20. 3. 2020

Krizová opatření vlády z 19. 3. 2020

Mimořádné opatření MZ – nařízení pro operátory veřejných mobilních komunikačních sítí a banky (pdf 199 kB)
Mimořádné opatření MZ – nová nákupní doba pro seniory (pdf 192 kB)
Mimořádné opatření MZ – příkaz poskytovatelům akutní lůžkové péče (pdf 192 kB)
Opatření ošetřovné OSVČ (pdf 202 kB)
Opatření pendleři knížka (pdf 202 kB)
Opatření účetní poradci (pdf 197 kB)
Unesení vlády ve sbírce zákonů (pdf 93 kB)
Zrušující opatření (pdf 203 kB)

 

Česká pošta Kopřivnice upozorňuje občany na změnu pracovní doby. Až do odvolání bude od pondělí do pátku otevřeno v době od 8:00 – 16:00 hodin, v sobotu a neděli bude zavřeno. Taktéž platí nařízení vlády, že doba do 9:00 hodin je vyhrazena pouze seniorům. Česká pošta dále upozorňuje,  že od pondělí 23. 3. 2020 nebudou důchody uloženy na poště, ale doručovatelé je budou doručovat osobně, přímo na adresu. Proto prosí občany, aby se v pondělí zdržovali doma.

 

Automobilka TATRA TRUCKS vyrábí bez omezení, zavedla preventivní opatření na ochranu zdraví zaměstnanců.  

Společnost TATRA TRUCKS vyrábí a zatím neplánuje omezení produkce. Vedle běžné činnosti věnuje nejstarší český výrobce automobilů mimořádné úsilí ochraně zaměstnanců před šířením nákazy způsobené koronavirem. Většina zaměstnanců mimo výrobu pracuje z domova, jsou zakázány větší schůze či exkurze. Personál firmy svépomocně vyrábí roušky a podnik si také vyrábí dezinfekci z vlastních zdrojů. O omezení výroby, zkracování pracovní doby či úpravě směn zatím neuvažují.

Přísná opatření platí také při vjezdu dodavatelů a odběratelů do areálu TATRA TRUCKS. Řidiči vozidel musejí nosit roušku a ochranné rukavice, a kromě nutných činností při nakládce a vykládání vozidel či dalších nezbytných aktivit se musejí zdržovat v kabině vozidla a na minimum omezit kontakt se zaměstnanci TATRA TRUCKS.

Zvláštní opatření se týkají závodního stravování. Přísná hygienická opatření včetně povinnosti nosit rukavice a roušky a pravidelně si měřit teplotu mají zaměstnanci odboru stravování. Firma také uzavřela kantýny a nechala v provozu hlavní jídelnu, ve které se zaměstnanci stravují na směny a v dostatečných vzdálenostech jeden od druhého.

 

Úřad práce České republiky, kontaktní pracoviště v Kopřivnici, upozorňuje klienty, že osobní styk s jeho pracovníky je umožněn pouze v mimořádných oprávněných případech, které nelze vyřídit jinak. Pracoviště jinak zůstává uzavřeno. Před budovou radnice je umístěna schránka, kde je možno vhazovat žádosti či dokumenty.

Pro příjemce dávek pomoci v hmotné nouzi, kteří část dávky pobírají formou typizovaných poukázek, se do odvolání ruší výplata osobním předáním na pokladně úřadu práce. Způsob výplaty dávky byl změně na převod na poštovní poukázku, kterou je možno vyzvednout na poště, nebo na bankovní účet.

 

Volné šíření některých televizních programů v KTK. Kabelová televize Kopřivnice informuje, že vyjednala s některými televizními společnostmi volnou distribuci programů. Jedná se o TV stanice s dětskými pořady, filmy, naučnými pořady, přírodopisné, vzdělávací či se zaměřením na vážnou hudbu. Naši diváci tak budou mít možnost zpestřit si dlouhé chvíle s Discovery, AMC, Spektrum, Disney, Minimax, Viasat History, National Geografic, TV Paprika, Travel Channel, FilmBox Premium HD a dalšími programy. „Proklikejte“ si nabídku KTKdigi a poznejte zajímavé pořady na programech, které jsou dočasně odkódované. Děkujeme společnostem AMC Networks, Discovery, Viasat, Channels, Film Europe a FilmBox za vstřícnost a rychlou spolupráci.

 

České centrum signálních zvířat působící v Kopřivnici zahájilo od 1. února kampaň na Startovači nazvanou psí čenich jako radar na rakovinu. Cílem se dát dohromady částku 330 000 Kč, kterou spolek potřebuje na projektovou dokumentaci k rekonstrukci budovy, kterou jim převedl Moravskoslezský kraj do vlastnictví s podmínkou, že rekonstrukce musí proběhnout do konce roku 2021. Projekt se speciálním výcvikem psů vznikl na našem městě v roce 2016 a jako své zázemí centrum využívá bývalou skautská klubovnu, kterou jim pronajímá město Kopřivnice. Nové prostory mají vzniknout v bývalé výměníkové stanici, která se nachází mezi krytým bazénem a střední průmyslovou a obchodní školou. Kampaň mohou zájemci podpořit prostřednictvím webových stránek na Startovači, projekt – Psí čenich jako radar na rakovinu. V současné chvíli je vybráno téměř 50 procent z cílové částky. Peníze mohou podporovatelé zasílat také přímo na transparentní účet Českého centra signálních zvířat. Kampaň potrvá do konce března.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice