11. 9. 2015

 

Hned o 2 programy se rozšířila programová nabídka KTK- od 5. 9. můžete nově naladit na svých přijímačích stanici Barrandov Muzika, jde o čtvrtý tematický kanál televizní skupiny Barrandov, která doposud nabízela stanice Barrandov, Barrandov Plus a Kino Barrandov. Barrandov Muzika je zaměřen na žánrovou i lidovou hudbu prověřenou časem, ovšem přezpívané novými interprety, dechovku i country a oblíbené šlágry. Divákům chce nabídnout hudební produkci, která oslovuje nejen starší generaci, ale v novém aranžmá také mladší věkové skupiny.

 

 

Od 9. září je v nabídce KTKdigi program Nova Sport 2 HD. Nový placený sportovní kanál televizní skupiny Nova je zařazen do nabídky Thematic HD. Nova Sport 2 HD se zaměří na basketbal, turnaje v šipkách či bojové sporty. Stávající stanice Nova Sport se zároveň přejmenuje na Nova Sport 1 a bude přinášet nejsledovanější sporty, jako jsou hokej, tenis či fotbal. Stanici Nova Sport 2 HD najdou ve své programové nabídce všichni abonenti kabelové televize, kteří mají nyní ve svém balíčku stanici Nova Sport 1 HD.

 

 

Dne 14. 9. dojde na úseku trati Studénka – Příbor k výluce vlaků od 7:15 do 16:27 hodin.

 

 

SmVak Ostrava, a.s. oznamuje, že dne 16. září od 8:00 – 14:00 hodin bude přerušena dodávka pitné vody v části ulice Dvořákova, Erbenova a Štramberská v místě vyvěšení letáků a 22. září od 8:00 – 14:00 hodin na ulici Kpt. Nálepky v místě vyvěšení letáků.

 

ČEZ Distribuce, a.s. oznamuje, že dne 11. a 21. září od 7:30 – 19:30 hodin bude přerušena dodávka elektrické energie v části ulic Havlíčkova, Husova, Komenského, Palackého, Pod Stadiónem a Tyršova.

 

 

Ve dnech 14. a 23. září vždy od 7:30 – 19:30 hodin bude přerušena dodávka elektrické energie v části ulic Drážná, Janáčkova, Horečkova, Hřbitovní a Pabla Nerudy, 10. září od 7:45 – 18:15 hodin bude přerušena dodávka elektrické energie v části Lubiny od č.p. 259 a 260 směrem na Mniší.

 

 

Nejdelší štoly v Evropě, které se nacházejí ve Štramberku na severní Moravě, se v sobotu 12. září od 9 do 16 hodin v rámci Dnů evropského dědictví opět otevřou veřejnosti. Návštěvníci budou moci nahlédnout dovnitř tří zkušebních štol, seznámit se se zkouškami a výzkumem, jenž se zde provádí, a na vlastní oči uvidí i to, že nejen uhelný prach, hliník, ale třeba i mouka nebo cukr mohou za určitých podmínek vybuchnout, a to vždy v dvouhodinových intervalech v 9, 11, 13 a 15 hodin. Areál pokusných štol se nachází na okraji katastru města Štramberka – v prostoru bývalého vápencového lomu (místní část Na Horečkách) a od zástavby města je oddělen terénními překážkami.

 

 

V Příboře se na víkend připravuje tradiční historická slavnost – Dny evropského dědictví. Kromě bezplatných vstupů do atraktivit města se můžete těšit také na řadu koncertů, výstav a bohatý doprovodný program. Jedna z výstav bude zaměřena na téma „Dámy a pánové, držte si klobouky!“, a proto ten, kdo přijde s pokrývkou hlavy, bude odměněn! Vrcholem akce bude nedělní koncert hudební skupiny Legendy se vrací.

 

 

V sobotu se náměstí ve Štramberku promění v historické kolbiště a starodávnou tržnici. Od 11.00 hodin se zde bude konat Šermířské klání se starodávným jarmarkem. Představí se vám šermíři ze skupin Allegros, Markus M, Valmont, Cordialo, Historky a Historika. V doprovodném programu se představí hudební skupiny Rabussa, country skupina TOLIK a Camerata. Ve 20.00 hodin den zakončí ohňová show v podání skupiny Historika.

 

 

Kulturní dům Kopřivnice zve všechny milovníky dechové hudby a tance k příjemnému sobotnímu podvečeru s Javořinkou. Populární soubor z Lichnova u Nového Jičína se představí ve velkém sále od 17.00 hodin.

 

 

Ti, co chtějí mít jasno o tom co jí, nesmí vynechat přednášku Mgr. Kristýny Malinowské s názvem „Vše o pečivu… aneb co se v obchodech nedozvíte“. Přednáška vás provede častokrát neznámým světem pečiva, napomůže s objevením složení jednotlivých druhů a těšit se můžete také na ochutnávku a diskuzi nad vybranými druhy pečiva. Akce se uskuteční v Centru Balsamina v Kopřivnici v pátek od 18.00 do 19.30 hodin.

 

 

Dne 15. 9. 2015 od 7:00 – 24:00 budou prováděny technologické práce na VTL plynovodu V33102 DN 100 PN 40 Příbor Štramberská, úsek Příbor-Kopřivnice. Plynovod bude v rámci prací odtlakován a po ukončení prací odvzdušněn do atmosféry, což způsobuje zvýšený hluk. Odtlakování a odvzdušnění plynovodu bude provedeno v lokalitě Příbor, ul. Štramberská, nejbližší č. p. 1616.

 

 

Regionální rada Moravskoslezsko, která se sešla ve čtvrtek 10. září 2015 na svém stém jednání, vyplatila za uplynulých osm let už 16 miliard korun evropských dotací na projekty v Moravskoslezském kraji. Letos zatím 1,5 miliardy korun, ale do konce roku by to mohlo být až dvakrát více. V končícím programovém období je z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko k dispozici dohromady přes 20 miliard korun. Desítky projektů se letos realizují a dokončují.

 

 

Soutěž o nejlepšího kopřivnického podnikatele se blíží do finále. Už jen do 14. září můžete hlasovat o tom, který z finalistů získá cenu veřejnosti. Medailonky všech soutěžících naleznete na webu bbk.koprivnice.cz. Pošlete do 14. září hlas svému favoritovi a vyhrajte některou z pěkných odměn! Hlasovat můžete přímo zde nebo ve vestibulu městského úřadu.

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice