24. 2. 2017

 

S platností od 20. 2. 2017 bude první jízda lanovkou na Pustevnách ve všední dny začínat v 9.30 hod z důvodů těžby dřeva v bezprostřední blízkosti lanové dráhy. Dále již dle platného jízdního řádu. Taktéž o víkendech bude jezdit lanovka beze změn.

 

Z důvodu prodloužení trvání akce „Ledové sochy na Pustevnách 2017“ byl vyhlášen nový termín závodu Memoriál Jana Šrubaře. Pojede se už tuto  neděli 26. února 2017 v běžeckém areálu na Pustevnách.

 

Pod Trúbou vzniká muzeum pravěku. Nabídne i repliku jeskyně Šipky. Nové lákadlo pro turisty bude mít nejpozději na počátku příštího roku město Štramberk. Muzeum s pravěkými expozicemi ponese název po místní světoznámé jeskyni Šipce. Pod Trúbou vzniká muzeum pravěku. Nabídne i repliku jeskyně Šipky. Čilý stavební ruch panuje již několik měsíců v objektu bývalých Masných krámů při vstupu na náměstí ve Štramberku. Vzniká tam totiž nové muzeum, které návštěvníkům představí skvosty z archeologických, geologických i paleontologických sbírek této lokality. V současné době prochází budova, v níž dříve sídlilo také informační centrum a Muzeum Zdeňka Buriana, rozsáhlou stavební rekonstrukcí. Velký prostor v patře se promění v metodické centrum s kapacitou až pro padesát osob, které poslouží nejen k muzejním účelům, ale také pro pořádání nejrůznějších akcí, výstav, tematických přednášek či workshopů pro školy. S rekonstrukcí nové muzejní pobočky vypomohl Muzeu Novojičínska jeho zřizovatel Moravskoslezský kraj. Projekt za několik milionů korun, respektive jeho expoziční část, podpoří mimo jiné také dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

 

Správa silnic Moravskoslezského kraje (SSMSK) začala čistit silnice. Poprvé tak už během zimy z cest zmizí inertní posypový materiál, který je po roztání sněhu zbytečný a navíc zdrojem prašnosti. V oblastech, které nejvíce trpí znečištěním ovzduší, začínají silničáři díky oteplení s úklidem tento týden. Čistit komunikace nařizuje zákon dvakrát ročně. Vedení Moravskoslezského kraje ale rozhodlo, že se na velmi frekventovaných průjezdních úsecích silnic udržovaných inertním posypem budou cesty čistit i během zimy. Aby se lidem lépe dýchalo. Tříděné kamenivo, písek nebo struska, kterým se silnice v zimě sypou, jsou totiž za teplejších klimatických podmínek bez sněhu významným zdrojem prašnosti.

Středisko Nový Jičín: Albrechtičky, Bílovec, Dub, Hladké Životice, Hodslavice, Hostašovice, Hůrka, Jeseník n. O., Kateřinice, Libhošť, Mořkov, Mošnov, Odry, Petřvald, Příbor, Sedlnice, Studénka, Výškovice, Ženklava, Žilina u NJ, Životice u NJ a čistit bude také v obcích spadajících do působnosti ostravského střediska – Klimkovice, Josefovice, Olbramice, Zbyslavice, Lubojaty (Lhotka), Vřesina.

 

ZŠ Jičínská Příbor a SRPŠ při ZŠ Jičínská srdečně zvou na pátek 24. února 2017 od 19.30 hodin na Školní ples do Kulturního domu Příbor. K tanci i poslechu bude hrát skupina Ypsilon, těšit se můžete na show Michaela Jacksona a také na slosovatelnou hru o ceny. Bohaté občerstvení zajištěno.

 

DDM, ZŠ a MÚ Štramberk zvou všechny rodiče s dětmi na maškarní ples, který se uskuteční v pátek 24. února 2017 v Kulturním domě Štramberk od 15.00 do 17.30 hodin. Děti i dospělí se mohou těšit na spoustu her a soutěží, vystoupení tanečních kroužků a diskotéku s DJ Stoupou.

 

Městský pivovar Štramberk zve na pátek 24. února 2017 do svých prostor na posezení u harmoniky od 19.00 hodin.

 

Lašské muzeum Kopřivnice zve na pátek 24. února 2017 do svých prostor v Šustalově vile, kde se od 18.00 hodin uskuteční vernisáž výstavy fotografií Karla Kudery u příležitosti 120. výročí výroby prvního automobilu Präsident. Výstava potrvá až do 9. 4. 2017. Více informací na www.tatramuseum.cz.

 

Rodičovské sdružení a vedení ZŠ Emila Zátopka ve spolupráci s KH Kopřivnice zvou na sobotu 25. února do prostor Kulturního domu Kopřivnice, kde se bude od 19.30 hodin konat Rodičovský bál. Můžete se těšit na originální program a bohaté občerstvení. K tanci a poslechu zahraje skupina Sága, Vašek Kopelec a David Krompolc.

 

Město Příbor zve na divadelní představení „Opona nahoru!“, které se uskuteční v sobotu 25. února 2017 od 18.00 hodin v Kulturním domě Příbor. Divadlo Opona nahoru! je komedie od Petera Quiltera o snaze pěti žen zprovoznit polorozpadlé divadlo.

 

Středisko volného času Luna Příbor zve na sobotu 25. února 2017 od 14.00 hodin do svých prostor, ve kterých si můžete vyzkoušet keramické tvoření, výtvarný kurz zaměřený na grafiku a linoryt, hedvábné tvoření a také korálkování. Všechny kurzy jsou určené veřejnosti, ale je nutné si předem rezervovat místo.

 

Městský pivovar Štramberk zve na sobotu 25. února 2017 na posezení u cimbálu od 19.00 hodin. K poslechu bude hrát cimbálová muzika Pramínky.

 

Muzeum Fojtství zve na sobotu 25. února 2017 od 09.00 hodin na prostranství u Muzea Fojtství. Těšit se můžete na ukázky řeznického řemesla, vepřové hody a také na harmonikáře.

 

10. ročník Hodoňovického Masopustu – sobota 25.2.2017 od 13:00 hod. Masopustní průvod a pochování basy. Hrát a zpívat bude folkrórní soubor Pilky ze Lhotky.

 

Brušperský Masopust – úterý 28.2.2017 od 16:00 hod. 16:00 – Masopustní průvod 16:30 – Masopustní veselice 17:00 – Pochování basy Přijďte si zatančit s medvědem a ukončit tak masopustní období

 

Příborský Masopust – úterý 28.2.2017. Sraz na náměstí Sigmunda Freuda v Příboře 15:30 – sraz všech masek a maškar na náměstí, pro děti v masce připravena netradiční projížďka 16:00 – masopustní průvod vylosování 3 nejhezčích masek a ukončení v KD Příbor.

 

XXVII. Lašská polární expedice. Kralovství Lašské uskuteční v něděli 26. února 2017 XXVII. lašskou polární expedici na ANDREAS HILL (Ondřejnik)! Sraz polárníků je v 9:29 hod. u hotelu Prosper na Čeladné. Pod velením samotného lašského krále vyrazíme na základnu č.2 na Opálené. Od ní směr základna č. 3 Solárka. Ti nejodolnější obchvatem na Andreas hill, který my nazýváme Ondřejnik. Za zvuku lašské hymny se vrátíme domů. Polární psi vítáni!

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice