21. 12. 2011

Upozornění !!! Všichni novojičínští dopravní policisté šetřící dopravní nehody jsou na silnicích !!!  Dopravní nehody na novojičínských silnicích stále přibývají. Se změnou počasí je situace na silnicích hrozivá. Dojezdová doba dopravních policistů se prodlužuje. Všechny dopravní nehody policistům oznamovat nemusíte. Pouze ty, kde je zranění osob a poškození majetku třetím osobám nebo škoda přesahuje 100000 korun.V případě, že v souvislosti dopravní nehodou nevznikla škoda na majetku třetím osobám, a škoda na vozidlech nepřevyšuje 100tisícovou škodu, nejsou řidiči povinni tuto nehodu hlásit policistům. Důležité však je, aby si řidiči vzájemně vyplnili tzv. Evropský formulář o dopravní nehodě, do kterého uvedou všechny požadované údaje. Pořiďte fotodokumentaci, uveďte viníka nehody a formuláře podepište. Škodu následně nahlaste pojišťovnám. Případně přímo kontaktujte své pojišťovny a ty Vám poradí, co máte dělat.

 

Upozorňujeme občany, že z důvodu státního smutku se ruší akce „Jak správně topit“, která měla probíhat ve čtvrtek 22. prosince v centru města. Akce se uskuteční v náhradním termínu v příštím roce. Děkujeme za pochopení.

 

V současné době odbor sociálních věcí a zdravotnictví rozesílá občanům, kteří mají přiznány mimořádné výhody (průkaz TP, ZTP, ZTP/P), informativní dopis o připravovaných změnách od 1.1.2012. Zároveň s touto informací je jim také zasílána žádost o vyplnění přiloženého dotazníku, který má radnici pomoci při plánování potřebných sociálních služeb. Termín pro odevzdání dotazníku je posunut z 31.12. 2011 do 31.1.2012 a je možno jej odevzdat prostřednictvím kontaktních míst uvedených v instrukcích, na podatelně MÚ Kopřivnice nebo prostřednictvím schránek důvěry.

 

TV studio KTK se svými partnery připravilo na vánoční dny komponovaný pořad „Vánoce v kostele svatého Bartoloměje“, ve kterém se na téma Vánoce zamýšlí farář Jiří Ramík a zpívají děti kopřivnických základních škol. Vánoční pořad můžete vidět na programu KTK od 23. 12. 2011 do 30. 12. 2011, premierově v pátek v 18.00 hodin.

 

Rada svazku obcí regionu Novojičínska 20. 12. 2011 slavnostně schválila všechny dokumenty, které jsou nezbytné k financování celého projektu „Odkanalizování vybraných měst a obcí regionu Novojičínska“. Tomuto aktu předcházelo poměrně složité vyřizování potřebných administrativních úkonů a procesů včetně souhlasů jednotlivých zastupitelstev, která schválila přijetí všech podpor a dotací. Svazek obcí regionu Novojičínska zahájil realizaci projektu „Odkanalizování vybraných měst a obcí regionu Novojičínska“ oficiálně 15. června 2011. Na novou kanalizaci o celkové délce 52,42 kilometru bude napojeno téměř pět tisíc obyvatel na území Mořkova, Životic u Nového Jičína, Kopřivnice a Nového Jičína. Jedná se o investici za 318 milionů korun bez DPH, která významně přispěje ke zlepšení životního prostředí. Evropská unie uvolnila 217 milionů korun, výhodnou půjčku ve výši 24 milionů poskytl Státní fond životního prostředí ČR, dotace MSK činí sedm milionů a 70 milionů zaplatí vybrané obce z vlastních zdrojů. Obec Životice a město Nový Jičín financují náklady z vlastních zdrojů, obec Mořkov a Kopřivnice získaly úvěr u České spořitelny.

 

Regionální muzeum v Kopřivnici, o. p. s., MUZEUM FOJTSTVÍ zve na vernisáž výstavy Šárky Hyklové – kresby, malby, sochy, která se koná v úterý 3. 1. 2012 v 16h v Muzeu Fojtství v Kopřivnici.

 

Sportovní komise při PV OS KOVO Tatra, a. s., Kopřivnice pořádá XI. Ročník turnaje ve futsalu „O PUTOVNÍ POHÁR“, v sobotu 7. ledna 2012 ve SH ZŠ EMILA ZÁTOPKA V KOPŘIVNICI, od 8.00 – 17.00 hodin. Účastníci: GETAFE, FU Kopřivnice, G:T. Trojanovice, VIAGRA Štramberk, KUNA TEAM Frýdek – Místek, PSV Frenštát, L. G. Kopřivnice, RGS Bělotín.

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice