24. 4. 2013

 

Policisté prověřují okolnosti havárie na D1 z 23. 4. 2013 – žádají řidiče o svědectví.

Policisté dálničního oddělení Ostrava od včerejšího dopoledne zjišťují a prověřují všechny informace k havárii a následnému požáru nákladního vozidla na dálnici D1. Polský řidič (1967) nákladního vozidla Scania s návěsem s polskou registrační značkou, plachta návěsu byla oranžová, kabina bílé barvy, měl po deváté hodině ranní na 314. kilometru dálnice, v katastru obce Bělotín, přejet přes středová svodidla do protisměru. Vozidlo, které zůstalo napříč jízdními pruhy ve směru na Olomouc, začalo hořet. Řidiče měli z vozidla vyprostit na místě se nacházející lidé. V této chvíli nelze ze zjištěných informací jednoznačně stanovit příčinu nehody. Mezi verzemi tak zůstává i technická závada na vozidle.

Policisté se tímto obrací na všechny řidiče, kteří jeli v uvedenou dobu po dálnici ve směru na Ostravu a zaregistrovali tento kamion. Případná technická závada nebo nestandardní chování řidiče se mohlo projevit i před místem havárie. Důležité svědectví bude jistě od řidičů, kteří jeli před nebo za nákladním vozidlem krátce či přímo v době havárie. Informace by mohli mít i řidiči jedoucí ve směru na Olomouc.  Jakékoli informace přijmou policisté dálničního oddělení Ostrava, telefon na dozorčí službu (24 hodin denně) 974 722 761, popřípadě je možné využít policejní linky 158.

 

 

Lašská brána sbírá tipy na výlety. Obce Lašské brány Beskyd se chystají vydat nové propagační materiály a vyzývají ke spolupráci všechny, kdo se rádi procházejí či projíždějí zdejším regionem. Spolutvůrcem připravované mapy se může stát každý, kdo má zajímavý tip na pěší nebo cyklistický okruh okolím Kopřivnice, Štramberka, Příbora a Hukvald. Trasy můžete popisovat slovně nebo vyznačovat jakýmkoliv způsobem, který je Vám blízký. Dobré jsou i poznámky o kvalitě a náročnosti terénu, vhodném typu kola, varování před nebezpečnými místy, doporučení zastávek pro občerstvení, tipy na místa s pěkným výhledem a další informace, které by mohly být pro ostatní výletníky užitečné. Pěší okruhy by měly vést především blízkým okolím Kopřivnice, Štramberka, Příbora a Hukvald, trasy cyklistických okruhů by v těchto obcích měly začínat a končit. Náměty na nové okružní trasy pro vycházky či projížďky na kole je možné posílat do 15. května 2013 na e-mail info@lasska-brana.cz nebo prostřednictvím www.facebook.com/LasskaBranaBeskyd.

 

 

Preventivní projekt novojičínských policistů pro první a druhé ročníky středních škol a učilišť na téma: „Stop násilí“ bude končit! Jakou prezentaci si můžete vybrat: Esej, úvaha, příběh, max. 3 str. A4. Výtvarné dílo max. rozměr 1x1metr. Prezentaci na CD (powerpoint).

Termín odeslání do 30. dubna 2013.

 

 

Projekt Výmoly.cz letos opět bude vybírat ten, který získá titul Nejhorší díra v Česku. Přes 1300 poničených silničních úseků a jednotlivých děr ve vozovce už nahlásili motoristé prostřednictvím portálu Výmoly.cz. V loňském roce si nejlépe vedl kraj Moravskoslezský.

 

 

Město zveřejnilo nabídku na nájem dvanácti městských bytů za podmínky přistoupení k závazku. Čtyři byty 1+3 jsou určeny pro stávající nájemce městských bytů a ostatních osm bytů (1 byt 1+2, 2 byty 0+2 a 5 bytů 1+1) je určeno pro širokou veřejnost. Nabídka platí od 11. 4. 2013 do 30. 4. 2013.

 

  

SmVaK Ostrava, a.s. vám oznamuje, že budou probíhat odstávky vody. Dne 25. dubna od 8:00 – 14:00 hodin na ulici Obránců míru č.p. 892, 870 – 873 a na ulici Záhumení v místě vyvěšení oznámení. Dne 30. dubna od 8:00 – 14:00 hodin dojde k odstávce vody na ulici Dělnické, Na Luhách, na ulici 1. května a Mírové, 2. května od 8:00 – 16:00 hodin na ulici České, Obránců míru a Na Pasekách v místě vyvěšení letáků.

 

 

Z důvodu komplexního čištění místních komunikací a parkovišť bude na uvedených ulicích v uvedených termínech dočasně zakázáno stání motorových vozidel. Vozidla nerespektující zákazové značení budou odtažena. Dne 25. dubna v části ulice Francouzské a České, 26. dubna na ulici Kadláčkově a 27. dubna na ulici Francouzské od MŠ po vjezd zásobování Koruna.

 

 

Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava, a.s. vám oznámuje, že v termínu od 25. dubna – 9. května v obci  Lubina budou  prováděny pravidelné opisy vodoměrů pracovníky vodáren.

 

 

Velkoobjemové vany na objemný odpad z domácností budou přistaveny dle harmonogramu vždy od 15:00 – 18:00 hodin. Dne 29. dubna ve Vlčovicích u mostu směr Mniší, 30. dubna v Mniší u kulturního domu, 2. května v Mniší u zastávky ČSAD a 6. května v Mniší Spružinky.

 

 

Velkoobjemové vany na biologický odpad budou přistaveny od 26. – 29. dubna na ulici Sluneční, Pod bílou horou, Sadové, Příborské, Na Pinkavce, Na Luhách, v Lubině Sýkorci a v Lubině za benzinkou.

 

 

Pletené graffiti je svérázný druh pouličního umění, který spočívá v oplétání či obháčkovávání například stromů či zábradlí. Přijďte v týdnu od 19. do 23. dubna do K-galerie v Šustalově vile a společnými silami oblečte strom.

 

 

Přehlídka technických profesí s názvem „Řemeslo má zlaté dno pokračuje 25. dubna  od 9:00 do 15:00 hod. ve sportovní hale na ul. Husově  v Kopřivnici. PŘEHLÍDKU TECHNICKÝCH PROFESÍ s názvem „ŘEMESLO MÁ ZLATÉ DNO“ “ pořádá Úřad práce v Kopřivnici a Novém Jičíně ve spolupráci se třemi středními technickými odbornými školami našeho okresu a dalšími partnery.

 

 

Čtvrtek 25. 4. UNIVERZITA BATOLAT v centru Klokan – Děti čekají poznávací a smyslové úkoly, po absolvování každé dostane diplom a odměnu. (10-12)

 

 

Ve čtvrtek 25. dubna se v Lašském muzeu uskuteční výjimečná událost. Hostem na půdě Lašského muzea bude lašský král Zdeňa Viluš I., občanským jménem Zdeněk Vilém Krulikovský, krom jiného také zpěvák, etnograf a pedagog Janáčkovy konzervatoře v Ostravě. Jeho program v muzeu bude velice pestrý, vše se však bude točit především okolo povídání a zpívání o lidové kultuře Lašska. Zdeněk Vilém Krulikovský u nás nebude vystupovat sám, se zpěvem mu vypomůže Kateřina Kouláková a na akordeon bude doprovázet Vít Pavlíček. Celý čtvrteční program má název Zpěvy předkuv našich.Přijďte si tedy ve čtvrtek 25. dubna v 17 hodin zazpívat s lašským králem a jeho doprovodem.

 

 

Dům dětí a mládeže Kopřivnice, 26. 4. od 17:30 – 28. 4. do 10:00: AprilCon –  je setkání lidí, kteří se dokážou pobavit a kteří mají rádi seriály, hry a dračí doupě!

 

 

Direkt ples, 26. 4. 2013 K tanci a poslechu hraje Rock´n´roll band Marcela Woodmana. Netradiční doprovodný program. Přísný zákaz vstupu ve společenském oblečení!

 

 

Klub zdraví chystá sérii zajímavých přednášek. Hlavním hostem bude lékař Jochen Hawlitschek ze Švýcarska. Akce se bude konat 26. 4.-28. 4. v Kopřivnici.

 

 

V neděli 28. 4. v 18:30 propojení čtení s muzikou v Mandale. Hudebně literární pásmo: Almára – Elementy v nás .

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice