7. 7. 2011

Upozorňujeme občany, že po Kopřivnici a okolí se pohybuje občan rómské národnosti, který navštěvuje domácnosti hlavně v zástavbě rodinných domů, kde pod různými záminkami žádá o příspěvek. Tvrdí, že je zaměstnancem technických služeb, nebo že odchází na důchod a potřebuje si přivydělat. Všechny jeho historky jsou smyšlené a zaměřené na získávání peněz od důvěřivých lidí. Pokud se u vás tento člověk objeví, upozorněte městskou policii na telefonním čísle 604 142 244.

 

Charita Diakonie oznamuje, že sbírka oděvů, která se koná vždy první středu v měsíci na ulici Obránců míru v Kopřivnici, bude odložena až na druhou středu v měsíci., tj. středa 13. července.

 

V pořadí již dvanáctý koncert letošního XVIII. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Janáčkovy Hukvaldy se odehraje v neděli 10. července v 17.00 hodin v kostele sv. Mikuláše v Rychalticích. Je věnován skladbám Thomasa Albinoniho  – Concerto a cinque Op. 5 a především velkolepé klasicistní skladbě Luigiho Boccheriniho Stabat Mater, komponované pro dva soprány, tenor a smyčcový kvintet. Na nedělním festivalovém koncertu uslyší posluchači tato díla v provedení dvanáctí smyčců Janáčkova komorního orchestru pod vedením Jakuba Černohorského se sopranistkou Zuzanou Fišerovou. Tomuto koncertu však bude předcházet mimořádná událost: křest nové CD nahrávky Janáčkova komorního orchestru, obsahující díla tří významných českých skladatelů – Bohuslava Martinů (Sextet), Pavla Haase (Studie) a Leoše Janáčka (Kvartet č. 1 a Suita). Větší část nahrávky vznikla na počátku května roku 2009 v kostele církve Československé husitské ve Slezské Ostravě. Zaujala renomovaného britského vydavatele Chandos Records, který pro světovou obchodní síť vydal tuto nahrávku Janáčkova komorního orchestru v letošním roce pod titulem Czech Music for Strings. Její obsáhlý buklet je opatřen doprovodnými texty významného britského odborníka na českou vážnou hudbu, profesora Grahama Melville-Masona, člena výboru The Dvořák Society.

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice