22. 2. 2019

Představení nového generálního partnera Klubu házené se uskuteční zítra, t.j. v sobotu 23. února v 17.50 hodin před utkáním 19. kola Strabag Rail extraligy KH ISMM Kopřivnice – TJ Cement Hranice. Po představení společnosti ISMM coby generálním partnerem klubu KH ISMM Kopřivnice se uskuteční navíc charitativní akce jejímž cílem je nasbírat co nejvíce plyšových hraček pro neziskovou organizaci Pomáháme srdcem. Plyšové hračky budou moci diváci a návštěvníci utkání naházet před zahájením zápasu na palubovku. Klub společně s dětmi zajistí rychlé sklizení těchto hraček a poté půjdou veškeré hračky do prodeje. O prodej hraček se postará přímo v centru města charitativní organizace. Výtěžek z prodeje bude použit na nákup potřebných permanentních vstupenek na plavání, které budou darovány dětem do dětského centra.

 

Z důvodu zhoršených sněhových podmínek je lyžařský areál Červený kámen Kopřivnice až do odvolání mimo provoz.

 

Hokejové zlato ze zimní evropské olympiády mládeže. Hráči HC Oceláři Třinec Pavel Matěj a Štěpán Macháček a útočník HC Vítkovice Ridera Ivan Ivan byli členy zlatého reprezentačního týmu hokejistů do 17 let na evropské olympiádě mládeže v Sarajevu. Třinecký útočník Pavel Matěj dal navíc vítěznou finálovou branku. Mimo hokejistů náš kraj reprezentovaly na Zimním evropském olympijském festivalu mládeže Jolanta Byrtus v běžeckém lyžování (SKI Mosty u Jablunkova) a Klára Štěpánová v krasobruslení (FSC Kopřivnice).

 

Ve vestibulu radnice je expozice složená z fotografií z archívu AKEZ. Desítky fotografií dávají návštěvníkům nahlédnout do bohaté činnosti Atletického klubu Emila Zátopka Kopřivnice. Atletika má v našem městě dlouholetou tradici, záznam o prvním oddílu pochází již z roku 1948. Z Kopřivnice navíc pochází i několik vynikajících atletů, počínaje Emilem Zátopkem až po Lenku Masnou. Aktuálně klub sdružuje dospělé, mládež, děti a příznivce atletiky z Kopřivnice a blízkého okolí. Výstava s názvem Ve stopách Emila Zátopka představuje především mladé naděje, které se systematicky připravují a účastní soutěží na dráze, na silnici i v přírodě.

 

Nenechte si ujít řízenou degustaci prémiových rumů, v pátek 22. února od 18.00 hod. ve Vile Machů, zážitek v podobě degustace rumů spojenou s promítáním. Akce bude doplněna drobným občerstvením, v ceně také welcome drink.

 

Ples farnosti Kopřivnice a ZŠ sv. Zdislavy se uskuteční v pátek 22. února od 19.30 hod. v Katolickém domě Kopřivnice. K tanci a poslechu hraje skupina PHS.

 

Tradiční masopustní průvod plný masek, hudby, zpěvu a zábavy se uskuteční v sobotu 23. února. Letos se vychází od Sokolovny ve 13.00 hod. Průvod povede přes náměstí na Trúbu, až do Staré školy. Všichni v maskách i bez nich jsou zváni. Také nepohrdneme občerstvením či příspěvkem v jakékoli podobě. Více na tel. čísle 603 508 392.

 

Ples příborského sboru dobrovolných hasičů se uskuteční v sobotu 23. února od 19.00 hod. v Kulturním domě Příbor. Hrát bude skupina YPSILON. Občerstvení zajištěno, včetně večeře.

 

Tradiční večerní posezení s cimbálovou muzikou tentokrát s Pramínky z Kopřivnice se uskuteční v sobotu 23. února od 19.00 hod. v Městském pivovaru ve Štramberku. Doporučují se rezervace na tel. čísle 556 813 710.

 

V sobotu 23. února od 20.00 hod. ve Vile Machů vystoupí kultovní formace z industriálního Ústí nad Labem. Houpací koně se pohybují na domácí scéně od začátku devadesátých let. Po více jak dvaceti letech na okraji zájmu výrazněji zabodovala s albem Everest, které je považována za dosavadní vrchol její tvorby. Kapela se pravidelně objevuje v žebříčcích nejlepších alb a získala také nominace na hudební ceny Anděl, Vinyla a Apollo. Více na tel. 702 016 444.

 

V pondělí 25.2. připravuje Relax centrum ve Štramberku v 10 hodin přednášku na téma Vzpomínkami proti stárnutí mozku.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice