24. 5. 2017

Vyklízení konopí

Ostravský policejní komisař zahájil trestní stíhání 30letého muže pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž je podezřelý, že v uplynulých měsících (od února do 22. 5. 2017) pěstoval rostliny konopí. Podezřelý měl pořídit vybavení k pěstování, semínka rostlin i další komponenty, nutné k pěstování. Nato měl rostliny zalévat, hnojit a podílet se na hydroponickém pěstování konopí setého. Policisté zajistili téměř sto rostlin (96 kusů) s morfologickými znaky konopí setého v různých stádiích růstu. Sklizeň a následný prodej zakázané látky muž zřejmě nestihl proto, že rostliny byly nalezeny při vyklízení ostravského bytu, který obýval. Ve stejný den byl muž tedy kontaktován k vystěhování z bytu, stejně tak si vyslechl sdělení obvinění. Pachateli skutku hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Muž se k protiprávnímu pěstování doznal, motivem měla být finanční tíseň a snaha získat finanční prospěch při prodeji předmětné látky.

 

Výtržnictví

Policisté z obvodního oddělení v Novém Jičíně zahájili úkony trestního řízení směřující k prověření a objasnění skutečností, které nasvědčují spáchání přečinu výtržnictví. Podle dosud zjištěných informací, měl jednapadesátiletý muž z Nového Jičína na autobusovém nádraží v Novém Jičíně bezdůvodně fyzicky napadnout čtyřiapadesátiletého muže. Policisté násilníka na místě zadrželi a po provedení dechové zkoušky s výsledkem převyšujícím 2,5 promile alkoholu v krvi, byl převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Zadržený muž se takového jednání dopustil i přesto, že byl již v posledních třech letech za trestný čin výtržnictví odsouzen a potrestán soudem. V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

Zadržení ženy v celostátním pátrání

Policisté z Obvodního oddělení ve Fulneku vypátrali ženu v celostátním pátrání. V úterý 23. května 2017 byla hlídkou Obvodního oddělení Fulnek zatčena osmadvacetiletá žena v celostátním pátrání. Jednalo se o ženu z Novojičínska, na kterou 3. května 2017 vydal Okresní soud v Novém Jičíně příkaz k zatčení. Po zatčení byla žena umístěna v policejní cele, následně byly s ženou prováděny další úkony.

 

Lítostivý vandal

Ostravští policisté sdělili dne 24. května 2017 ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu poškození cizí věci devatenáctiletému muži z Ostravy. Muž měl v časných ranních hodinách téhož dne opakovanými kopy nohou rozbít celkem pět skleněných tabulí na zastávce městské hromadné dopravy v Ostravě. Na základě oznámení na tísňovou linku 158 byl muž na místě zadržen policisty oddělení hlídkové služby. K celé věci se doznal, jako důvod svého jednání uvedl vztahový problém s partnerkou. Dále policistům měl podezřelý uvést, že uvažoval, zda rozbít svůj mobilní telefon nebo skleněné tabule, přičemž usoudil, že telefonu by mu bylo líto. Poškozené společnosti způsobil škodu poškozením v současné době vyčíslenou na částku patnáct tisíc korun. V případě, že bude podezřelý uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činností nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice