29. 4. 2019

Do konce dubna se mohou registrovat do celorepublikové soutěžní kampaně Do práce na kole všichni zájemci, na které čekají zajímavé akce, výhody a tričko. Více informací ve skupině na uvedené facebookové skupině a webu dopracenakole.cz v záložce město zvolit Kopřivnici, kde můžete sledovat akce, které se v průběhu května budou pro účastníky konat zdarma. Pod Kopřivnicí se do začátku dubna zaregistrovalo 218 účastníků, celá akce bude společně zahájena s CykloArt bike klub Kopřivnice na prvomájové vyjížďce 1. května v 9 hodin.

 

Václav Varaďa získal pro Třinec druhý mistrovský titul, poprvé v roce 2011 jako hráč, nyní z pozice trenéra.

 

Mažoretky Sunny Kopřivnice zvítězily 28. 4. na MČR ve výkonnostní třídě B v kategorii miniformace.

 

Při výuce finanční gramotnosti čtvrťáci a páťáci ze ZŠ E. Zátopka poznávali svět financí. Již podruhé se tato škola zapojila do projektu Abeceda peněz. Jde o ucelený program finančního vzdělávání ve spolupráci s Českou spořitelnou, ve kterém děti nahlédnou do světa peněz, financí a podnikání. Projekt získal akreditaci Ministerstva školství. Cílem Abecedy peněz je naučit děti správnému hospodaření s penězi. Abeceda peněz má tři etapy. Děti se nejprve seznámily se základními pojmy, prošly si peněžní ústav, pak ve třídě založily firmu, rozdělily si úkoly a připravily jarmark. Pak už jen stačilo otevřít prodejní stánek u Emílků a obsluhovat zákazníky. Emílci na velikonočním jarmarku v pondělí 15. dubna za občerstvení a dekorace utržili celkem 9 450 Kč. O jejich využití již mají jasno. Část výdělku věnují pejskům do psího útulku a část použijí na školu v přírodě. Další třída chystá stánek na 7. 5. s dárečky pro Den matek.

 

Otevírací doba zahrad mateřských škol v Kopřivnici

Od 15. 4. do 30. 6. 2019

Pondělí 16 – 19 hodin    MŠ Lubina + MŠ Francouzská

Úterý    16 – 19 hodin    MŠ Jeřabinka

Středa  16 – 19 hodin    MŠ Česká + MŠ Pionýrská + MŠ Mniší

Čtvrtek 16 – 19 hodin    MŠ Krátká

Pátek    16 – 19 hodin    MŠ I. Šustaly

Od 1. 7. do 31. 8. 2019 MŠ I. Šustaly uzavřena z důvodu oprav MŠ

Od 1. 9. do 18. 10. 2019 končí provozní doba zahrad v 18:30

Ve dnech státních svátků jsou zahrady pro veřejnost uzavřeny a také za nepříznivého počasí.

 

Zeměměřický úřad hledá figuranty pro měřické práce. Jedná se o práci na řádnou pracovní smlouvu, která je vhodná i pro fyzicky zdatné důchodce, zvyklé na svižnou chůzi. Práce figuranta spočívá zejména v přenášení tří metrové nivelační latě a železné podložky, na kterou se lať staví. Figuranti pracují celkem 4 dny v týdnu. Více informace zájemci získají u Jaroslava Černého vedoucího nivelační měřické skupiny na uvedených kontaktech.

 

Prožitková PŘEDNÁŠKA: Muž je břeh… Žena řeka se chystá na 30. 4. v Divotvůrně s terapeutkou Mirjam Šrubařovou. Od 17.00 – 20.00

 

Pohádkový les – na prvního máje – u Husovy lípy nabízí aktivity pro děti pořádané kopřivnickým Pionýrem 10:00 – 12:00

 

Prvomájové pohodové sváteční odpoledne pro celou rodinu začíná v parku E. Beneše v Kopřivnici ve 14:00, pohádka pro děti, a Mědo.

 

Společenské odpoledne při příležitosti SVÁTKU PRÁCE se chystá na 1. máje v Kopřivnici na „Bubla City ranči“ od 14 hodin , hraje Hudební skupina Meteor.

 

Do konce letošního roku bude v Kopřivnici zpracován plán udržitelné městské mobility a také koncepce statické dopravy našeho města. V domácnostech se proto začnou objevovat tazatelé s průzkumem dopravního chování. Zmíněný průzkum začne v našem městě každým dnem a provádět jej bude společnost UDIMO, spol. s. r. o. „Tazatelé se budou v oslovených domácnostech zajímat o dopravní chování v předešlém dni. Ve zkratce bude třeba vyplnit jeden sloupec za každou cestu vykonanou v rozhodném dni. Pro každou cestu vyplní dotazovaní její čas a bude se zjišťovat, zda byla v době dopravní špičky nebo mimo špičku. Dále se budou zkoumat druhy dopravy, účel cesty, a zda byla v rámci města nebo jinde,“ uvedl Petr Macejka, zpracovatel těchto pro město strategických dokumentů.
V rámci průzkumu se bude zjišťovat také průměrný počet vozidel ve městě, jejich palivo a stáří. „Tyto informace budou použity pro výpočty emisí z dopravy. Současně počet vozidel na 1000 obyvatel bude srovnávacím kritériem, které umožní srovnání například s Přerovem, Kroměříži nebo Otrokovicemi,“ prozradil Petr Macejka s tím, že dále bude tazatele zajímat pohled obyvatel na jednotlivé druhy dopravy. „V praxi to znamená, že dotazovaní budou moci oznámkovat spokojenost s cestami, chodníky, cyklostezkami, veřejnou dopravou, parkováním a bezpečností,“ upřesnil zpracovatel.
Tazatelé průzkumu budou označeni visačkou se jménem a razítkem UDIMO, spol. s r.o., na dotazníku budou mimo jiné uvedeny kontaktní telefony jak na zpracovatele, tak na odpovědnou osobu za projekt na městském úřadě.

Kopřivnice má svůj první participativní rozpočet. Cílem projektu, který je úspěšný i jiných městech, je umožnit občanům města spoluvytvářet budoucí tvář obce. Obecně se dá říci, že lidé navrhují aktivity či změny, o kterých následně debatují a nakonec hlasují. V rozpočtu města byla pro letošní rok vyčleněna částka 500 tisíc korun, tu radní schválili včetně pravidel na své 9. schůzi 9. dubna a zájemci jej brzy najdou pod označením Ko-projekty. Návrhy na projekty, které mají zlepšit kvalitu nebo zpříjemnit život občanů ve městě, bude možné podávat v průběhu května a června. Pro Ko-projekty vznikne také speciální webová stránka s podrobnými informace, co vše musí návrhy obsahovat. Realizovatelnost návrhů bude posouzena odbornými zaměstnanci úřadu.

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice