10. 6. 2016

 

Schválena je restrukturalizace druhé hokejové ligy, místo dvou skupin se bude hrát ve třech. Více se dozvíte v Kopřivnickém magazínu na programu KTK, v besedě s Jaroslavem Hrubým, z HC Kopřivnice, v premiéře od 10. 6. 2016.

 

Město Kopřivnice aktuálně nabízí nájem bytu o velikosti 1+2 na ulici Alšova. Byt je určen zájemcům z řad nájemců bytů v majetku města a to páru mající v péči alespoň jedno nezletilé dítě nebo osamocenému rodiči s minimálně dvěma nezletilými dětmi. Vyplněná přihláška se odevzdává v neprůhledné a zapečetěné obálce nejpozději do 13. června do 16 hodin na radnici, na oddělení bytové správy.

 

ČEZ Distribuce, a.s. oznamuje, že bude přerušena dodávka elektrické energie v části ulic Na Vápenkách, Horečkova a Janáčkova dne 10. června od 7:30 – 11:00 hodin.

 

Město Kopřivnice zve všechny v pátek 10. června na tradiční farmářský trh, kde budete mít příležitost nakoupit si domácí produkty od místních farmářů. Vybrat si budete moci z několika druhů ovoce, zeleniny, chleba, pečiva, koláčů, těstovin, masa, uzenin, mléčných výrobků, sýrových specialit, včelích produktů a dalších specialit.

 

V pátek 10. června od 15.00 hodin jste všichni zváni před KDK na přehlídku tanečních stylů, kde vystoupí děti, junioři i dospělí v různých tanečních stylech od latinsko-amerických, karibských, irských i orientálních tanců přes španělské Flamenco až po step. V programu vystoupí absolventi Tanečního centra Relax Kopřivnice, tanečníci z DDM, Tap dance, Thara DC, Thara-junior včetně malé tanečnice na vozíčku Karolínky Dejové, držitelky ceny Zlatého oříšku pro talentované děti. POZOR! V případě nepříznivého počasí se akce posouvá na pátek 24. června 2016.

 

NOC KOSTELŮ.Noc, šero a přítmí mají své vlastní kouzlo a kostely, kaple či modlitebny v tomto čase také. Proto jste zváni v pátek 10. června do Štramberka, Lichnova a blízkého okolí na Noc kostelů. Kostely a modlitebny, sbory či řády přivítají v otevřených kostelech návštěvníky bohatým programem.  Připraveny budou komentované prohlídky, koncerty, workshopy či divadelní představení, tak jako tomu bylo i v minulých letech. Pro návštěvníky se připravuje průvodce s programem jednotlivých kostelů, k dispozici budou také další informační materiály.

V Kopřivnici bude otevřeno od 17:00 do 23:00. V 19:00 začíná přednáška Ondřeje Šálka o O dějinách farnosti a kostela, v20:15 Koncert Moravské žestě – Hudba nejen staré Anglie.

 

Na sobotu 11. června jsou zváni všichni milovníci dobrého jídla a pití na Hrad Hukvaldy. Těšit se můžete nejenom na výborné speciality v podobě grilovaného pstruha, grilované krkovičky, grilovaného kuřecího steaku, grilovaného hermelínu, kýty na roštu, grilované zeleniny a denního menu můžete, ale také na zábavu, o kterou se postará skupina historického šermu VALMONT, dobová hudba RABUSSA a taneční skupina BENKARI.

 

JAK KAŠPÁREK VYMALOVAL DRAČÍ JESKYNI. Dětský soubor DS Divadlo Pod věží Štramberk zve malé i velké diváky v sobotu 11. června v 15.00 do amfiteátru Pod Starou věží hodin na pohádku Jak Kašpárek vymaloval dračí jeskyni. V případě nepříznivého počasí se akce přesune do kulturního domu. Vstupné 30 Kč dospělí a 15 Kč děti.

 

Cyklozávod v Ženklavě pro celou rodinu startuje v sobotu 11. 6. ve 13 hod u rest. Oáza.

 

KREMLFEST. Obec Závišice zve všechny milovníky hudby v sobotu 11. června od 13.30 hodin na multižánrový hudební festival amatérských kapel, který se uskuteční v Závišicích v pohostinství u Kremlů. Letos se můžete těšit nejenom na spoustu výborných kapel, ale také na koutek čajovny Mandala, kde bude nabídka vegetariánských toustu, vodních dýmek a dalších specialit. Také nebude chybět něco na zub z grilu, dále párky v rohlíku, langoše a výběr piv. Po setmění se uskuteční ohnivá show. Pro prvních 100 dospělých návštěvníků je připraven welcome drink.

 

VÍKEND OTEVŘENÝCH ZAHRAD. Město Příbor pořádá 11. a 12. června Víkend otevřených zahrad v Piaristickém klášteře. V neděli 12. června v 15.00 hodin proběhne komentovaná prohlídka s Ing. Pavlou Kašubovou a v 16.30 hodin se potom můžete těšit na vystoupení swingové kapely LAM TRIO. Vstup zdarma.

 

Klub Českých turistů Příbor pořádá ve dnech 11. a 12. června pochod přes Těšínské Beskydy: Javorový – Kamenitý – Kozubová. Odjezd z Příbora v 07.46 hodin z autobusové zastávky „pošta“ do Frýdku- Místku, odkud se dále pokračuje autobusem do Oldřichovic. Začátek pochodu v 09.48 na autobusové stanici Oldřichovice „U Lanovky“. Více informací v přiloženém letáku a na telefonním čísle 732 336 893.

 

Katolická beseda v Kopřivnici zve rodiny s dětmi v neděli 12. června ve 14.00 hodin na letní den, který se uskuteční v zahradě za Katolickým domem. K poslechu zahraje cimbálová muzika Pramínky, skupina Kondoři a pro děti bude připraven skákací hrad a jízda na ponících. Připraveno bude také občerstvení v podobě grilovaných specialit.

 

DDM Kopřivnice zve všechny příznivce tance v neděli 12. června od 10.00 hodin do tělocvičny VOŠ, SOŠ a SOU na pohárovou soutěž tanečních skupin, která je určena pro všechny amatérské skupiny, kolektivy při DDM, SVČ, ZŠ, ZUŠ. K vidění bude street dance, aerobic, disco dance, show dance, parketové kompozice, originální, malé skupiny.

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice