18. 11. 2015

 

SmVaK , a.s. oznamuje, že bude přerušena dodávka pitné vody na ulici Pod Morávií. Tato odstávka proběhne 18. listopadu od 8:00 – 14:00 hodin.

 

 

Kopřivnická hasičská Jednotka byla v pátek 13. 11. Krátce po poledni operačním střediskem vyslána s velkokapacitní cisternou k požáru střechy krytého bazénu v Novém Jičíně. Na místě zasahovalo celkem pět jednotek. Hořelo technologické zařízení a uskladněný materiál z právě probíhající rekonstrukce. Hasičům se podařilo požár během krátké doby lokalizovat a nedošlo tak k jeho rozšíření na stavební konstrukci. Vyšetřovatel odhadl předběžnou škodu na 200 tis. Kč, příčina vzniku požáru je v šetření.

 

 

Nejkrásnější železniční stanici mají v Novém Jičíně. V soutěži o nejkrásnější nádraží pro ni hlasovalo 1 120 lidí. Na druhém místě skončilo nádraží v Jablonném v Podještědí, které získalo 992 hlasů. Anketu vyhlašuje Asociace Entente Florale – Souznění. Na novojičínském nádraží si většina cestujících pochvaluje klidnou atmosféru. Budova je navíc opravená a detaily, připomínají počátky této železniční stanice v roce 1880.  Nominovat nádraží může úplně každý a může jich nominovat i víc. Poté se sejdou zástupci vyhlašovatelů a partnerů a vyberou deset finalistů. Veřejnost hlasuje pro to nejkrásnější. V devátém ročníku soutěže přišlo od lidí celkem 3 374 hlasů. Loni anketu vyhrálo nádraží v Brně-Chrlicích.  V Česku existuje na 2500 zastávek, na kterých se nachází zhruba osm tisíc nádražních budov a dalších železničních staveb.

 

 

Nová naučná stezka Beskydské nebe – Život v korunách stromů o délce tří kilometrů, je novou atrakcí frenštátských Horeček. Zahrnuje expozici siluet dravců pod zastřešením pódia amfiteátru, největší atrakci, v podobě dřevěné lávky (tzv. vzdušného chodníku) nad roklí potoka Vlčáku s expozicí Život v korunách stromů a dalších šest zastavení v této oblíbeného části Frenštátska. 

 

 

Propagace turistické oblasti Beskydy – Valašsko a podpora cestovního ruchu se Fondu cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy Valašsko podařila. Jeho členy jsou Frenštát pod Radhoštěm, Trojanovice, Nový Jičín, Frýdek-Místek a Kopřivnice. Letos v září se k nim přidaly i Hukvaldy. Fond je otevřený každému, kdo chce spojit síly a prostředky na podporu cestovního ruchu v Beskydech. Důležité je to, že přispěvatelé sami společně rozhodují o tom, jaké projekty z vložených prostředků podpoří. Významným počinem byla investice do realizace Beskydy Card. Členové hradí příspěvek ve výši závislé na počtu obyvatel, na počtu lůžek v obci a na stanoveném stupni atraktivity obce. Fond však nelení a připravuje další projekty, například projekt TOP 10 cílů turistické oblasti Beskydy Valašsko. Cílem je zvýšit atraktivitu Beskyd a tím také jejich návštěvnost.

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice