4. 8. 2017

 

V pondělí se po letní přestávce opět otevřou brány zimního stadionu pro bruslaře. Program na ledové ploše otevřou prvním tréninkem malí hokejisté v pondělí 7. 8. 2017 ráno. Pokud budou pokračovat extrémní teploty, bude provoz aktuálně upraven. V tom případě budou zveřejněny informace o změně.

 

Vláček Štramberáček už Kopřivnicí projíždět nebude. Silniční vyhlídkový spoj Štramberáček (pravidelná linka Štramberk – Kopřivnice) a vláček Podhoráček (pravidelná linka Kozlovice – Hukvaldy) ukončily svou činnost k 15. 7. 2017. Nyní je možnost pouze pronájmu silničních vláčků na soukromé akce.

 

Oprava výtluků na ul. Kadláčkova. Ve dnech 4.8. a 7.8.2017 bude probíhat oprava výtluků na ul. Kadláčkova. Na ulici bude v době mezi 6:00 až 14:00 zakázáno stání motorových vozidel a po dobu oprav bude ztížený příjezd pro motorová vozidla. Zásadní dopravní omezení klidové dopravy bude na pravé straně ulice ve směru jízdy od kasáren. Slumeko děkuje za pochopení, a omlouvá se za vzniklé dopravní komplikace. Odkaz do Mapy.cz : https://mapy.cz/s/1Uhev

 

SmVaK Ostrava, a.s. oznamuje, že bude přerušena dodávka pitné vody na ulici Sokolovské dne 17. srpna od 8:00 – 11:00 hodin.

 

ČEZ Distribuce, a.s. oznamuje, že bude přerušena dodávka elektrické energie na ulici Hřbitovní č.55 a na ulici Jilemnického v pátek 11. a další pátek 18. srpna od 7:30 – 19:30 hodin. Více informací najdete na www.cezdistribuce.cz.

 

Další ze série komentovaných výstupů pod názvem „Lysohorská nej… aneb co jste ještě nevěděli“ pokračuje v sobotu 5. srpna. Začátek trasy je v 8:30 u Lanového centra Opičárna v Ostravici a na turisty čeká celkem sedm komentovaných zastavení. Díky nim je jinak poměrně náročná trasa s převýšením 700 m vhodná i pro méně zdatné zájemce a děti. V průběhu výstupu na vás čeká povídání o Ondrášovi – pánovi Lysé hory, průvodce vám představí jeskyně na Lukšinci, přidá pověsti o Lysé hoře i vyprávění o současné architektuře na samotném vrcholu. Do konce prázdnin jsou pak připraveny komentované výstupy v těchto termínech: 15. 8., 26. 8., 9. 9., 23. 9. 2017.

 

Pojďte s KTK spočítat hvězdy v Podbeskydí a prožijte večer, kdy komety padají k zemi a plní naše přání. 12. srpna je nejlepším dnem pro pozorování perseid, to se letos můžete vydat na vrchol rozhledny na Bílé hoře a počítat padající slzy svatého Vavřince. Jeden z nejvýraznějších každoročních kometárních meteorických rojů jsou Perseidy. Roj začíná být aktivní již v druhé polovině července a meteory jsou poměrně rychlé a někdy i na pohled barevné. Původem Perseid je prach z periodické komety 109P Swift-Tuttle objevené roku 1862. Prachové částice padají k Zemi a v atmosféře zazáří jako meteory. Jejich maximum je letos odhadnuto okolo 12. srpna. … a právě v sobotu 12. 8. bude pro širokou veřejnost poprvé v historii oficiálně otevřena rozhledna i v noci, aby všichni zájemci mohli sledovat meteoritický roj až do půlnoci.

 

Víkend se Světem techniky. Že je pexeso nuda? Že balonky se dají jen nafouknout? Že statická elektřina je nezajímavá? Přijeďte se přesvědčit o opaku! Pexesem prověřte své smysly, prozkoumejte superschopnosti balonků a objevte kouzlo statické elektřiny a magnetismu. A kdy? To vše během zábavného víkendu v dětském letním parku na Bílé ve dnech 5.- 6. 8. 2017!

 

Ladná Čeladná 2017. Již potřetí bude Čeladná hostit hudební festival s dětskou scénou nesoucí příznačný název Ladná Čeladná. Letošní ročník, který se bude konat od pátku 4. 8. do soboty 5. 8 od 13.00 hod. v areálu Základní školy Čeladná. Letos poprvé, jsou připraveny dvě scény. Kromě hlavní hudební scény, letos poprvé bude fungovat menší scéna. Tento rok se můžete těšit na pestrou hudební nadílku napříč hudebními žánry. Během festivalu vystoupí Ivan Mládek a Banjo Band, Pekař, Ema Smetana a mnoho dalších. Na Ladné Čeladné tak nebudou chybět divadelní představení pro děti, čtení pohádek v podání hudebníků a divadelníků, workshopy nebo dětská zóna s trampolínou, stolními hrami či malováním na obličej.

 

Amfiteátr na Horečkách nabízí 5. Svátek dřeva. Stěžejním bodem programu tohoto festivalu, který se uskuteční v sobotu 5. 8 v amfiteátru na Horečkách ve Frenštátě pod Radhoštěm, je dřevorubecká soutěž dvoučlenných týmu. Součástí bude také bohatý doprovodný program sestávající z prezentace dřevozpracovatelských firem, zahradní techniky, lidových řemesel, ale také soutěže pro děti o ceny. Na závěr akce se uskuteční koncert VĚRY MARTINOVÉ s kapelou JAKO DŘÍV. Vstup zdarma.

 

Rybářské odpoledne v Příboře. Český svaz rybářů Příbor zvou všechny v sobotu 5. 8. od 14.00 hod. na Rybářské odpoledne. Akce se koná u příležitosti 120 let založení MO ČRS Příbor. Během odpoledne se můžete těšit na bohaté občerstvení, jako rybí speciality, myslivecký guláš, klobásky, domácí koláče, pivo i nealko nápoje. K poslechu a tanci bude hrát DJ KAPICA.

 

Hudba starých mistrů na Hukvaldech. Hrad Hukvaldy zve všechny v sobotu 5. 8. od 11.00 hod. na akci s názvem Hudba starých mistrů. Hrad Hukvaldy se rozezní v tónech dobové hudby. Přijďte si poslechnout PŘÍBĚH POTULNÉHO PĚVCE v repertoáru historické hudební skupiny DEVĚTSIL. Zkušení muzikanti Vás navrátí do dob minulých. Jednotlivá vystoupení se uskuteční každou celou hodinu od 11.00 do 16.00 hodin. Odborníci Vám prozradí, jak se dobové nástroje používají a možná Vám odhalí i výrobní postup těchto hudebních skvostů.

 

Ženklava Open 2017 – kuličkový turnaj. Club Rodamiento, z. s. (Lucie a Daniel Besedovi) ve spolupráci s Obcí Ženklava a Českým kuličkovým svazem zvou všechny v neděli 6. 8. od 11.00 hod. na třetí kuličkový turnaj kategorie Open. Kuličkový turnaj se uskuteční opět na tenisovém kurtu v Ženklavě. Turnaj je zdarma (podpořeno OÚ Ženklava). Je otevřený všem zájemcům bez rozdílu (kategorie dospělí nad 13 let vč. / děti 6 – 12 let). Kuličky zdarma k zapůjčení. Pravidla jsou jednoduchá a vysvětlíme před zahájením turnaje. Kuličkové turnaje se pořádají po celé ČR. V Ženklavě se v roce 2015 uskutečnil vůbec první oficiální kuličkový turnaj v okrese Nový Jičín. Pod záštitou Obecního úřadu Ženklava a Českého kuličkového svazu, z. s.

 

Promenádní koncert. Město Štramberk zve všechny v neděli 6. 8. od 15.30 do Národního sadu u zastavení č. 1 na Promenádní koncert dechové skupiny Hraničáci z Hranic. V případě nepříznivého počasí se koncert nekoná.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice