4. 11. 2020

Přišel se sdělením, že zabil přítelkyni

Kriminalisté muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy

Minulý týden v pátek (30. října 2020) nad ránem přijali operátoři tísňové linky Policie ČR 158 od zaměstnanců jistého ostravského zařízení sdělení, že k nim přišel muž a oznámil zabití své přítelkyně. Vzhledem k těmto informacím si věc převzali kriminalisté krajského ředitelství, specializující se na závažnou trestnou činnost násilného charakteru. Policisté muže zadrželi a po zadokumentování a prověření jím sdělených informací ho týž den obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Ke skutku tolik, že 53letý muž  měl v týž den po půlnoci v jednom z bytů v centru Ostravy, nikoliv z důvodu vzájemných sporů, avšak po předchozím uvážení, surově zaútočit nožem na svou o několik let mladší partnerku. Poté šel čin oznámit. Součástí práce policistů bylo také ohledání a dokumentace na místě činu. Zajištěné stopy a předměty, včetně možné útočné zbraně, budou vyhodnocovat experti z odboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství. Trestní řízení je vedeno vazebně. Obviněnému, který s kriminalisty spolupracuje, hrozí vzhledem ke způsobu spáchání trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest. V kraji se jedná od počátku roku v pořadí o 13. vraždu (nebo pokus). Všechny případy kriminalisté objasnili.

 

Nesplácení půjčky

Kriminalisté oddělení hospodářské kriminality sdělili 24leté paní z Novojičínska podezření z přečinu podvodu. Ze zadokumentovaných informací vyplývá, že žena měla uzavřít se soukromou společností smlouvu o půjčce ve výši téměř 20 000 korun. Smlouva obsahovala rovněž závazek splácet půjčku ve stanovených pravidelných termínech, což však paní plnila jen velmi sporadicky v průběhu roku 2018. Žena měla totiž smlouvu uzavřít s vědomím, že s ohledem na svou nepříznivou ekonomickou situaci nebude moci půjčku řádně splácet.

Ve věci vedou kriminalisté zkrácené přípravné řízení. Trestní zákoník stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody až na dva roky.

 

Odcizená nafta v hodně 1 300 korun, poškození za 6 000 korun

Policisté z obvodního oddělení Nový Jičín prověřují včera oznámený případ krádeže motorové nafty. Ke skutku mělo dojít v přesně nezjištěné době od posledního říjnového týdne v Jeseníku nad Odrou. Neznámý pachatel poškodil kryt nádrže odstaveného bagru a odčerpal na pět desítek litrů nafty. Odcizená nafta je v hodnotě téměř 1 300 korun a k tomu je zapotřebí přičíst 6 000 korun na poškozené nádrži.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zločinu krádeže. Vzhledem k  vyhlášenému  nouzovému stavu se trestní sazba za uvedené jednání pohybuje v rozmezí dvou až osmi let odnětí svobody.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice