27. 9. 2013

 

Velkoobjemové vany na biologický odpad budou přistaveny od 27. – 30. září v Lubině za kruhovým objezdem, v Lubině Na Hrázi, u mostu, vedle domu s č.p. 437 a 4, na točně autobusů, Na Rozcestí pod přehradou. Ve Vlčovicích u mostu a u KD.

 

 

SmVaK Ostrava, a.s. oznamuje, že dne 30. září od 8:00 – 13:00 hodin bude přerušena dodávky vody v Lubině Větřkovicích, 9. října od 8:00 – 14:00 hodin na ulici Ignáce Šustaly a 10. října od 8:00 – 14:00 hodin na ulici Jilemnického.

 

 

Týden knihoven, začíná v pondělí po 30. září a potrvá až do pátku 4. října – v knihovně bude pro návštěvníky denně připraven zajímavý program. 

 

 

Ve čtvrtek 3. října navštíví Kopřivnici prezident republiky Miloš Zeman.

13:00                     příjezd ke Kulturnímu domu

                               setkání s občany města Kopřivnice

                               (prostranství před kulturním domem)

1)            přivítání prezidenta republiky a úvodní slovo starosty města

2)            pozdrav hejtmana Moravskoslezského kraje

3)            pozdrav prezidenta republiky

4)            diskuze

 

13:35                     podpis prezidenta republiky do Pamětní knihy města

                               dekorování praporu města Kopřivnice stuhou prezidenta republiky

                                předání daru města prezidentu republiky

13:40                     konec setkání

 

 

Hrad Štramberk získat dotaci z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Vyrobí se za ni popisky jednotlivých historických částí hradu dle rekonstrukce Rostislava Vojkovského. Dozvíte se tak konečně, kde co na hradě vlastně bylo a k čemu jednotlivé části hradu historicky sloužily. Věděli jste například, kde stála druhá hradní brána? Kde byl vnitřní hrad a k čemu sloužil? Příští rok bude Hrad Štramberk zase o něco zajímavější!

 

 

Jubilejní desátý ročník Svatováclavského hudebního festivalu (SHF), který začíná 28. září a potrvá měsíc na mnoha místech Moravskoslezského kraje, nabídne pětatřicet koncertů se špičkovými domácími i zahraničními umělci v kostelích a chrámech v celém Moravskoslezském kraji.

 

 

V sobotu naleznete v kalendáři jméno Václav, a to znamená jediné – hrad Hukvaldy ožije Svatováclavskými slavnostmi. Poslední akce sezóny k památce sv. Václava bude ve znamení zajímavého programu. Vystoupí Rytíři z Hückeswagen (11:30, 13:30, 15:30) a právem útrpným vás provede gotická katovna Ordál (11:00, 13:00, 15:00, 16:00). Program začíná již v 11:00 hodin a je stejný během soboty i neděle.  Dáváte-li přednost tradičnějším oslavám svátku svatého Václava, pak zavítejte na Svatováclavskou pouť. Konat se bude v sobotu ve Štramberku. Tradiční horová pouť bude v 8:45 hodin zahájena mší svatou ve farním kostele na náměstí, následovat bude v 10:15 hodin pobožnost u zrestaurované sochy sv. Václava na hoře Kotouč. Akce bude zakončena přátelským posezením a občerstvením v Kulturním domě na náměstí, které zpříjemní pěvecké vystoupení dětské scholy.

 

 

V neděli se v kopřivnické místní části – Lubině uskuteční tradiční pouť. Čekání si můžete zpříjemnit již v sobotu předpouťovou zábavou. Ta se uskuteční v restauraci Katolický dům od 20:00 hodin. Večerem bude provázet hudební skupina SUNAR.  Zajištěno bude také bohaté občerstvení, od soboty do pondělí budou totiž probíhat zabíjačkové hody.  Během samotné neděle můžete kromě pouťového veselení navštívit výstavu ovoce, zeleniny, květin a hub, kterou naleznete taktéž v Katolickém domě.

 

 

Máte rádi zumbu? A co takhle spojit sport s dobrou věcí? V neděli se totiž bude v házenkářské hale ZŠ Emila Zátopka v Kopřivnici konat Charitativní zumba dance. Tradiční zumba párty nabídne kromě tance i prezentaci kosmetického salónu či centra pro snižování nadváhy.Výtěžek ze vstupného (minimální hranice 100 Kč) bude věnován Karolínce Dejové na její rehabilitaci v Piešťanech. Registrovat se můžete od 13:00 do 13:45 hodin a samotný začátek je naplánován na 14. hodinu.

 

 

Čajovna Mandala v Kopřivnici si na konec září připravila venkovní projekci snímku Alois Nebel. Akce nazvaná Alois Nebel na Červeném kameni se bude konat v sobotu od 19:00 hodin na Lyžařské chatě pod Červeným kamenem v Kopřivnici. Výjimečný film režiséra Tomáše Luňáka, natočený podle kultovního komiksu Jaroslava Rudiše a Jaromíra Švejdíka si můžete vychutnat za dobrovolné vstupné.

 

 

Sobotní ráno můžete strávit ve společnosti ornitologa Jana Košťála při podzimním pozorování ptáků na Hukvaldech. Vycházka do podzimní hukvaldské obory se společným pozorováním ptáků a oborní zvěře bude zahájena v 9:00 hodin u brány do obory. Organizátor doporučuje dobrou obuv, dalekohled, fotoaparát, klíče k určování ptáků, případně oblečení do deště. Pokud raději pozorujete větší zvířata, pak zamiřte na Skokové závody do Příbora. Konat se budou taktéž v sobotu na Ranči U Michálků, a to již od 9:00 hodin.

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice