26. 3. 2020

KTK v období nouzového stavu nabízí reklamní prostor v Infokanálu o službách humanitárního charakteru zdarma. Zájemci mohou dále využít bannery na webech KTK a informační e-maily. Stačí zaslat Vaši informační stránku, případně Vám ji za „jednorázový poplatek“ zpracujeme. Pro více informací nás kontaktujte  595 179 140, studio@ktk.cz, 605 868 200

 

Vypublikujte fotku světa okolo sebe – příroda, město, ulice apod. Foťte ze svého okna, balkónu, zápraží apod. Na focení použijte jakýkoliv objektiv nebo techniku (vyjma dronu). Kreativitě se meze nekladou. Příspěvek s fotkou označte na našem Facebooku/Instagramu #mujvyhled + název obce/místa + příspěvek dejte ideálně jako veřejný. Dodržujme omezení pohybu, byť je to pro nás všechny těžké.  Lašská brána Beskyd 

 

Upozorňujeme na doplnění nařízení v mimořádném opatření Ministerstva zdravotnictví vydaného dne 23. března 2020, týkající se pobytu na veřejně dostupných místech. Znění bodu 2 c: S účinností od dne 24. března 2020 od 6:00 hod. do dne 1. dubna 2020 do 6:00 hod se nařizuje pobývat na veřejně dostupných místech nejvýše v počtu dvou osob, s výjimkou členů domácnosti, výkonu povolání, podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti, účasti na pohřbu, a zachovávat při kontaktu s ostatními osobami odstup nejméně dva metry, pokud je to možné.

 

Krizová opatření kvůli koronavirové pandemii zasáhla do oblasti školství. Letošní zápisy k povinné školní docházce pro školní rok 2020/21 se uskuteční se v termínu dle školského zákona ve školách zřizovaných městem Kopřivnice od 16. do 30. dubna bez osobní přítomnosti dětí ve škole. Na ZŠ sv. Zdislavy proběhne zápis v termínu 1. až 19. dubna a na ZŠ Floriána Bayera se zápis uskuteční ve dnech od 16. do 30. dubna.

Přihlášku může rodič doručit čtyřmi způsoby – do datové schránky školy, e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem (nelze jen poslat prostý e-mail), poštou nebo osobním podáním na příslušné škole. Je však třeba sledovat webové stránky příslušné školy, která uvádí aktuální organizační informace.

 

Od dubna se začnou v Kopřivnici a místních částech sbírat kovové obaly společně s plasty. Do žlutých kontejnerů nebo i žlutých pytlů, které vydává radnice majitelům rodinných domů, budou moci lidé vhazovat plechovky od nápojů, vymyté konzervy od potravin, prázdné obaly od sprejů, kovové i hliníkové nádobí. Na kontejnery budou postupně umisťovány šedé nálepky, na kterých budou vyobrazeny obaly, které je možné do kontejnerů vhazovat. Se spuštěním sběru kovů rovněž dochází k navýšení intervalu svozu žlutých kontejnerů, od dubna se obsah žlutých kontejnerů bude vyvážet 3x za 14 dní, tedy v pondělí, ve čtvrtek a středu.

 

Televizní program ČT 3 v nabídce KTK. Kabelová televize informuje, že do Základní nabídky KTKdigi je zařazený nový program České televize ČT3. V SD rozlišení je program ČT3 na původní pozici kanálu Viasat Explore, v HD rozlišení je program na původní pozici Viasat History. Jestliže původní kanály Viasat na svém přijímači nemáte, mohla proběhnout aktualizace Vašeho přístroje a nový program pak najdete již pod správným názvem CT3. Pokud nenajdete v seznamu kanálů původní Viasat ani CT3, bude potřeba televizor (nebo set-top-box) opětovně naladit. Postup, jak správně naladit televizní přijímač, najdete na www.ktkdigi.cz/navod. Pro úplnost uvádíme, že nový program je zařazený i v chytré televizi FixProTV, která umožňuje funkci zpětného přehrávání pořadů až 7 dnů.

 

Sběrný dvůr na ulici Pánské zůstává v současné době otevřený. Platí otevírací doba, která byla v zimním období , tzn. pondělí až  pátek od 8 do 17 hodin, v sobotu pak od 8 do 12 hodin. Tuto středu, to je 25.března 2020, bude provoz omezen, a to do 15 hodin z důvodu dezinfekce provozu.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice