11. 9. 2020

Piráti pro Kopřivnici musí odstoupit od koaliční deklarace, kterou před dvěma týdny podepsali. Rozhodlo o tom (9. 9.) fórum Pirátů v Moravskoslezském kraji v hlasování.

 

V úterý 15. 9. bude otevřeno nové hřiště na sídlišti Korej a od 16 hodin se u něj koná „Sousedské setkání“ s doprovodným programem. Pro pohodovou náladu bude hrát TOM STROM.

Hřiště vzniklo jako historicky první projekt podpořený z Participativního rozpočtu města Kopřivnice.

 

Seznámení veřejnosti se záměrem realizace sochy olympionika století Emila Zátopka a jejím umístěním ve městě se uskuteční v pondělí 14. září v 16 hodin na radnici v 10. patře. 

 

Městská knihovna Kopřivnice hledá knihovníka (knihovnici) pro svou knihovnu v místní části Kopřivnice – Lubina. Jde o práci na cca 7 hodin týdně. Bližší informace podá vedoucí knihovny osobně nebo na telefonu 737 207 293. Zájemci se mohou hlásit do konce září.

 

Město žádá občany Vlčovic, aby z důvodu výkopových prací na hlavním tahu Vlčovice – Frenštát p. Radhoštěm, své nádoby s odpadem (popelnice se směsným komunálním odpadem – vývoz lichá středa a kompostejnery s biologicky rozložitelným odpadem – vývoz sudý pátek) připravovali před signalizační zařízení z obou stran. Nádoby umístěné v úseku mezi semafory není možno vyvést. Zhotovitel stavby spol. STASPO, s.r.o. nabídl pomoc s přemístěním těchto nádob na konec výkopu. Se svými žádostmi se obracejte přímo na pana Holušu tel. č. 739 081 764. Slumeko děkuje za součinnost.

 

Od září do října můžete v našem kraji navštívit vybrané památky zdarma, více na vstupyzdarma.cz.

 

Moravskoslezský kraj pořádá Dny rodin 2020. Vezměte své děti a navštivte s nimi zdarma krásná místa našeho kraje.

Zábavný program pro děti a dospělé bude zajištěn v čase od 13:00 do 17:00 hodin.

  1. 9. Zámek Nová Horka
  2. 9. Dolní Vítkovice
  3. 9. Hrad Sovinec
  4. 9. Archeopark Chotěbuz-Podobora
  5. 9. Hrad Hukvaldy
  6. 9. Zámek Kravaře2020

 

Kraj chce najít další pěstouny, pomohou zářijové „Dny rodin“. V září zve Moravskoslezský kraj na šest akcí, která nabídnou zábavný program pro celou rodinu a zároveň upozorní na pěstounství. DNY RODIN se budou konat na atraktivních místech v regionu. Návštěvníci si zdarma užijí prohlídku památek i doprovodný program, také se dozví o náhradní rodinné péči. Kraj tak pokračuje ve snaze snížit počet dětí, které vyrůstají v domovech.

  1. 9. Zámek Nová Horka,
  2. 9. Dolní oblast Vítkovice – Velký svět techniky,
  3. 9. Hrad Sovinec,
  4. 9. Archeopark – Chotěbuz
  5. 9. Hrad Hukvaldy,
  6. 9. Zámek Kravaře.

Za poslední roky se snižuje počet těch, kteří dětem z domovů rodinné zázemí nabízejí. Před čtyřmi lety bylo žádostí o pěstounství 170, vloni tento počet klesl na 124. Tím pádem  rok od roku klesá i počet dětí, které jsou do pěstounských rodin umístěny. Zájemci si budou moci popovídat s aktivními pěstouny, na cokoliv se zeptat a třeba udělat i rozhodnutí, které nějakému děťátku zásadně změní život. V Moravskoslezském kraji je  kolem šesti set dětí, které doufají, že se pro ně nějaký pěstoun najde. DNY RODIN se konají vždy od 13 do 17 hodin.

 

Do Ostravy míří festival burgerů, vznikne zde i jeden unikátní ostravský. Více jak čtyřicet různých druhů burgerů, dvě tuny hovězího masa a dobré dvě desítky tisíc bulek – to jsou základní parametry ostravského Burger Street Festivalu, který startuje v pátek 11. září u obchodního centra Forum Nová Karolina. Fanoušci se dočkají i speciálního burgeru vytvořeného jako pocta Ostravě. Výrobce burgerů pak doplní dodavatelé dalších pochoutek, chybět nebudou ani výrobci oblíbené přílohy – hranolek. Jeden z nich, Fries Factory, nabídne i netradiční hranolky z batátů. Na své si přijdou i celiakové a vegetariáni. Někteří prodejci nabídnou bezlepkovou variantu bulek, nebo vegetariánské burgery.

Na své si přijdou i celiakové a vegetariáni. Někteří prodejci nabídnou bezlepkovou variantu bulek, nebo vegetariánské burgery. Burger Street Festival se bude konat od pátku 11. do neděle 13. září, pro návštěvníky bude otevřeno od 10 do 21 hodin, v neděli pak festival zavře o hodinu dřív. Na akci se neplatí vstupné, zdarma je i doprovodný program.

 

V pátek 11. září od 9.00 hod. v sadu Eduarda Beneše budete mít možnost nakoupit si ovoce, zeleninu, potraviny, okrasné i užitkové rostliny přímo od jejich producentů.  Firma ZOOCHOV Kružberk přiveze drobná hospodářská zvířata, která mohou děti nakrmit a také se svést na oslících.

 

DIVADLO: Noc na Karlštejně ve Štramberku. Divadlo Pod Věží společně Štramberk uvede u příležitosti Dnů evropského dědictví reprízu divadelní hry autora Jaroslava Vrchlického Noc na Karlštejně. Představení se uskuteční v pátek 11. září v 19.00 hod. v amfiteátru pod Starou věží (v případě nepříznivého počasí se akce přesouvá do Kulturního domu ve Štramberku).

 

Dny evropského dědictví. V sobotu 12. září a neděli 13. září budou v rámci akce Dny evropského dědictví zpřístupněný památky, budovy, objekty a prostory, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. Součástí bude i bohatý doprovodný program nejenom pro děti, ale i dospělé.

 

Štramberk

V rámci Dnů evropského dědictví můžete ve Štramberku zdarma navštívit Hrad Štramberk s věží Trúba, jeskyně Šipka, muzeum Zdeňka Buriana, kostel sv. Jana Nepomuckého, kostel sv. Kateřiny, Stará věž – zvonice kostela sv. Bartoloměje nebo Pivovárenská studna na náměstí. Už v pátek 11. září vystoupí divadelní soubor Pod věží Štramberk v s divadelní hrou Noc na Karlštejně. V sobotu 12. září vystoupí Dětský divadelní soubor Pod věží Štramberk se hrou O pokladu na Kotouči. V sobotu po celý den v areálu hradu budou hrát Flašinetáři.  V neděli 13. září zahraje kapela Jara Trio z Nového Jičína.  Budete mít možnost nahlédnout do výroben Štramberských uší. Program naleznete na: Město Štramberk.

 

Příbor

Ve městě Příbor v rámci Dnů evropského dědictví budete moct navštívit Piaristický klášter, kostel sv. Františka, farní kostel narození Panny Marie, kostel sv. Valentina, kostel sv. Kříže, Rodný dům Sigmunda Freuda. V kulturním domě Příbor bude k vidění výstava 100 let Tatra a 100 let skautingu v Příboře. Součástí akce bude Příborské muzejní ráno v CETRAT nebo Tradiční dílna technologií v CETRAT. V Piaristickém klášteře bude probíhat promítaní časosběru rekonstrukcí památek. Budete mít možnost zúčastnit se komentovanými prohlídkami městem nebo prohlídky domu čp. 38. Během dne vystoupí Arrhytmia nebo kapela The People. V neděli 13. září vystoupí Pěvecký sbor Ondráš v kostele sv. Valentina. Vstupné na koncert 50 Kč. Program naleznete na: Město Příbor.

 

PRO DĚTI: Loučení s létem v Kopřivnici. V sobotu 12. září se můžete těšit na odpoledne a večer plný zábavy a veselí v Skautském centru VANAIVAN od 14.00 hod. Rozloučíte se s prázdninami a létem, přivítáte podzim a obdarujete se pěknými zážitky i atrakcemi pro děti.

 

Městské kulturní středisko Nový Jičín zve na luxusní show zpěvačky Anny K. v sobotu 12. září od osmnácti hodin v amfiteátru Skalky. Nabitý večer zpestří skupiny Leon a DomiNika.
 

Den sportu pod Trúbou ve Štramberku. V neděli 13. září od 9.30 hod. v Sokolovně a na přilehlých sportovišť proběhne den plný sportu s ukázkami. Můžete si vyzkoušet aerial hoop, horolezeckou stěnu, judo, parkour, volejbal, fotbal, florbal, metanou, ping-pong, slackline nebo zacvičiti si na workoutové hřiště. Součástí akce bude měření zrakové ostrosti, analýza tělesného složení, cévní věk a aktivity Českého červeného kříže. Sportovní obuv s sebou. Vstup zdarma.

 

NEDĚLNÍ POHÁDKA – Dobře naladěné divadlo: Co zaseješ, to sklidíš, v Kopřivnici. Autorská pohádka o zlém sedlákovi, kterému se nic nedaří a o jeho hodné a obětavé dceři, které naopak v každé svízelné situaci někdo pomůže. Cílem je ukázat dětem následky špatného chování a pokusit se je naučit, že podle toho, jak se budeme chovat k sobě, k druhým a ke světu, tak to samé se k nám vrátí. Dětské představení se odehraje v neděli 13. září v 10.00 hod. v kinosále Kulturního domu Kopřivnice.

 

Rodinný festival v Kopřivnici. V neděli 13. září od 14.30 hod. na zahradě Katolického domu Kopřivnice proběhne tradiční rodinný festival. Těšit se můžete na vystoupení Klaun Family a koncert EvaMore. Děti si mohou zajezdit na ponících, nebo zaskákat v skákacím hradu. Připraveny jsou i různé hry a soutěže pro děti. Vstupné dobrovolné.

 

BENEFIČNÍ KONCERT – Bohemian Metal Rhapsody na Hukvaldech. Benefiční koncert jako poděkování policistům, hasičům a záchranářům v těžkých časech se uskuteční v neděli 13. Září od 16.00 hod. na hradě Hukvaldy. Jedná se o náhradní termín. Kapacita návštěvníků je omezena! Bez potvrzené rezervace není možné vstupenku na koncert na místě zakoupit. Výtěžek bude věnován na charitativní účely.

 

DIVADLO v Příboře: Žena, která uvařila svého manžela. NOVÝ TERMÍN 28. DUBNA 2021. VSTUPENKY ZŮSTAVAJÍ V PLATNOSTI. Hra začíná v okamžiku, kdy Hillary (bývalá manželka Kennetha) chystá večeři na oslavu tříletého výročí svatby Kennetha a Laury. Hlavním chodem má být „překvapení“. V retrospektivách se divák dozvídá,  jaké všechny události předcházely této  „poslední večeři“. A jak to všechno dopadne? To se dozvíte v neděli 13. Září od 18.00 hod. v Kulturním domě Příbor.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice