14. 9. 2016

 

Podpořte i vy veřejnou sbírku Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška, který pomáhá nevidomým. V naší knihovně můžete do lucerny pro Světlušku darovat libovolnou částku, nebo si zakoupit sbírkový předmět v týdnu od 12. 9. 2016 do pátku 16. 9. 2016. Informace najdete na www.svetluska.net.

 

Na jednoho z nejslavnějších rodáků se bude v sobotu 17. září vzpomínat v Kopřivnici. Již po patnácté tam odstartuje Běh rodným krajem Emila Zátopka.

Memoriál olympijského vítěze Emila Zátopka nese pořadové číslo čtrnáct, jelikož premiérový ročník byl označen jako nultý. Běh rodným krajem Emila Zátopka je určen všem vyznavačům zdravého životního stylu a milovníkům běhání. Vždy v září se do Kopřivnice sjedou bývalí olympionici včele s Danou Zátopovou a také milovníci běhu, kteří si chtějí připomenout odkaz našeho slavného rodáka. Přestože se akce kryje se Dny NATO, každý rok do našeho města zavítají stovky sportovců z celé České republiky i sousedních zemí.

Letošní ročník memoriálu nenabídne jen samotný závod, ale také bohatý doprovodný program určený dětem i dospělým. V osm hodin ráno odstartuje oblíbený Běh dětí Kopřivnicí. Letos si děti zaběhají již po sedmé. Prezentace se uskuteční u Základní školy dr. Milady Horákové a na všechny účastníky čeká kromě sladké odměny také tričko. V rámci Běhu dětí Kopřivnicí budou moci letos soutěžit také školy. Město se rozhodlo vyhlásit soutěž

o nejpočetnější školní tým. Nejlepší tři družstva obdrží finanční odměnu ve výši deset tisíc korun, určenou na zakoupení sportovních potřeb pro školu. O hodinu později, tedy v devět hodin se tentokrát staršími běžci zaplní centrum Kopřivnice, a to kvůli Lidovému běhu. I pro jeho účastníky připravili pořadatelé drobnou odměnu.

Vrchol dne, věnovaného odkazu legendy, se jako tradičně odehraje před Technickým muzeem Tatra. Přesně v jedenáct hodin tam bude závod odstartován za účasti paní Dany Zátopové. Ta, společně s výpravou olympioniků, ještě před tím položí k pomníku svého manžela kytici.

Prezentace účastníků běhu bude probíhat od osmi hodin do půl jedenácté.

Jako každý rok na běžce čeká trasa o délce 22,3 kilometrů, která spojuje místo narození Emila Zátopka, město Kopřivnici, s místem jeho posledního odpočinku, Rožnovem pod Radhoštěm.

 

Projekt Aktivní senior 2016 pokračuje ve středu  14. září od 8:30, kdy začíná outdoorové dopoledne ve skautském centru Vanaivan.

 

Klub Kamarád, mateřské centrum Klokan a denní stacionář Kopretina, vše pod jednou střechou v nově zrekonstruované budově. Tak vypadá záměr města, jehož provedení představí široké veřejnosti na dalším veřejném projednání. Objekt, ve kterém sídlí Klub Kamarád na ulici Francouzské by se měl brzy proměnit na takzvané komunitní centrum. Mimo zmíněný klub by v budově měl v budoucnu fungovat denní stacionář Kopretina. Rekonstrukce budovy, v níž bude komunitní centrum sídlit, bude obyvatelům města představena ve středu 14. září v 16 hodin v knihovně, která se nachází v prvním patře na ulici Francouzské. Od 15 hodin budou mít zájemci možnost prohlídky budovy, tedy stávajících prostor Klubu Kamarád a mateřského centra Klokan. V rámci veřejného projednání bude vyhlášena soutěž o název komunitního centra.

 

Emma Smetana představí své první samostatné album ve středu v  19.00 hodin v kinosále KDK.

 

Několik pozvánek na sobotu  17. září – v centru VANAIVAN  se koná skautská pouť,  Hukvaldské hradní grilování nabízí i program a zábavu pro děti a Štramberk zve všechny děti na akci s názvem Hurá do lavic., v areálu Trůby od 14:00 hodin. V neděli  18. září pořádá  Štramberk pro všechny ročníky Den sportu pod Trúbou od 10:00 hodin.

 

Unikátní dokumenty z těch nejznámějších uměleckých galerií, muzeí a měst můžete vidět v kině v neděli 18. září od 15.30 hodin, v rámci uvedení  dokumentu Papežské baziliky z cyklu SVĚTOVÉ UMĚNÍ NA PLÁTNECH KIN.

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice