14. 11. 2017

Úder baseballovou pálkou

Hned dvou trestných činů a to trestného činu ublížení na zdraví a trestného činu výtržnictví se měl v nedělních brzkých ranních hodinách dopustit sedmadvacetiletý muž z Příboru. Ten na chodbě jednoho z kopřivnických panelových domů fyzicky napadl dva muže, kdy jednoho z nich dokonce udeřil baseballovou pálkou do oblasti hlavy. Tímto úderem mu způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Útočník byl ještě téhož dne v ranních hodinách policisty zadržen. Při zadržení se choval agresivně a musely být vůči němu použity donucovací prostředky. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až tří let.

 

Vypáčil sedm dveří a odešel s prázdnou

Až dva roky za mřížemi, hrozí dosud neznámému pachateli, který se od čtvrtku do soboty vloupal do jednoho ze zemědělských objektů na Novojičínsku. Během vloupání vypáčil celkem sedm dveří, a i když si z objektu nakonec nic neodnesl, způsobil svým jednáním škodu, která byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Policisté věc prověřují jako přečin poškození cizí věci a přečin krádeže ve stádiu pokusu.

 

Za volantem

Během několika hodin usedl opakovaně za volant automobilu zn. Renault v Ostravě 53letý řidič. První silniční kontrolu dne 3. 11. 2017 kolem 17.00 hodin předcházelo zaregistrování situace, kdy řidič neměl při jízdě užít světlometů. Při kontrole pak vykázala orientační dechová zkouška řidiče hodnotu zhruba 3 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Následně si muž vyslechl sdělení podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Tentýž muž řídil vůz zn. Renault také dne 4. 11. 2017 po 13 hodině v Ostravě. Vůz zaregistrovali policisté, kteří muži zadrželi předchozí den řidičský průkaz. Muž na výzvu policistů k předložení dokladů předepsaných pro řízení motorových vozidel zareagoval vulgárně, policisty „tituloval“ nadávkou a i další část jeho výroku, směřovaného k policistů, není publikovatelná. Řidič odmítl dechovou zkoušku i odběr biologického materiálu a lékařské vyšetření. Stejný řidič je podezřelý i z přestupkového jednání.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice