31. 1. 2020

V závěru minulého týdne získala Kopřivnice na konferenci Národní sítě Zdravých měst v Olomouci dvě ocenění. Kopřivnici ocenila odborná porota jako takzvaného Šampiona Zdravých měst za nejlépe nastavený systém místního rozvoje v souladu s principy udržitelného rozvoje. „Ocenění jsme získali za realizaci místní Agendy 21 v kategorii B, což je metoda kvality, kterou se posuzuje činnost veřejné správy,“ uvedla Lenka Šimečková, vedoucí oddělení strategického plánování.

Další ocenění, takzvané razítko Dobré praxe, obdržela Kopřivnice za propustné zpevněné povrchy a vsakovací zařízení ve městě. „Na konferenci jsme ostatním přiblížili náš systém při budování parkovišť, kdy zadržujeme dešťovou vodu pod nově budovanými parkovišti a dalšími zpevněnými plochami, kde preferujeme postupné vsakování vody či její znovupoužití. Prezentovali jsme to na projektu výstavby parkoviště na sídlišti Sever z roku 2018,“ přiblížila Lenka Šimečková.

 

WORKSHOP: Fleur Box, Kopřivnice. Kreativní workshop s květinami v rámci Divotvůrny Kopřivnice proběhne v pátek 31. ledna od 16.00 do 19.00 hod. Divotvůrnou Kopřivnici naleznete na ulici Kadláčkova 553.

 

Fotbalový klub Štramberk pořádá v pátek 31. ledna od 19.30 hod. v Kulturním domě tradiční sportovní ples. K tanci i poslechu zahraje skupina Ostopět. Předprodej vstupenek v Městském informačním centru Štramberk.

 

KONCERT: Grogy v Kopřivnici. V pátek 31. ledna od 21.00 hod. v Baru Daymoon vystoupí rocková skupina Grogy. Kapela GROGY představí skladby z nového CD Tucet kusů. Společně se skupinou vystoupí kapela SUNAR.

 

Sbor dobrovolných hasičů Lubina II. – Větřkovice pořádají v sobotu 1. února od 19.00 hod. v Katolickém domě tradiční hasičský ples. K poslechu a tanci hraje Maras Banda.  Můžete se těšit na bohatou tombolu a domácí kuchyni. Vstupenky si můžete na tel. čísle 734 841 932 nebo přes messenger Petruša Janíková.

 

V sobotu 1. února od 19.00 hod. v Kulturním domě Příbor se uskuteční společenský ples. K tanci a poslechu hraje hudba Ypsilon, předtančení předvedou studentky Základní umělecké školy Příbor.

 

Ostravská zoo připravila na pololetní prázdniny speciální komentovaná krmení slonů a hrochů. V pátek 31. ledna bude v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava u příležitosti pololetních prázdnin připraven pro všechny školáky a jejich rodiče speciální program. Za mimosezónní zlevněné vstupné si mohou užít zábavu i poučení. Všichni školáci se mohou těšit i na malý dárek.

Mimořádné komentované setkání u vybraných druhů zvířat:

11:00 hod. žralůčci (v pavilonu Papua)

13:30 hod. sloni (v pavilonu slonů)

14:00 hod. hroši (v pavilonu Tanganika)

Tento den bude mezi 11. a 14. hodinou pro veřejnost tradičně mimořádně otevřeno výukové centrum zoo. Zde si mohou lidé prohlédnout bohatou sbírku preparátů (vycpanin, lebek, zubů atd.), které pracovníci zoo využívají při výukových programech pro školy a dalších vzdělávacích aktivitách. K vidění je zde např. kostra želvy, užovky nebo šimpanze, dále preparáty exotických zvířat i zástupců naší fauny, např. nejmenší šelmy ČR, největšího pěvce a řadu dalších. Mnohé preparáty si je možné nejen prohlédnout, ale i osahat a potěžkat, např. lebku tygra, obratel velryby, parohy největšího jelena světa, stehenní kost slona ad. Výukové centrum najdou návštěvníci v blízkosti pavilonů Tanganika a Malá Amazonie. Následně bude výukové centrum otevřeno ve všední dny i po celou dobu jarních prázdnin všech okresů v kraji, vždy od 12 do 14 hodin.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice