29. 7. 2020

KOMTERM Morava oznámil, že z důvodu plánovaných oprav a provádění revizí, které nelze za provozu teplárny provádět, bude ve středu dne 29. července ve večerních hodinách přerušena dodávka tepla. Obnovení dodávky tepla proběhne v neděli 2. srpna ve večerních hodinách.

 

Kopřivnická radnice podruhé vyčlenila ze svého rozpočtu půl milionu korun na projekty obyvatel města. Takzvané Ko-projekty podporují zapojování místních komunit ve městě a místních částech a investiční projekty mají zlepšit kvalitu života ve městě a být využitelné pro širokou veřejnost. Do konce června obdržela radnice celkem 15 návrhů, což je o pět víc než vloni, kdy tuto aktivitu město vyzkoušelo poprvé. Do konce prázdnin by se předkladatelé měli dozvědět, zda jejich návrhy budou moci osobně představit veřejnosti.

 

Ostrava má pět nových rychlodobíječek pro elektromobily, dvě přímo před krajským úřadem. Počet elektromobilů i veřejných dobíjecích stanic rychle roste nejen ve světě, ale také v rámci České republiky i Moravskoslezského kraje. Příkladem je pět nové rychlodobíjecí stanice, které instalovala Skupina ČEZ v Ostravě, z toho dvě před Krajským úřadem Moravskoslezského kraje a tři u Kauflandu v Ostravě-Zábřehu. Počet dobíjecích stanic provozovaných ČEZ v Ostravě se tím zvýšil na 12, z toho 9 stojanů je rychlodobíjecích.

 

Kopřivnická Tatra porazila konkurenci, dodá vozy německým hasičům. Nejnověji získala ve spolupráci se svým dlouholetým partnerem THT Polička zakázku na 41 hasičských speciálů TATRA FORCE 4×4 s opcí na dalších 5 kusů pro hasičské jednotky spolkové země Braniborsko. Je to první takto velká objednávka hasičských vozů TATRA z Německa. Nové vozy budou zasahovat především v zalesněných oblastech, proto také německý zákazník požadoval vozy s velmi dobrou průchodivostí těžkým terénem. Zakázka na více než čtyři desítky nových hasičských speciálů do Německa je potvrzením unikátních kvalit vozů TATRA a českých výrobců speciální záchranářské techniky. Navazuje také na podobně průlomovou zakázku na hasičské vozy pro izraelskou organizaci IFARA (Israeli Firefighting And Rescue Authority) z minulého roku. Na základě ní TATRA TRUCKS historicky poprvé dodala do této blízkovýchodní země pro místní záchranné složky hasičské speciály ve větším množství s příslibem na další rozsáhlejší spolupráci.

 

Domov Příbor prošel rozsáhlou revitalizací, díky které se zvýšila kapacita domova i pohodlí jeho obyvatelů.  Veškeré náklady hradil ze svého rozpočtu Moravskoslezský kraj, který Domov Příbor zřizuje. Rekonstrukce přišla na 26,3 milionu korun.

 

Kapela Evamore ve složení: Eva Moravčíková – zpěv, klávesy, Tom Strom Nováček – zpěv, kytary, Diana Pomklová – zpěv, housle a René Gavlas – zpěv, bicí natočila svou první velkou desku.  Chcete-li naši kapelu podpořit, na Startovači právě probíhá sbírka na podporu vydání tohoto nového CD.  Autorské album kombinuje různé hudební styly, s bohatými aranžemi, zajímavou grafikou i příběhem. Podpora na Startovači trvá do 14. srpna.

 

U příležitosti 170. výročí počátků výroby kočárů se uskuteční v Muzeu Fojství v pátek 31. července 2020 komentované prohlídky v 10, 12, 14 a 16 hodin. Účastníci se mohou těšit na prohlídku nejstarší dochované budovy ve městě, někdejšího kopřivnického fojtství, včetně expozice kočárů, která se nachází v místě původní Šustalovy dílny. Právě zde se začaly psát dějiny světoznámé automobilky Tatra. Komentovanými prohlídkami bude osobně provádět historik a vedoucí Muzea Fojství Ondřej Šalek. „Není zvykem, abychom dělali akce určené pro místní občany v době prázdnin. Ale využili jsem toho, že v pátek je svátek sv. Ignáce a prohlídky situovali na tento termín,“ uvedla Ondřej Šalek. S ohledem na omezenou kapacitu skupin doporučuje vedoucí Muzea Fojství rezervaci na telefonním čísle 556 812 610.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice