24. 8. 2020

Mimořádná opatření

Ochranné opatření – omezení překročení státní hranice ČR s účinností od 24. 8. 2020 (pdf 315 kB)
Seznam zemí s nízkým rizikem s účinností od 24. 8. 2020 (pdf 195 kB)

 

Pozvánka na středu 26. 8. 2020 v 18 hodin do Katolického domu na přednášku Václava Veselského, dominikána a studenta teologie –  Hvězdy (ne)lžou. Přijďte si poslechnout různé názory  na astrologiii v proměnách času a církevních dějin.

 

Informace o konání 12. zasedání Zastupitelstva města Kopřivnice.

Starosta města svolává na čtvrtek 27. srpna 2020 na základě žádosti více než jedné třetiny členů zastupitelstva města zasedání Zastupitelstva města Kopřivnice, které se uskuteční na městském úřadě v konferenční místnosti (10. patro, č. dv. 1084), Štefánikova 1163/12, Kopřivnice. Zahájení zasedání je stanoveno na 16.00 hodin.

K projednání dílčích bodů programu zasedání jsou navrženy tyto body:

II.1 Rekonstrukce Rady města Kopřivnice

II.2 Stanovení počtu místostarostů podle § 84 odst. 2 písm. m) zákona o obcích

II.3 Určení funkcí, pro které budou členové zastupitelstva města uvolnění podle § 84 odst. 2

písm. k) zákona o obcích

II.4 Volba místostarostů a dalších členů rady města

II.5 Určení pořadí místostarosty, který bude zastupovat starostu v době jeho nepřítomnosti a

určení pořadí zastupování starosty i prvního místostarosty

II.6 Stanovení působností starosty, místostarostů a pověření člena rady města

II.7 Personální obsazení Kontrolního výboru a Finančního výboru Zastupitelstva města

 

Město Kopřivnice žádá občany Vlčovic, aby z důvodu výkopových prací na hlavním tahu Vlčovice – Frenštát p.Radhoštěm, kde je umístěno semafor, své nádoby s odpadem (popelnice se směsným komunálním odpadem – vývoz lichá středa a kompostejnery s biologicky rozložitelným odpadem – vývoz sudý pátek) připravovali před signalizační zařízení z obou stran. Nádoby umístěné v úseku mezi semafory není možno vyvést. Omlouváme se za komplikace a prosíme o součinnost. SLUMEKO s.r.o.

 

Se Sokolem v kondici – nová klubovna Sokola Štramberk, Zauličí (vedle Sokolovny). VSTUP ZDARMA

  • středa 26. 8. 2020       9:00 hod.        Hrajeme si s pamětí
  • čtvrtek 3. 9. 2020       9:00 hod.        Mýty a legendy o lidském těle
  • čtvrtek 10. 9. 2020     9:00 hod.        Jak se správně stravovat?
  • čtvrtek 17. 9. 2020     9:00 hod.        Ruka – nejčastější problémy
  • čtvrtek 1. 10. 2020     9:00 hod.        Artróza s překvapením 🙂
  • čtvrtek 15. 10. 2020   9:00 hod.        Nohy v hlavní roli

 

Město Kopřivnice nabízí k prodeji oblast Dolních roliček, chce je nechat zastavět bytovými a rodinnými domy. Lokalita mezi Kopřivnicí a Lubinou je v současné době využívána jako orná půda, ale historie úvah o jejím využití pro bydlení je stará minimálně patnáct let. Město se v následujícím čtvrt roce pokusí najít developera, který by pozemky koupil, zainvestoval a vybudoval zde bydlení řádově pro stovky lidí. Zlínská akciová společnost NWT, která se zabývá mimo jiné stavbou pasivních domů, by v lokalitě chtěla postavit devět nízkopodlažních bytových domů s celkem pětašedesáti byty různých velikostí. Dále by zde podle zastavovací studie mohly vyrůst tři desítky rodinných domků pěti různých typů a developer počítá i s plochou pro stavbu mateřské školy a kavárny nebo restaurace. Víc než 70 % plochy by přitom mělo zůstat nezastavěno a patřit zeleni.

Zastupitelstvo nakonec odhlasovalo, aby Kopřivnice záměr inzerovala nejméně po dobu tří měsíců, a to nejen na úřední desce, ale i formou inzerce ve sdělovacích prostředcích s celostátním dosahem, od čehož si politici slibují větší počet zájemců a co nejlepší prodejní cenu.

  

​Dny NATO, tato doslova vojenská monstrance na mošnovském letišti, na kterou jsou zvyklí jezdit až statisíce obyvatel Ostravy, kraje i návštěvníků ze zahraničí, budou letos bez oficiálních diváků. Kvůli koronavirové krizi totiž pořadatelé včetně armády, policie a hasičů rozhodli, že Dny NATO letos sice budou v ohlášeném termínu, ale nebudou veřejnosti přístupné. Takové „komorní“ pojetí Dnů NATO jinak vždy hojně navštěvované obrovské akce si proto vyžádá velká bezpečnostní opatření. Organizátoři se totiž obávají, že někteří lidé budou chtít ukázky armádních složek a dalších aktérů vidět na vlastní oči i přes výzvy, aby letos na akci nejezdili.

Letošní jubilejní 20. ročník této tradiční akce se ve dnech 19. a 20. září odbude pouze ve formě přímých televizních přenosů a vstupů, které odvysílá Česká televize. Jako náplast fanouškům vojenské techniky pořadatelé ze společnosti Jagello a Česká televize slibuje po oba dny delší, čtyřhodinové přímé přenosy, které budou navíc vždy jiné.

Televizní přenosy, které budou začínat vždy v poledne, by měly být letos také mnohem akčnější, poutavější a kvalitnější, protože k nim bude poprvé využita i technologie Wave Relay. Ta díky šesti kamerám připevněným na vojenské technice či uniformách vojáků umí přinést doslova jinou dimenzi záběrů. Slibuje tak divákům živější, dramatičtější a atraktivnější záběry přímo z „ohně“ akcí a vojenských ukázek.

Policisté budou řešit jen vážné případy. Policisté nemohou nikomu zakazovat, aby se jel někam třeba na svém kole projet nebo se šel někam k letišti projít.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice