13. 5. 2020

Přehled nákazy v Moravskoslezském kraji ke dni 12. 5. 2020

Ke dni 12. 5. 2020 je v ORP Kopřivnice 26 potvrzených případů pozitivně testovaných na COVID-19. Potvrzených případů v našem kraji je 1129, uzdravené případy 694 z toho v ORP Kopřivnice 14 osob.

Přehled nákazy (pdf 2.3 MB)

 

Od pondělí  11. 5. nastoupily cca dvě třetiny deváťáků do kopřivnických základních škol od 25. 5. budou školy otevřeny i pro žáky prvního stupně. Místní mateřské školy, jejichž zřizovatelem je město Kopřivnice, se otevřou v pondělí 25. 5. a  jejich provozní doba bude pro květen a červen 2020 upravena, a to od 6:30 do 15:30 hodin. Následně může být doba provozu upravena dle vývoje situace.

 

Od úterý 12. 5. je Rozhledna Bílá hora otevřena v běžném režimu a to od úterý do neděle v době od 9.00 do 18.00 hodin. Rozhledna byla uvedena do provozu před 20 lety (28. 4. 2000). Brzy zveřejníme informace k nultému ročníku sportovní soutěže o zajímavé ceny v počtu výstupu na kopec Bílá hora.

 

Pozvánka do filmového klubu do kina Kopřivnice. Po koronavirové pauze jste opět zváni do našeho filmového klubu, kde vám až do konce června opět budeme každé úterý od 19:00hod. nabízet filmové skvosty, které by vám rozhodně neměly uniknout. V květnu se ve filmovém klubu můžete těšit na tyto skvělé filmy: úterý 19. 5.- Tenkrát podruhé, úterý 26.5.- Ixcanul.

 

Informace o prominutí místního poplatku za užívání veřejného prostranství.

Rada města rozhodla o pomoci poplatníkům místního poplatku za užívání veřejného prostranství za umístění zařízení sloužících pro poskytování služeb. Podnikatelům, kteří budou provozovat venkovní posezení, je tímto rozhodnutím zcela prominut poplatek za 2 měsíce, a to od 1.5.2020 do 30.6.2020. To se týká také dalších služeb, které by byly na veřejném prostranství provozovány, např. čistírny peří, která nepravidelně do našeho města zajíždí.

 

ZUŠ Z. Buriana obnovuje výuku hudebního oboru v pondělí 11. května. Kdy se dočká obnovení výuky také výtvarný a taneční obor školy, zatím není zcela jasné, protože škola ještě na začátku tohoto týdne neměla metodický pokyn ministerstva školství. O aktuálním vývoji budou žáci školy a jejich rodiče včas informováni prostřednictvím e-mailů.

 

Sportovní hry zdravotně postižených dětí a dospělých se letos z důvodu koronavirových opatření neuskuteční. „Letos měl 16. května proběhnout již 23. ročník Sportovních her zdravotně postižených, na který měli přijet lidé z Kladna, Prahy, Hrabyně, jižní Moravy, ale i Košic. Vzhledem k omezením jsme se rozhodli, že akci odložíme o rok. Důvodem jsou nejen omezení volného pohybu, ale i podmínky pro pořádání takovýchto akcí. Vzhledem k tomu, že mnoho organizátorů už avizovalo přeložení svých akcí z jarních měsíců na září a říjen, usoudili jsme, že bychom těžko hledali volný termín a příznivé počasí pro pořádání soutěží, které probíhají venku. Mrzí nás to, ale jinak to nejde,“ uvedla předsedkyně pořadatelské Asociace zdravotně postižených Irena Kučerková.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice