10. 7. 2012

 

Policie ČR děkuji ze pomoc a spoluúčast při pátrání po pohřešované Martině Barošové, ze Sedlnic, vyhlášeném 9. 7. 2012. Pohřešovaná byla 10. 7. 2012 z rána nalezena živá, bez nutnosti lékařského ošetření, na silnici mezi Bílou a Třeštíkem ve směru na hraniční přechod Bumbálka. V souvislosti s pohřešováním  byly připraveny síly a prostředky k zahájení fyzického pátrání. V nočních hodinách se podařilo lokalizovat místo výskytu pomocí mobilního telefonu. Poté se však znovu ztratil. Dnešního rána kolem 5 hodiny ranní byl mobilní telefon opět aktivní a krátce po 7 hodině ranní již byla žena nalezena.

 

Kriminalisté řeší smrt soudce Krajského soudu v Ostravě Miloslava Studničky. Podle informací České televize byl nalezen s podříznutým hrdlem ve svém rekreačním domě ve Frenštátě pod Radhoštěm. Policie zjišťuje, kdy k úmrtí došlo. Soudce totiž našli až na žádost kolegů z Krajského soudu v Ostravě, když Studnička v pondělí nepřišel do práce. V úterý po poledni by měly být známy výsledky pitvy a policie po dohodě se státním zastupitelstvním případně zveřejní její výsledky.  Podle policejního prezidenta Petra Lessyho nemůže policie zatím vyloučit ani jednu ze dvou variant soudcova úmrtí – tedy násilnou smrt a sebevraždu. Tělo bylo nalezeno okolo 13. hodiny. Obydlí soudce se nachází ve čtvrti rodinných domů. Místo policie obehnala páskami a uzavřela i příjezdové cesty do ulice. Podle lékaře je ale velmi nepravděpodobné, že by si případné zranění hrdla způsobil sám. Čtyřiašedesátiletý soudce řešil mimo jiné kauzu čtyř žhářů z Vítkova na Opavsku, kteří vhodili zápalné láhve do domu romské rodiny. Čtveřici extremistů soud uložil výjimečné tresty. Kauzu Vítkov řešil soudce Studnička v roce 2010. V říjnu soud v čele se Studničkou udělil žhářům tresty od 20 do 22 let.

 

PLAVBA ZA POKLADEM PIRÁTŮ, 21. 7. 2012, centrum města před KDK  – Dětské prázdninové odpoledne aneb mámo, táto, babi, dědo – pojďte si také hrát… od 14. 00 hod.

14.00    Pirát HOPSALÍN vítá malé námořníky a

              námořnice na pirátské lodi (písničky a tanečky)

14.20    Balónková šou

14.35    Prolézání vraku lodi

15.00    Malá „loutková“ pohádka

15.30    Kouzelník přivede piráty k údivu

16.00    ZUMBA s pirátkou Pavlou

16.40    Kokosové ořechy pod palbou

17.00    Pirátské „johoho“ a tanečky

17.20    A konečně – hledání pokladu

17.30    Rozloučení s piráty  – „johoho“ +

KONFETOVÝ OHŇOSTROJ

V průběhu celého odpoledne jsou dále připraveny děti soutěže:                   

– chůze po prkně               

– stavba vlastní pirátské lodi      

– pastelkové „pirátské bludiště“      

– skládačka – lodě z papíru

– omalovánka piráta

– na rybách

 

A atrakce:

– malování na obličej

– hra „Piráte, jak je voda hluboká?“

– hra „Otužilé drahokamy“

 

Kontakt: KULTURNÍ DŮM KOPŘIVNICE, p. o. , www.kulturakoprivnice.cz

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice