3. 9. 2016

 

 Krádež částí historického vozu

Ostravští policisté pátrají po pachateli nezvyklé krádeže i atypických věcech. Zatím neznámý je odcizil z vozu zn. Tatra 97, vyrobeného v roce 1937. Části tohoto „veterána“ odcizil dosud neznámý pachatel v Ostravě a dle prvotních informací poškozeného (dosud neobjektivizovaných znalcem) měl způsobit škodu v řádech několika set tisíc korun. Ke krádeži došlo v blíže nespecifikované době, od 18. 8. 2016 do 24. 8. 2016 v Ostravě. Pachatel překonal uzamykací mechanismus dveří objektu a garáže. Do garáže vnikl a po předchozí demontáži odcizil z vozu zn. Tatra 97, barvy modré metalízy, vyrobené v roce 1937, jednotlivé díly. Konkrétně se jednalo o velmi specifickou adní kapotu motoru a dále se neznámý zmocnil tachometru zn. Brichta, chromového klaksonu zn. Bosch, zpětného zrcátka, kruhového kanystru a částečně demontoval přední nárazník. Při manipulaci s částmi vozu byl vůz rovněž poškozen. Před skutkem byl vůz restaurován a byl provozuschopný. V minulosti byl tento exemplář rovněž instalován v muzeu. V důsledku odcizení částí vozu je tento nyní neprovozuschopný. K objasnění věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin krádeže. Policisté nyní pátrají po pachateli(ích) skutku a odcizených věcech. Vzhledem k atypičnosti i výjimečnosti odcizených věcí je reálné, že mohly být nabídnuty k prodeji.

Jakékoli informace k uvedenému skutku přijmeme na lince 158. Za pomoc veřejnosti děkujeme!

 Foto 442 Foto 11222

V minulosti ostravští policisté pátrali po odcizeném vozu zn. Tatra 54, vyrobeném v roce 1931. Tento historický „skvost“ byl odcizen v říjnu roku 2011 z garáže v Ostravě. Krom “veterána“ odcizil tehdy pachatel také další věci, zejména nářadí. Škoda na majetku byla specifikována ve výši přesahující 340 000 korun. Historický vůz byl ostravskými policisty vypátrán a zajištěn zhruba dva týdny po spáchání skutku, následně byl předán zpět majiteli.

 

Matka pod vlivem

Policisté na Novojičínsku přijali oznámení o ženě, ovlivněné alkoholem. Ačkoliv doba již pokročila, k události došlo dne 2. 9. 2016 kolem 22 hodin, žena měla sebou na ulici také tři nezletilé děti ve věku od šesti do osmi let. Orientační dechová zkouška 40leté ženy vykázala pozitivní hodnotu ve výši přesahující 3,5 promile alkoholu. Žena je podezřelá, že porušila svou povinnost pečovat o děti. V důsledku uvedeného stavu ženy byla péče o děti zajištěna prostřednictvím dalších osob. K objasnění okolnosti události byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin ohrožování výchovy dítěte.

 

Hodinky za víc jak sto tisíc ve voze

Zavazadla umístěná původně na sedadlech vozu zn. Mercedes odcizil neznámý pachatel z 1. 9. 2016 (22 hodin) na 2. 9. 2016 (9.30 hodin) v Ostravě. Z vozu byly odcizeny věci nemalých hodnot. Z auta „zmizela“ zavazadla, tenisové rakety, sportovní obuv, oblečení, malířské náčiní, mobilní telefon, notebook a hodinky. Cenu hodinek specifikoval poškozený ve výši větší než 121 000 korun. Celkovou škodu pak poškozený 51letý muž charakterizoval ve výši téměř 160 000 korun (prvotní informace, neobjektivizováno znalcem). Do zaparkovaného vozu vnikl pachatel po předchozím rozbití skla dveří. K objasnění okolností věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádež. Pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

Vážná nehoda v Novém Jičíně

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v pátek 2. září u vážné dopravní nehody v Novém Jičíně. V půl čtvrté odpoledne přijali operátoři ZZS na tísňové lince informaci o střetu cyklisty s nákladním vozidlem na jednom z kruhových objezdů ve městě. Na místo ihned vyjela pozemní posádka rychlé lékařské pomoci a vzlétl vrtulník LZS. U zraněného však byla jako první zdravotnická posádka záchranné služby, která v okamžiku střetu právě projížděla okolo., vraceje se z předchozího zásahu. Sedmašedesátiletému cyklistovi začala neprodleně poskytovat odbornou pomoc. Pacient však zůstal zaklíněn pod kolem nákladního tahače a vyprošťovat jej museli přivolaní hasiči. Poté si muže týmy ZZS převzaly plně do své péče. Postižený byl při vědomí, utrpěl však vážná poranění dolních končetin a zranění hlavy. Záchranáři mu zajistili žilní vstupy a podali potřebné léky, naložili krční límec a zafixovali cyklistu do vakuové matrace. Po přípravě k transportu byl vrtulníkem přepraven do traumatologického centra Fakultní nemocnice v Ostravě

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice