29. 5. 2020

Vloupání do garáže na ulici Štramberské v Příboře

Mezi dvacátou hodinou večerní 26. května a sedmou hodinou ranní 27. května letošního roku doposud neznámá osoba spáchala na ulici Štramberské v Příboře přečin krádeže a přečin poškození cizí věci tím, že po vytržení vrat vnikla do jedné z řadových garáží, odkud odcizila motocykl tovární značky Pitpro Prolite 150 ccm černé barvy bez registrační značky, čtyři stříbrné lité disky značky Fiat Freemont s nazutými zimními pneumatikami o rozměrech 225/65 R17, pásovou brusku značky Makita, stolní počítač značky Dell s klávesnicí a s myší, monitor LCD 19″ a subwoofer, čímž poškozenému místnímu 51letému muži vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši nejméně 40 tisíc korun. Toto protiprávní jednání majetkového charakteru nyní prověřují policisté z Obvodního oddělení v Příboře a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizeného jednostopého motorového vozidla a dalších věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na příborské policejní číslo 974 735 751.

 

Trestná činnost majetkového charakteru 21letého muže z Novojičínska

V těchto dnech policisté z kopřivnického Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže 21letému muži z Novojičínska, neboť tento okolo patnácté hodiny odpolední 25. května tohoto roku odcizil v jedné z prodejen na ulici Obránců míru v Kopřivnici balení kapslí na praní v hodnotě bezmála 400 korun, které si vložil do svého batohu a bez úhrady tohoto zboží prošel pokladní zónou. Při odchodu byl zadržen pracovníky prodejny a poté předán přivolané policejní hlídce. Jak bylo provedenými procesními úkony zjištěno, tak shora uvedený muž byl v poslední době pravomocně odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Přerově k trestu obecně prospěšných prací o výměře 100 hodin s dohledem probačního úředníka, které doposud nevykonal.

Výše jmenovaný muž však ve svém protiprávním jednání majetkového charakteru pokračoval i v následujícím dni, kdy pár minut po patnácté hodině odpolední 26. května 2020 odcizil v prodejně lékárny na ulici Štefánikové v Kopřivnici elektrický zubní kartáček v hodnotě přes jeden tisíc korun.

Chvíli před dvacátou hodinou večerní téhož dne, tedy 26. května letošního roku, odcizil v supermarketu na ulici Nádražní v Kopřivnici aku šroubovák v hodnotě téměř 700 korun.

Případná další a obdobná trestná činnost majetkového charakteru 21letého podezřelého muže je nadále v prověřování ze strany kopřivnických policistů a novojičínských kriminalistů.

 

Novojičínská recidivistka okrádala v Novém Jičíně silně podnapilého muže

V těchto dnech policisté z Obvodního oddělení v Novém Jičíně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže 40leté ženě z Nového Jičína, neboť tato v pozdních odpoledních hodinách 28. května 2020 poblíže vestibulu autobusového nádraží na ulici Sokolovské v Novém Jičíně využila silné podnapilosti místního 33letého muže (orientační dechová zkouška u něj prokázala hodnoty bezmála 3,1 promile alkoholu v dechu) a postupně mu z jeho tašky a z jeho oblečení odcizila potraviny (kabanos), finanční prostředky na hotovosti a mobilní telefon, vše v hodnotě přes 7 tisíc korun. Provedeným prověřováním na místě činu a lustracemi v dostupných evidencích bylo prokázáno, že se u shora uvedené ženy jedná o recidivu, poněvadž byla v posledních třech letech pravomocně odsouzena a potrestána rozhodnutím Okresního soudu v Novém Jičíně k podmíněnému trestu odnětí svobody o výměře osmi měsíců, se zkušební dobou do srpna roku 2021. Vzhledem k tomu, že i tato podezřelá žena ze spáchání majetkové trestné činnosti byla v silně podnapilém stavu (orientační dechová zkouška u ní prokázala hodnotu okolo 3 promile alkoholu v dechu), zakročující policisté rozhodli o jejím zajištění a umístění na protialkoholní záchytné stanici ve Frýdku-Místku k vystřízlivění. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany novojičínských policistů a kriminalistů.

 

Protiprávní jednání 38letého muže ve Studénce prověřují místní policisté

V těchto dnech policisté ze studéneckého Obvodního oddělení ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví 38letému muži z Nového Jičína, neboť tento pár minut po třinácté hodině odpolední 26. května 2020 v prostoru místního zámku na ulici Pánské ve Studénce, tedy na místě veřejnosti přístupném a za přítomnosti několika svědků, se vysvlékl donaha a pobíhal zde v podnapilém stavu bez oblečení. V daném případě se u výše uvedeného muže jedná o recidivu, poněvadž byl v minulosti pravomocně odsouzen a potrestán rozsudky Okresního soudu v Novém Jičíně pro obdobnou trestnou činnost k podmíněnému trestu odnětí svobody, k trestu obecně prospěšných prací a také i k peněžitému trestu. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany studéneckých policistů a novojičínských kriminalistů.

 

Vloupání do objektu kostela v obci Jerlochovice

Doposud neznámý pachatel se mezi šestnáctou hodinou odpolední 25. května a osmou hodinou ranní 26. května 2020 dopustil ve Fulneku, v části Jerlochovice přečinu krádeže tím, že po vypáčení dveří vnikl do věže zdejšího kostela Nanebevzetí Panny Marie, kde rozstříhal a následně ze střechy odcizil měděné plechy v předběžné hodnotě 100 tisíc korun a z vnitřních prostor věže odcizil kbelíky s fasádní barvou a kanystry s penetrací v hodnotě 14 a půl tisíce korun. Poškozeným právnickým osobám z Ostravy a z Novojičínska tak vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši bezmála 115 tisíc korun. Tuto trestnou činnost majetkového charakteru nadále prověřují policisté z Obvodního oddělení ve Fulneku a jakékoli informace, které by vedly ke zjištění osoby pachatele či k nálezu odcizených věcí, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na fulnecké policejní číslo 974 731 721.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice