13. 2. 2013

 

Město zprostředkuje domácnostem nákup levnější energie. V loňském roce se Kopřivnice zapojila do obchodu na komoditní burze a prostřednictvím elektronické aukce výrazně snížila ceny elektrické energie pro město a čtyřiadvacet jeho organizací. Nyní chce obdobný způsob nákupu a možnost úspor nákladů za elektřinu i zemní plyn nabídnout také místním občanům. Dle předběžných odhadů by mohly domácnosti díky společnému nákupu energie ušetřit 10-15 procent stávajících výdajů. Aby byla aukce pro dodavatele zajímavá, mělo by se do ní zapojit minimálně sto padesát odběrných míst. Čím více domácností se připojí, tím může být výsledná cena výhodnější. Její výše pak bude garantována po celou dobu trvání smlouvy, tedy 24 měsíců. Důležité je, že před samotnou aukcí se zájemci k ničemu nezavazují a smlouvu podepíší až podle výhodnosti vysoutěžené ceny.

Vedení města již dalo projektu zelenou a zahájilo jednání se společností, která bude nákup administrativně připravovat a organizovat. Zhruba od druhé poloviny března by mělo být v budově radnice zřízeno kontaktní místo, kde se budou moci zájemci hlásit a ptát našeho pracovníka se na vše, co je zajímá. S sebou by měli přinést své stávající smlouvy s dodavateli soutěžených energií a jejich poslední vyúčtování. Pokud vše půjde podle plánu, mohl by být nový dodavatel znám již počátkem září.

 

 

Organizátoři osvětových akcí mohou žádat o dotace. Město Kopřivnice se rozhodlo podpořit organizování akcí zaměřených na environmentální osvětu, preventivní výchovu či veřejně prospěšné aktivity. Pořadatelé takovýchto akcí mohou získat finanční podporu z nově vyhlášeného dotačního programu Zdravé město Kopřivnice.  

Nový dotační titul doplňuje tradičně vyhlašované grantové programy zaměřené na sociální oblast, kulturu, sport a mezinárodní vztahy. O příspěvek z něj mohou žádat organizace, spolky, sdružení i jednotlivci, kteří v letošním roce plánují nějakou zajímavou akci související s aktuálními evropskými tématy či mezinárodními osvětovými kampaněmi jako jsou Den Země, Dny zdraví, Evropský týden mobility, Rok aktivního stárnutí, Evropský rok občanství apod. Podpořeny mohou být také nekomerční projekty přispívající k rozvoji veřejně prospěšných aktivit pro Kopřivničany jakékoliv věkové kategorie. Cílem dotačního programu je motivovat organizace, aby se k pořádání podobných činností rovněž připojily. Příspěvek mohou použít například na zakoupení odměn pro účastníky, občerstvení, doprovodný program, medializaci nebo technické zabezpečení. V prvním kole lze žádosti podávat do 6. března, druhé kolo bude ukončeno v květnu. Bližší informace naleznete na www.koprivnice.cz pod záložkou Radnice, v sekci Dotace.

 

 

Kabelová televize Kopřivnice uvedla do testovacího provozu všechny HD programy, které budou zařazeny do nově připravovaného programového HD balíčku. V rámci promotion akce můžete dočasně volně sledovat většinu programů, které budou do této HD nabídky zařazené.

Co bude HD balíček obsahovat:

Sportovní programy – Eurosport HD, Eurosport2 HD a Nova Sport HD. Z oblasti hudby jsou v naší nabídce MezzoLiveHD (vážná hudba) nebo MTV Live HD z oblasti moderní hudby. Vaše děti určitě potěší Nickelodeon HD a milovníky cestování a vědy pak SPEKTRUM HD a Discovery HD Showcase. Program History Channel HD představuje to nejkvalitnější z nabídky historicko – dokumentárních programů, které je možné v českém jazyce sledovat. Animal Planet HD je skutečnou lahůdkou pro milovníky přírody, neboť kvalitní obraz je pro přírodopisný kanál základem. HDFilm Europe Channel Vám přinese kvalitní filmovou tvorbu s originálním zvukovým doprovodem, který Vás opravdu vtáhne do děje. Vyznavači erotiky pak ocení Hustler HD/3D neboť bude vysílat 24 hodin denně.

Další informace ohledně ceny a možnosti vybírat si do HD balíčku jen programy, na které se skutečně díváte, budeme postupně přinášet na www.ktkdigi.cz.

 

 

Město Kopřivnice nabízí možnost pořádání výstav ve vestibulu městského úřadu. Výstavní prostor včetně desíti drátěných panelů je k dispozici zdarma, po domluvě je možné také zapůjčení několika rámečků. Zájemci o prezentaci svých výtvarných prací či fotografií se mohou hlásit na oddělení vnějších vztahů u Lucie Petříčkové (tel. 733 145 668, e-mail: lucie.petrickova(zavináč)koprivnice.cz).

 

 

 

14. 2. 2013, 16:00, Kopřivnice, DDM – casting pěvecké soutěže Koprstar 2013

 

15. 2. 2013  19:00, Kopřivnice, Katolický dům  –  XXII. Country bál, hrají Cizinci & Kondoři

 

15. 2. 2013, 18:00, Frenštát p. Rad., Dům kultury – 20. ročník celostátního srazu cestovatelů, čestným hostem horolezec Radovan Marek.

 

16. 2. 2013, 8:00, Příbor, DDM LUNA – modelářská soutěž O poháry Luny Příbor 

 

16. 2. 2013  17:45, Kopřivnice, KDK, kino Puls – přenos z MET: Juseppe Verdi – Rigoletto  

 

16. 2. 2013, 19:30, KDK, Rodičovský bál (ZŠ Emila Zátopka Kopřivnice, ZŠ dr. M. Horákové, Hokejový klub Kopřivnice, Klub házené Kopřivnice)

 

17. 2. 2013, 9:00 – 16:00, Příbor, areál kostela sv. Valentina a muzeum – Valentinská pouť

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice