10. 5. 2013

 

Policie se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při identifikaci pachatele, který v tomto baru zamkl servírku a ukradl peníze. Celý incident se stal ve čtvrtek 18. dubna v jednu hodinu po půlnoci. Jedná se o muže ve věku 20let, 175cm vysokého, s černými kudrnatými vlasy a výrazným obočím. Na sobě měl černou bundu a pod ní světlou mikinu s kapucí. Informace k hledanému můžete poskytnout telefonicky na linku 158, nebo přímo na policejní obvodní oddělení v Kopřivnici.

Dále policie hledá svědky k dopravní nehodě –  srážce cyklisty s chodcem, v neděli 14. dubna na cyklostezce v Kopřivnici, na ul. ČSA ve směru od obchodního domu Tesco, krátce před dvanáctou hodinou polední. Informace k  nehodě můžete podat telefonicky na linku 158, nebo přímo na Dopravní inspektorát v Novém Jičíně, tel. 974 735 251.

Více  v bloku Policejní informace.

 

 

 

23. 5. – 26. 5. KOPŘIVNICKÁ BEDNA – nepostupová přehlídka dětského a studentského divadla v DDM – soubory se na přehlídku mohou hlásit do 13. 5. 2013

 

 

Podle nejnovějších statistických údajů se onkologickým pacientem stane každý třetí občan České republiky a dva ze čtyř nemocných umírají… 50ti procentům  všech onkologických onemocnění ale lze předejít!  Ve středu 15. května proběhne v našem městě sbírka Ligy proti rakovině Praha, takzvaný Květinový den na podporu prevence rakoviny. Symbolem sbírky je žlutý kvítek měsíčku lékařského s tmavě zelenou stužkou. Minimální příspěvek je 20,- za jednu kytičku, ty budou k dispozici během celého dne především v centru města. Výtěžek sbírky půjde na nádorovou prevenci, výzkum a vybavení onkologických center a podporu onkologické výchovy. Hlavní téma letošní sbírky: Prevence nádorů tlustého střeva.

 

 

Na místním sběrném dvoře můžete vyměnit staré harampádí za nové praktické dárky. Akce s názvem JARNÍ ÚKLID proběhne od pondělí 20. května a potrvá až do pátku 14. června v otevíracích hodinách sběrného dvora na ulici Panská a pro prvních 200 občanů bude jako dárek připravena buď praktická svítilna s karabinou, nebo stylová kalkulačka. Jeden občan, může v rámci akce JARNÍ ÚKLID na sběrném dvoře získat pouze jeden dárek. Odměnu lidé nezískají za monočlánky nebo baterie a kuchyňské zařízení jako jsou lednice, sporáky, myčky nebo mikrovlnky.

A jaké vysloužilé elektrozařízení mohou občané nosit na sběrný dvůr? staré monitory, televize, počítače, notebooky, tiskárny, rádia, hudební přehrávače a videopřehrávače, fotoaparáty, videokamery nebo telefony. Odměnu lidé nezískají za monočlánky nebo baterie a kuchyňské zařízení jako jsou lednice, sporáky, myčky nebo mikrovlnky.

 

 

Ve čtvrtek 16. května 2013 bude Městský úřad v Kopřivnici uzavřen. Důvodem je plánovaná celodenní odstávka vody.

 

 

Velkoobjemové vany na biologický odpad budou přistaveny od 10. – 13. května ve Vlčovicích naproti domu s č.p. 88, na zastávce ČSAD, u kostela, u č.p. 54. V Mniší u zastávky ČSAD, u KD, na horním konci, u č.p. 174, 109 a 159.

 

 

SmVaK Ostrava, a.s. vám oznamuje, že budou probíhat odstávky vody – dne 10. května od 8:00 – 14:00 hodin v části obce Lubina, dne 16. května od 8:00 – 15:00 hodin na ulici Obránců míru, Štefánikově, Dukelské, Sokolovské, Hanse Ledvinky a Kpt. Jaroše. Dne 22. května od 9:00 – 14:00 hodin nepoteče voda na ulici 1. května, Dělnické, Na Luhách, Mírové a v místě vyvěšení letáků. Od 2. – 31. května budou v Kopřivnici pracovníci společnosti Ovod provádět pravidelné opisy vodoměrů.

 

 

ČEZ Distribuce, a.s. oznamuje, že dne 14. května od 7:30 – 14:30 hodin bude přerušena dodávka elektrické energie v části ulic: Havlíčkova, Hřbitovní, Husova, Janáčkova, Jiráskova, Komenského, Pabla Nerudy, Palackého, Pod Stadiónem a Tyršova. Dne 22. května od 7:30 – 15:00 hodin bude přerušena dodávka elektrické energie pro obec Lubina – trafostanice FAVEA, Haškovec a 24.května od 7:20 – 12:20 hodin v obci Lubina – Drnholec, dne 27. května od 7:20 – 10:00 hodin na ulici Duhové a Záhumení.

 

 

Z důvodu komplexního čištění místních komunikací a parkovišť bude na uvedených ulicích v uvedených termínech dočasně zakázáno stání motorových vozidel. Vozidla nerespektující zákazové značení budou odtažena. 11. května na ulici Javorové, K. Čapka, Sluneční a K Očnímu.

 

 

Město Kopřivnice zve všechny milovníky přírody a pěší turistiky na procházku „Po stopách Lašské naučné stezky“. Nenechejte si ujít příjemný výlet s průvodcem a povídáním o turisticky zajímavých místech v okolí Kopřivnice. Sraz účastníků bude v sobotu 11. května v 9:30 hodin na parkovišti u letního koupaliště.

 

 

KULTURNÍ DŮM: 10. května v 19 hodin May Day – koncerty kapel Hi Martin, Stop the Time, Unstable, Slepí křováci, Evolution Dejavu, Sunshine.

 

 

Na chatě Dr. Hrstky ve Štramberku v pátek 10. května proběhne křest nového CD historické hudební skupiny CAMERATA s názvem „Hoře“. Začátek akce je v 19:00 a těšit se můžete na skvělý hudební zážitek jak s novými písničkami, tak i s těmi známými staršími. Nové CD vznikalo 20. a 21. října 2012 ve studiu Českého rozhlasu v Ostravě a obsahuje celkem 18 písní.

 

 

V sobotu 11. a 12. května se určitě přijďte do Štramberka podívat na tradiční každoroční pouť. Kolotoče, atrakce a jakmark všeho možného i nemožného uvidíte právě v těchto dnech v celém centru Štramberka.

 

 

Hukvaldy – hrad: 11. 5. Zahájení kovářské výstavy s prezentací kovářských prací střední odborné školy kovářské Frýdek-Místek, obor podkovář a zemědělský kovář.

 

 

Florbal: sobota 11. 5. od 9 do 19 hod. Vikings Female Cup (turnaj žen) – hala SOU Kopřivnice.

 

 

Odbor Klubu českých turistů při TJ Sokol Hukvaldy pořádá v sobotu dne 11. května 2013 32. ročník turistického pochodu po zarostlém chodníčku s bezplatným vstupem na hukvaldský hrad. Start  – Hostinec „Na koupališti“ na Hukvaldech  7:30 do 10:00 hodin. Ukončení pochodu v 16:00 hodin tamtéž.

 

 

13. května změna v digitálním vysílání KTK – nutnost přeladění přijímačů

Kabelová televize Kopřivnice připravuje pro své zákazníky další rozšiřování digitální programové nabídky. S tímto krokem jsou spojené i nutné technické úpravy na hlavní stanici kabelové televize. Změna konfigurace některých programů proběhne v pondělí 13.května dopoledne a dotkne se televizních diváku, kteří sledují naše programy prostřednictvím digitálního vysílání. Pokud po tomto termínu budete mít namísto některých oblíbených programů pouze černou obrazovku, budete muset provést opětovné naladění svého televizoru nebo a SET-TOP-BOXu.

Upozorňujeme, že opětovné naladění je třeba provádět přesně podle návodu, který byl přiložený u přístrojů nebo informací na www.ktkdigi.cz/jak-naladit-set-top-boxy-televizory. Jedině postup, kdy u přístroje použijete „tovární nastavení“ zaručí, že skutečně naladíte všechny programy, které KTK nabízí. Aktuální přehled programů, které jsou v nabídce kabelové televize najdete na www.ktkdigi.cz/programova-nabidka.

Omlouváme se za případné těžkosti, které Vám tento krok způsobí. Pro další rozvoj našich služeb je však nevyhnutelný. V případě jakýchkoliv problémů či dotazů jsme k dispozici na kontaktech uvedených na našich www stránkách. Videoukázka přeladění STB

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice