14. 10. 2013

Kopřivničtí zloději

Z přečinu porušování domovní svobody a krádeže jsou podezřelí dva zloději. Jeden ve věku 23 a druhý 17let z Kopřivnice.  Policisté jim postupně prokazují další skutky, kterých se dopustili v průběhu několika předešlých měsíců. V průběhu vyšetřování se dopustili opakovaně několika krádeží a vloupání do sklepů, budov a zahrad na území Kopřivnice a okolí. Kradli kola, motorky i nářadí. Při jedné z krádeží je zadržel poškozený ve chvíli, kdy odjížděli na kradené čtyřkolce v Barošovicích. Je zřejmé, že protiprávního jednání mají na svědomí ještě více. Kolik je poškozených a čeho všeho se dopustili je otázkou dalšího vyšetřování a porovnávání stop a informací z místa činů.

 

Nedal přednost motorkáři

Mladý 21letý řidič vozidla BMW 520 nedal přednost protijedoucímu motorkáři. Ten byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice. Dopravní nehoda se stala v neděli 13. října před polednem na silnici z Frenštátu p. R. na Kopřivnici. Při odbočování na čerpací stanici přehlédl mladý řidič osobního auta přijíždějícího 40letého řidiče motorky. Následně došlo k čelnímu střetu, zranění a poškození obou dopravních prostředků.  Alkohol u řidiče auta policisté nezjistili. Událost dopravní nehody vyšetřují dopravní policisté s podezřením ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. 

motorka motorka (1) motorka (2)

 

Jeden se vloupal do auta, druhý odlomil zrcátko

Dva mladé zloděje zadrželi policisté ve Frenštátě p. R. a Odrách. V páteční noci 11. 10.2013 krátce po 12 hodině na ul. Nádražní ve Frenštátě p. R před zraky poškozeného se opakovaně pokoušel dostat do zaparkovaného auta 17letý zloděj. Majitel vozidla pozorující podezřelé chování zloděje z okna domu zavolal policisty. Policisté drzého mladíka zadrželi v blízkosti poškozeného auta.  Ohledáním vozidla pak zjistili, že se snažil dovnitř vniknout vyháčkováním dveří. To se mu však nepodařilo.  Majiteli auta však způsobil odlomením stěrače a antény škodu v řádu tisíců korun. Druhého zloděje zadrželi policisté v Odrách. V sobotu 12. října o půl desáté v noci zaujalo zaparkované vozidlo Fiat na ulici Nádražní v Odrách, 16letého delikventa. Projíždějící policejní hlídka si všimla jeho podezřelého chování. Při samotné kontrole odlomené zrcátko před policisty odhodil na zem a dal se na útěk. Po pár metrech jej policisté zadrželi. Jeho protiprávní jednání neunikne postihu.

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice