8. 5. 2020

Slumeko, s.r.o. pro radnici udržuje téměř 80 hektarů travnatých ploch v Kopřivnici a místních částech. Zpravidla se začíná sekat v polovině dubna, letos byla první seč kvůli suchu posunuta o tři týdny. Většina ploch je aktuálně způsobilá ke kosení, další odklad by způsobil vysemenění plevelných rostlin a jejich šíření. Seče se na výšku strniště 7-12 cm a tak by nemělo docházet k poškozování růstových vrcholů trav. Pokud by se tráva nesekala, stébla by po odkvětu stejně uschla a plochy suché a metr vysoké trávy začnou brzy zarůstat dřevinami, tedy nevzniknou květnaté louky. Také dobře posekaná tráva zadrží až 90 % dešťových srážek.

 

Maturanti mohou zpátky do lavic, školy od kraje dostaly ochranné pomůcky. Roušky, rukavice i dezinfekci obdržely školy, které zřizuje Moravskoslezský kraj. Středoškoláci, kteří navštěvují poslední ročník studia, se do školy vrátí 11. května. V ten den také začnou fungovat střediska volného času, základní umělecké školy nebo jazykové školy. Vše podle hygienických pokynů ministerstva školství.

Prázdninové jízdní řády autobusů budou platit, i když se část studentů vrátí do školy. Žáci a studenti, kteří se v pondělí 11. května vrátí do školních lavic, by si měli včas promyslet způsob, jak se do školy dopraví. Pokud zvolí příměstské autobusy, měli by počítat s tím, že autobusové linky budou až do 25. května jezdit podle prázdninových jízdních řádů.

 

Roušky, rukavice i dezinfekci obdržely školy, které zřizuje Moravskoslezský kraj. Středoškoláci, kteří navštěvují poslední ročník studia, se do školy vrátí 11. května. V ten den také začnou fungovat střediska volného času, základní umělecké školy nebo jazykové školy. Vše podle hygienických pokynů ministerstva školství.

 

Letní provoz sběrného dvora v Kopřivnici.

Od pondělí 11. května 2020 zahajuje sběrný dvůr na ulici Pánské klasický letní provoz. Provozní doba viz níže:

Pondělí–Pátek 8–18 hodin

Sobota 8–16 hodin.

 

Štramberský Jasoň 2020 – turistický pochod pro širokou veřejnost. Nový termín je 3. 10. 2020. Akce nabídne 14 tras v délce od 5 do 53 kilometrů. K 5. 5. 2020 bylo na akci přihlášeno 856 osob. V roce 2019 byl počet statujících 2445.

 

BESKYD MODEL KITSHOW – MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA A SOUTĚŽ MODELŮ – AKCE PRO ROK 2020 BYLA ZRUŠENA. 24. ROČNÍK SE USKUTEČNÍ 8. 5. 2021.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice