24. 2. 2016

 

Pro všechny příznivce hokeje, kteří by se chtěli zúčastnit čtvrtečního výjezdu na 1. zápas play off ve Frýdku Místku, je objednaný autobus. Sraz je před zimním stadionem ve čtvrtek 25. 2. 2016 v 16:30 hod. Odjezd je v 16:45 hod. Vstupenky na sobotní 2. čtvrtfinále s Frýdkem-Místkem budou v předprodeji v prodejně se sportovním zbožím na stadionu od středy do pátku v čase 14:00 – 18:00 hod.

 

Ostravský republikový šampionát hlásí vyprodáno! Čtyři dny před startem halového MČR už nejsou k dispozici žádné lístky. Mistrovství České republiky v nové hale v Ostravě táhne. Téměř tisícovka vstupenek, které byly k dispozici v předprodeji, je pryč. Diváci, kteří měli to štěstí a do haly koupili vstupenky včas, uvidí prakticky kompletní tuzemskou špičku, pro kterou je domácí šampionát poslední šancí nominovat se na halové mistrovství světa v Portlandu a naopak první šancí splnit výkonnostní kritéria na srpnovou olympiádu v Riu či červencový evropský šampionát v Amsterdamu. Vstupenky fanoušci tak neseženou již ani v atletické hale před začátkem šampionátu, jak bylo původně avizováno. Těm, kteří se do haly nedostanou, však nabízí možnost sledování přímého přenosu na svém sportovním kanále ČT SPORT Česká televize a to v neděli od 15:00 hod.

 

Čajovna Mandala uvádí ve středu 24. 2. 2016 od 18:00 ve filmovém klubu dokumentární snímek Evangelium podle Brabence. Kniha rozhovorů novinářky Renaty Kalenské se členem Plastic People Vratislavem Brabencem zachycovala nejen vzpomínky na undergroundovou éru, ale také autorčiny zážitky s touto svéráznou osobností. Na nich staví filmové pokračování této publikace, které zachycuje další rozhovory Kalenské a Brabence – improvizovaná povídání odehrávající se na místech, jež pro Brabence a Kalenskou něco znamenají. Vzniklo tak pásmo nezávazného filozofování, sebeironických vtipů i poznámek o životě ptáků a přírodě jako takové. Záznamy povídání obou aktérů většinou snímané ruční kamerou jsou prokládány poetickými vsuvkami.

 

Záchranáři zasahovali v pondělí 22. února u dalšího případu otravy oxidem uhelnatým. V šest hodin večer bylo operátorům záchranné služby na tísňové lince nahlášeno bezvědomí muže v obci Rychaltice na Frýdecko-Místecku. Pětačtyřicetiletý muž byl příbuznými nalezen po několika desítkách minut v koupelně, kam odešel, v bezvědomí. V místnosti se nacházel průtokový plynový ohřívač. Když do rodinného domu a uzavřených prostor bytu vstoupila posádka ZZS, detektor CO začal ihned hlásit vysokou koncentraci nebezpečného plynu. Záchranáři proto okamžitě zajistili odvětrávání místností a pacienta s poruchou vědomí přemístili na bezpečné místo, mimo koupelnu. Během poskytování přednemocniční neodkladné péče se stav postiženého začal zlepšovat a posádka jej následně transportovala k další léčbě do ostravské Městské nemocnice. Ošetřen a do nemocnice ve Frýdku-Místku musel být předán také třináctiletý chlapec, který pobýval sice mimo koupelnu, ale v místnosti, kde byla rovněž naměřena hladina oxidu uhelnatého. Intoxikace oxidem uhelnatým zaměstnávají záchranáře, zejména během topné sezóny, velmi často. Jejich následky bývají nezřídka vážné, někdy i tragické. Problematice je proto nutno věnovat dostatečnou pozornost.

 

Krajský úřad Moravskoslezského kraje, jako věcně a místně příslušný orgán státní správy myslivosti, stanovil termín sčítání zvěře ve všech honitbách na území kraje na den 20. 2. 2016. Uživatel honitby je povinen každoročně provést v termínu stanoveném orgánem státní správy myslivosti sčítání zvěře v honitbě a do 5 dnů (do 25. 2. 2016) výsledek písemně oznámit orgánu státní správy myslivosti, kterým je místně příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností.

 

Žák třídy IV.A Gymnázia a Střední průmyslové školy elektrotechniky a informatiky ve Frenštátě pod Radhoštěm Jiří Stráník, získal  v jubilejním 10. ročníku celostátní výtvarné soutěže „Celé Česko čte dětem“ cenu GRAND PRIX.

 

Česko-polská skupina Inner Spaces vystoupí v ostravském rozhlase. Český rozhlas zve posluchače na první letošní událost cyklu Moravsko-slezských jazzových koncertů. Jeho prvním hostem bude kvinteto Inner Spaces, které vystoupí ve čtvrtek 25. února od 19 hodin ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava.  Vstup na koncert je zdarma, záznam vystoupení pořizuje Český rozhlas Vltava.

 

V sobotu 27. února 2016 v 16 hodin zamiřte do Lašského muzea v Kopřivnice na zahájení nepravidelného hudebního cyklu „Z notového zápisníku…“. Prvním z řady koncertů bude vystoupení dívčího barokního kvarteta nazvaného Luce del Sole. Soubor tvoří čtyři mladé dámy, které společně od roku 2010 interpretují starou, především barokní hudbu. Na programu budou skladby J. S. Bacha, A. Vivaldiho, G. F. Handela a mnoha dalších, provedené i s patřičnou dobovou výpravou. V rámci koncertu je připravena i degustace vín z Mutěnic.

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice