2. 6. 2017

Vyhýbal se výkonu trestu

Kopřivničtí policisté na konci měsíce května zadrželi sedmatřicetiletého muže, který se od září roku 2016 vyhýbal nástupu do vězení. Trest odnětí svobody byl dotyčnému uložen Okresním soudem v Novém Jičíně na osm měsíců za trestný čin krádeže. Daný muž se navíc díky tomu, že nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody, bude zpovídat z dalšího trestného činu a to maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který si může svůj pobyt za mřížemi prodloužit až o dva roky.

 

Zpronevěřila přes 90 tisíc korun

Jednačtyřicetiletá servírka se během měsíce května a dubna letošního roku dopustila přečinu zpronevěry. Tato žena si z restauračního zařízení na Odersku během svých směn přisvojila přes 90 tisíc korun, které byly mimo jiné učeny na provoz výherních automatů. Policisté navíc zjistili, že daná servírka byla za trestný čin zpronevěry již v minulosti odsouzena a to v lednu letošního roku. Nyní jí hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

Odcizen autojeřáb

Ostravští policisté pátrají po pachateli(ích), který se zmocnil(i) autojeřábu. Ke skutku došlo dne 31. 5. 2017 kolem 05.10 hodin v Ostravě. Autojeřáb zn. Tatra byl původně zaparkován na místě, kde jsou prováděny stavební práce. Když jeřábník ráno dorazil k místu, kde stroj původně zanechal, již jej nenalezl. Bylo vyžádáno stanovisko znalce ke způsobené škodě. Pachateli trestného činu krádeže hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

Příležitost

Ostravští policisté započali prověřovat okolnosti trestného činu krádeže, ke skutku došlo odpoledne 25. 5. 2017 na jednom z parkovišť v Ostravě. Zatím neznámý pachatel měl využít situace před příjezdem záchranářů. Muž měl upadnout, načež měl podezřelý využít situace ovlivnění 57letého poškozeného alkoholem i jeho zranění a odcizit mu finance ve výši 2 500 korun. Pachateli skutku hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice