18. 6. 2015

 

Ranní požár tatrovky se dřevem uzavřel hlavní tah R48

Požár tatrovky, která převážela celkem 37 kubíků dřevěné kulatiny, uzavřel ve čtvrtek 18. června ráno rychlostní komunikaci R48 v Hukvaldech.

 Požár zachvátil nákladní automobil s dřevem.

Požár zachvátil nákladní automobil s dřevem.
Požár zachvátil nákladní automobil s dřevem.
Požár zachvátil nákladní automobil s dřevem.

Požár zachvátil nákladní automobil s dřevem. Autor: Hasiči MSK

Do akce vyjely krátce po třetí hodině ranní dvě hasičské jednotky. „Jednalo se o hasiče ze stanice v Novém Jičíně se dvěma vozidly a dobrovolný sbor z Příbora,“ vyjmenoval tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Oheň, který šlehal z nákladového prostoru vozidla, se nejprve pokoušel neúspěšně uhasit řidič přenosným hasicím přístrojem a kolemjedoucí řidiči dalšími dvěma hasicími přístroji. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za jedenáct minut, dohašování jim zabralo dalších několik desítek minut.

Během likvidace byly oba směry silnice R48 zcela uzavřeny.

„Příčinou vzniku požáru byla technická závada brzdového systému na prostřední nápravě náklaďáku, který vezl patnáct metrů krychlových dřeva. Nedotčena zůstala nejen kabina tatrovky, ale i přívěs, na kterém bylo dalších dvaadvacet kubíků,“ upřesnil Petr Kůdela s tím, že řidič vyvázl bez zranění.

Díky rychlému zásahu hasičů se oheň nestačil rozšířit z korby na kabinu a na přívěs. Škoda na nákladové části vozidla a nákladu byla předběžně odhadnuta na 700 tisíc korun.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice