26. 10. 2020

Město nabízí poradenství i pomoc s nákupy

Město Kopřivnice se snaží pomáhat lidem, kteří se v souvislosti s koronavirovou epidemií dostali to těžkých životních situací. Odbor sociálních věcí poskytuje jednak bezplatné poradenství, jednak zajištění nákupů pro ty, kdo se ocitli v karanténě bez jakékoliv možnosti pomoci druhých.

Poradna na odboru sociálních věcí je určena všem zájemcům, kteří se v důsledku epidemické situace dostali do existenčních problémů. „Naše rady se týkají zejména možností, jak využít sociální služby nebo dosáhnout na sociální dávky. Jsme schopni poskytnout také základní finanční poradenství, pomoc s formulací dopisů pro věřitele, ověřením výše dluhů či sepsáním žádosti o splátkový kalendář,“ upřesnila vedoucí odboru Lenka Galiová. Poradna funguje v úředních hodinách, které jsou nyní v souladu s vládními nařízeními omezeny na pondělky a středy od 8 do 10 a od 14 do 17 hodin. „Doporučujeme všem zájemcům o poradenství předem zavolat na tel. 556 879 468 nebo 556 879 467 a domluvit si schůzku na konkrétní čas. Pokud by někdo nechtěl na radnici přijít, je možné dohodnout návštěvu sociální pracovnice u něj doma,“ doplnila Lenka Galiová.

Další službou, kterou odbor sociálních věcí nabízí, je zajištění nezbytných nákupů potravin či léků Kopřivničanům, jimž byla nařízena karanténa a nemají možnost požádat o pomoc své příbuzné, známé či sousedy. „Jestliže jste v karanténě bez možnosti pomoci druhých, můžete v kterýkoliv pracovní den v době od 8 do 15 hodin telefonicky požádat o pomoc na krizovém čísle Městského úřadu Kopřivnice 731 393 575. Zde zanecháte své telefonní číslo, na kterém Vás bude kontaktovat naše pracovnice. Ta zjistí Vaše potřeby, informuje Vás o možnostech předání i zaplacení a následně zajistí nákup,“ doplnila vedoucí odboru s tím, že nabídka je určena výhradně občanům Kopřivnice a místních částí, kteří jsou prokazatelně v situaci, kdy jim nemá kdo pomoci.

 

Akce, které mají být zapsány do městského kalendáře, mohou pořadatelé zasílat do 31. 10. na adresu ic@koprivnice.cz.

 

Městský úřad v Kopřivnici i nadále funguje v omezeném provozu a to v pondělí a středy od 8 do 10 hodin a od 14 do 17 hodin.

 

V závěru měsíce října ukončí Česká televize výrobu svých programů v SD rozlišení. KTK bude SD signály těchto programů vyrábět, ty budou obsahovat jen základní obrazovou a zvukovou složku a v obraze zůstane označení HD, které odmazat není technicky a legislativně možné.

 

Slavnostní koncert k výročí vzniku Československé republiky se bude konat online dne 28. 10. v 18.00 hodin na www.koncert.obnova-zivota.cz nebo  www.televize-pribor.cz

 

Práce na komunikaci I/58 související se stavbou kanalizace ve Vlčovicích potrvají déle, než se plánovalo. Semafory budou dopravu v místní části řídit ještě několik dní, maximálně však do 20. listopadu. Děkujeme za trpělivost.

 

SmVaK Ostrava, a.s. oznamuje, že bude přerušena dodávka pitné vody v části ulice Ignáce Šustaly ve čtvrtek 5. listopadu od 8 – 12 hodin. V oblasti bude pojíždět cisterna s vodou.

 

ČEZ Distribuce, a.s. oznamuje, že bude přerušena dodávka elektrické energie na ulici Na Vápenkách dne 27. října od 7:15 – 19:15 hodin.  Další odstávka proběhne v obci Lubina  – Sýkorec  dne 3. listopadu od 7:30 – 15:30 hodin v místě vyvěšených  letáků.

 

Svoz popelnic se směsným komunálním odpadem připadající na středu 28. října bude proveden již v úterý 27. října. Jedná se o místní část Mniší a ulice:  Kadláčkova, Dolní, Příborská, Na Pinkavce, Dukelská, Ke Koryčce, Pod Bílou horou, Sluneční, Západní, Nádražní, Paseky.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice