11. 5. 2016

Srazil kance, s vystřelenými airbagy letěl 20 metrů vzduchem

Pouze jednorázové ošetření 63letého řidiče si vyžádal střet osobního vozidla zn. Opel Corsa s kancem. Ke střetu došlo na silnici v obci Bílov kolem 22 hodiny 10. 5. 2016.

Samotnému řidiči se po čelním střetu s kancem zaktivovaly airbagy, které mu znemožnily další výhled na silnici. Následně najel na začínající svodidla v protisměru a s protrženou vanou motoru sjel mimo komunikaci. Pak narazil do zábradlí, které prorazil a zhruba z 8 metrové výšky letěl i s vozidlem vzduchem. Po 20 metrech dopadl na silnici vedoucí pod komunikací, kde došlo ke střetu se zvěří. Po opuštění havarovaného vozidla zastavil projíždějící kamion, a požádal řidiče o vyrozumění policistů o nehodě.

Následně byl se svým zraněním jednorázově ošetřen v nemocnici. Přítomnost alkoholu u něj byla vyloučena. Vozidlo je na odpis.

srazil kance, letěl 20 metrů vzduchem, foto PČR (1) srazil kance, letěl 20 metrů vzduchem, foto PČR (2) srazil kance, letěl 20 metrů vzduchem, foto PČR (3) srazil kance, letěl 20 metrů vzduchem, foto PČR (4)

 

Nehoda motorkáře

S těžkým zraněním skončil 32letý řidič motocyklu v nemocnici po nárazu do nákladního vozidla.

K dopravní nehodě došlo v obci Bordovice na přímém rovném úseku silnice ve středu 11. 6. 2016 krátce šesté hodině ranní. Okolnosti dopravní nehody jsou předmětem vyšetřování novojičínských dopravních policistů. Vše nasvědčuje tomu, že řidič motocyklu zn. MZ přehlédl stojící nákladní „odpadové“ vozidlo a v plné rychlosti do něj zezadu narazil.

Se vzniklými zraněními byl transportován do nemocnice.

 
nehoda motorkáře foto PČR (1) nehoda motorkáře foto PČR (2)

 

Vražda ve stadiu pokusu

Vrchní komisař moravskoslezské policie zahájil trestní stíhání 61letého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stádiu pokusu. Ke skutku došlo 8. 5. 2016 v jednom z ostravských bytů. Verbální rozepře gradovala atakem na 47letého poškozeného. Podezřelý měl opakovaně zaútočit vůči oběti nožem a způsobit jí tak zranění, bezprostředně ohrožující její život. Aniž by se zajímal o stav zraněného, pak měl muž byt opustit.

Podezřelý byl zadržen a po shromáždění důkazů bylo zahájeno jeho trestní stíhání. Pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na osmnáct let. Policejní komisař podal podnět ke vzetí obviněného do vazby. Soud obviněného do vazby vzal. Kriminalisté provedli ohledání místa činu, zajistili stopy. K objasnění některých okolností budou přibráni také znalci.

Jde o šestou vraždu v regionu, u všech těchto zločinů byl zjištěn pachatel(é).

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice