18. 8. 2017

„Agresivní host“

V polovině tohoto týdne navštívil jednu z restaurací v Bílovci již značně podnapilý muž, který po číšnici dožadoval podání dalšího alkoholu. Ve chvíli, kdy mu osmatřicetiletá žena sdělila, že mu kvůli jeho stavu již žádný alkohol nenalije, uchopil sklenici, kterou po ní hodil. Tato sklenice ženu zasáhla a způsobila jí drobné zranění v oblasti obličeje. Tímto však celý incident neskončil a osmadvacetiletý útočník udeřil barovou židlí do obličeje jednoho z hostů, který se číšnice zastal, čímž mu způsobil zlomeninu horní čelisti. Poté ještě fyzicky napadl další dva návštěvníky, kteří však naštěstí vyvázli bez zranění. Muž za své agresivní chování nyní může strávit až deset let za mřížemi jelikož se svým jednáním dopustil trestného činu těžké ublížení na zdraví a trestného činu výtržnictví.

 

„Nepozornost řidičky skončila dopravní nehodou“

O tom, že by se měl člověk během jízdy věnovat pouze řízení, se v úterý v dopoledních hodinách přesvědčila šestačtyřicetiletá řidička. Ta ve chvilce nepozornosti, v době kdy jela směrem od Fulneku na Kujavy, najela pravou stranou vozidla značky Chevrolet na nezpevněnou část krajnice. V daném okamžiku se lekla, strhla řízení vlevo a přejela do protisměru. Zde dostala smyk, díky kterému vjela mimo vozovku a následně se s vozidlem převrátila přes střechu ze svahu, který se v daném místě nachází. Vozidlo se zastavilo až pod svahem, kde dopadlo na všechna čtyři kola. Otřesená řidička nejevila žádné známky poranění, ale vzhledem k události byla převezena do nemocnice k důkladnému lékařskému vyšetření.

 

„Podvodně vylákaný notebook“

Dosud neznámý pachatel v uplynulých dnech podvedl čtyřiadvacetiletého muže z Kopřivnice. Pachatel využil inzerátu, který poškozený zveřejnil na jednom z internetových portálů, kde nabízel k prodeji svůj notebook značky Apple. Prostřednictvím emailu jej kontaktoval, že by notebook rád koupil a společně se domluvili na kupní ceně v hodnotě 21 tisíc korun. Když muži přišla od výše uvedeného zájemce kopie potvrzení o provedení transakce na jeho účet, poslal mu notebook poštou na předem uvedenou adresu v Praze. Následně čekal, kdy mu peníze za prodej dorazí na účet, což se však nestalo a údajný „kupující“ s ním přestal jakkoliv komunikovat. Když se pak muž lépe podíval na zaslané potvrzení o provedené platbě, zjistil, že se jedná o podvrh. Policisté v dané věci již zahájili úkony trestního řízení pro přečin podvodu, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky za mřížemi.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice