25. 3. 2019

Pád stromu

V obci na Novojičínsku 23. 3. 2019 dopoledne káceli dva muži ve věku 32 a 60 let vzrostlý strom. Přitom došlo k pádu stromu na staršího z mužů, který utrpěl zranění neslučitelná se životem. Další okolnosti a míru zavinění zjišťují novojičínští kriminalisté. Na místě události byla také policejní krizová interventka, která poskytovala pomoc pozůstalým.

 

Pád z výšky

Další pád z výšky řešili policisté 23. 3.  v ranních hodinách v Havířově. Na ulici Nákupní došlo k pádu 26letého muže ze šestého patra panelového domu. Mladý muž utrpěl zranění, kterým i přes pomoc záchranářů na místě podlehl. Policejní krizový intervent poskytoval na místě pomoc rodinným příslušníkům. Kriminalisté prověřují další okolnosti této tragické události.

 

Dopravní akce viditelnost

V Moravskoslezském kraji se minulý týden policisté zvýšeně zaměřili na pohyb chodců a cyklistů po komunikacích a jejich povinném vybavení. Dopravně bezpečnostní opatření, které proběhlo v týdnu od 18. do 24. března, mělo za cíl eliminovat dopravní nehodovost s účastí chodců a cyklistů. V rámci Moravskoslezského kraje policisté v silničním provozu mimo obec za snížené viditelnosti zkontrolovali celkem 412 chodců a 4 z nich neměli povinný reflexní prvek. Během celého týdne policisté zjistili celkem 157 přestupků, kterých se dopustili chodci. Všechny přestupky byly řešeny v příkazním řízení. Policisté také zjistili jednoho chodce pohybujícího na silnici D1 Hladké Životice směrem na Ostravu. U cyklistů jsme zjistili 52 přestupků, z toho v 50 případech neměli cyklisté řádně osvětlené jízdní kolo. Celková výše pokut se vyšplhala na částku 223 100,- Kč. Zbylých 34 přestupků policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu.

 

Krádež prutů

Zatím nezjištěný pachatel využil spánku 47letého muže a odcizil mu odložené rybářské pruty. Ke krádeži došlo dne 24. 3. 2019 v době od 21.00 hodin do 22.00 hodin na autobusové zastávce v Ostravě. Muž při čekání na spoj usnul, sedm kusů rybářských prutů s navijáky a stojanem i podběrákem uložil ve své blízkosti. Po procitnutí zjistil, že se věci na místě nenachází. Způsobenou škodu předběžně poškozený specifikoval v částce 39 500 korun. K objasnění okolností události jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádež.

 

Se zbraní

Vulgarismy směřované vůči obsluze jednoho z barů v Ostravě měla zakrátko „vystřídat“ manipulace se zbraní. Dva muži měli být poté, co měli užít vulgarismů, požádáni provozním, aby bar opustili. Na to jeden muž zareagoval tak, že při odchodu měl poškodit dveře. Provozní měl vyběhnout před objekt, načež měl podezřelý na poškozeného mířit zbraní. Po verbálních výhrůžkách měli oba muži opustit místo činu. Přivolaní policisté zadrželi oba muže ve věku 23 a 22 let. Orientační zkoušky k ovlivnění návykovou látkou byly pozitivní a vykázaly ovlivnění alkoholem i drogami. Policisté zajistili tzv. plynovou zbraň. K objasnění okolností události byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestné činy výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Ke skutku došlo dne 24. 3. 2019 kolem 6 hodiny v Ostravě.

 

Při nakupování přišly o věci

V sobotu 23. 3. 2019 v podvečerních hodinách v Ostravě přišly dvě nakupující o své věci. V obchodě na ulici Nádražní pachatel odcizil poškozené z nákupního vozíku igelitovou tašku. V ní byla peněženka s doklady, finanční hotovostí 9 tisíc korun a platební karta. V prodejně na ulici 30. dubna využil pachatel nepozornosti poškozené, která měla kabelku sice u sebe, ale otevřenou. V nestřeženém okamžiku ji z kabelky odcizil peněženku s hotovostí 300 korun a platebními kartami.

 

Z garáže odcizil růžový bicykl

V Hostašovicích v době od 21. do 22. 3. 2019 vnikl pachatel na oplocený pozemek rodinného domu a následně do garáže. Objekt prohledal a odcizil růžové dámské horské jízdní kolo v hodnotě 10 tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu hrozí trest odnětí svobody do výše tří let.

 

Krádež sloupků na ohradu

Policisté z Frýdku Místku prověřují krádež sloupků na ohradu v obci Zelinkovice. Pachatel z volně přístupné pastviny odcizil 40 ks plastových sloupků a 1200 metrů drátu na elektronický ohradník. Způsobená škoda činí 9 tisíc korun.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice