16. 2. 2015

 

KDK upozorňuje návštěvníky a předplatitele, že z důvodu nemoci hlavní představitelky je nutno zrušit představení „KRÁSKA Z LEENANE“, které se mělo odehrát ve čtvrtek 19. 2. 2015. Náhradní termín bude včas zveřejněn.  

 

 

Město upozornuje na možnost získání 4 volných městských bytů do nájmu. Jedná se o 3 městské byty o velikosti 1+2 za podmínky přistoupení k dluhu. Je to 1 byt na ulici OM 891 a 2 byty v čísle 1141 na ulici Alšově. Dále je v nabídce byt 0+2  na adrese Francouzská 1197. Nabídka platí do 18. 2. 2015.

Vyplněnou přihlášku odevzdejte v neprůhledné a zapečetěné obálce s uvedením adresy o bytu, o který máte zájem, nejpozději do 18. 02. 2015 do 16:00 hodin na Městském úřadu Kopřivnice, odbor majetku města, oddělení bytové správy, Štefánikova 1163, 8. poschodí, dveře č. 867 nebo 866.

 

 

Jednadvacítka zastupitelů doznala dalších personálních změn. V pátek 6. února doručili své rezignační dopisy starostovi města zastupitelé Zdeněk Polášek a Miroslav Dvořák. Důvodem složení mandátu je neslučitelnost funkce zastupitele s výkonem státní správy, kterou oba dnes již bývalí zastupitelé v pozicích úředníků vykonávají. Úplným nováčkem bude bezpartijní Ivana Rašková, naopak už po několikáté se do zastupitelské lavice vrátí exposlanec Luděk Polášek.

 

 

Ve čtvrtek 12. února přivítal starosta Miroslav Kopečný prvního kopřivnického občánka roku 2015. Je jím Vendulka Střalková, která přišla na svět už 1. ledna a stala se tak zároveň prvním občánkem narozeným v novojičínské nemocnici.

 

 

Návštěvnost Moravskoslezského kraje ve čtvrtém čtvrtletí 2014 opět vzrostla. Oproti minulému roku region v tomto období navštívilo o více než 8 tisíc hostů více.

 

 

Víte, co je to Jamboree? Akci o skautském setkávání pořádají kopřivničtí skauti. Dozvíte se na ní, co je Jamboree, něco málo z jeho takřka stoleté historie, ale hlavně příběhy kopřivnických účastníků z let 1947, 2003, 2007 a 2011. Spousta zážitků, obrázků a suvenýrů na Vás čeká 27. 2. 2015 v Katolickém domě. Svou účastí a dobrovolným vstupným můžete podpořit účast kopřivnických skautů na Jamboree 2015 v Japonsku.

 

 

Regionální muzeum v Kopřivnici Vás srdečně zve výstavu prací malíře a ilustrátora Zdeňka Buriana. Vernisáž se uskutečnila přesně v den 110. výročí narození slavného kopřivnického rodáka, tedy ve středu 11. února v Lašském muzeu. Ilustrace k dobrodružné literatuře, náčrty pravěkých rekonstrukcí, portréty i další méně známé Burianovy práce z depozitářů zdejšího muzea budou v Šustalově vile k vidění až do 22. března.

 

 

Muzeum Novojičínska uspořádalo další zajímavou a tentokrát i poučnou výstavu. Lidé si od včerejška mohou v Žerotínském zámku v Novém Jičíně prohlédnout originální názorné pomůcky, díky nimž lze zábavnou formou pochopit fyzikální zákony. Na výstavě se například sami návštěvníci mohou stát zdrojem elektrického proudu, poznat princip elektrického děla nebo si v praxi vyzkoušet různé projevy elektromagnetismu.Exponáty na výstavu zapůjčil brněnský konstruktér a učitel Vítězslav Prokop, jenž pomůcky začal vyrábět proto, aby svým žákům představil techniku přitažlivějším způsobem. Expozice nazvaná Fyzika hrou aneb Technické hračky pro všechny generace tam potrvá do 17. dubna.

 

 

Sesuv sněhu hrozí i v Beskydech. Nebezpečí hrozí lyžařům, skialpinistům i snowboardistům zejména při pohybu ve volném terénu. Záchranáři také nedoporučují hřebenové túry. Měření prováděli na třech místech ve výšce okolo 1000 metrů nad mořem. Zjistili, že sníh je nestabilní. Beskydská horská služba doporučuje turistům, aby se před cestou do hor vybavili lavinovou výzbrojí.

 

 

Město Nový Jičín vyhlásilo soutěž o nejlepší makový či tvarohový koláček. Soutěž je určena všem pekařům z Novojičínska. Hodnotiteli budou návštěvníci jarmarku, který proběhne v pátek 20. února na novojičínském Masarykově náměstí. Přihláška je ke stažení na stránkách návštěvnického centra: www.icnj.cz. Pro ochutnávku je nutné, aby každý pekař upekl koláčky o hmotnosti 40 gramů s makovou nebo tvarohovou náplní. Koláčky budou ochutnávat a hodnotit pomocí hlasovacích lístků návštěvníci jarmarku. Novojičínský jarmark se bude konat od 9 do 17 hodin.

 

 

Ke změně katastrální hranice by mělo dojít mezi městem Příbor a obcí Závišice. Důvodem je snaha města a obce vyhovět obyvatelům místní části Paseky. Jedná se o šest nemovitostí a jedenáct osob. Území o rozloze zhruba 9,8 hektaru by po souhlasu zastupitelstev mělo být převedeno z Příbora na Závišice.

 

 

Kopřivničané mohou podpořit vznik nového hřiště. Také v letošním roce budou moci Kopřivničané usilovat o vybudování Rákosníčkova hřiště v našem městě. Od 9. února do 8. března bude opět probíhat veřejné hlasování o tom, kde tato pohádková hřiště letos vyrostou. Šanci mají všechna města, ve kterých se nacházejí prodejny Lidl. Uspějí však jen ta, jejichž občané podpoří výstavbu hřiště největším počtem zaslaných hlasů. Jedno hřiště vyjde zhruba na 1,5 milionu korun a dětem nabízí velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, kolotoč i různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplňuje domeček, lavičky a zpevněná plocha pro kočárky. Lidé budou moci výstavbu Rákosníčkova hřiště ve svém okolí podpořit hlasováním na www.lidl-rakosnickova-hriste.cz nebo na Facebooku Lidl Česká republika.

 

 

Novinky na programu Eurosport – sportovní kanál Eurosport bude v letech 2015 – 2017 vysílat nový turnaj okruhu ATP Geneva Open. Turnaj se vrací do švýcarského města po 24 letech. Geneva Open bude konat od 17. do 23. května. Na antuce se představí Švýcarský tenista Stan Wawrinka, vítěz Australian Open 201 a přední světoví hráči. Tenisové vysílání Eurosportu zahrnuje tři grandslamové turnaje Australian Open, French Open a US Open a další menší turnaje ATP a WTA.

 

 

Další novinka míří k divákům motosportu – Eurosport Group podpoří Mistrovství světa Endurance motocyklů až do roku 2020. Mistrovství je vrcholem motocyklových vytrvalostních závodů a zahrnuje mimo jiné legendární závod 24h Le Mans, Mistrovství světa bude živě vysílat Eurosport 2. Každé úterý po závodech bude Eurosport vysílat magazín věnující se nejzajímavějším okamžikům MS.

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice