19. 3. 2018

Usnul na nádraží a přišel o mobilní telefon

V neděli 18. března 2018 usnul v brzkých ranních hodinách na nádraží v Novém Jičíně na lavičce dvaadvacetiletý muž z Novojičínska. Této skutečnosti využil dosud nezjištěný pachatel a spícímu muži měl z kapsy odcizit mobilní telefon. Majitel škodu, která mu vznikla odcizením telefonu, vyčíslil na 10 tisíc korun. Policisté věc prověřují pro podezření z přečinu krádeže. Za toto jednání hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Ohrožení pod vlivem návykové látky 

V sobotu 17. března 2018 okolo druhé hodiny ráno zastavili a kontrolovali novojičínští policisté řidiče vozidla značky Nissan Primera. Během silniční kontroly byl třiačtyřicetiletý řidič vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce, při které mu byla naměřena hodnota téměř dvě promile alkoholu v dechu. Řidič požití alkoholu před jízdou přiznal. Policisté muži další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Dalším podnapilým řidičem, kterého policisté o víkendu přistihli, byl šestadvacetiletý řidič vozidla Škoda Fabia. Tohoto řidiče bílovečtí policisté kontrolovali v neděli 18. března 2018 okolo páté hodiny ranní. Při kontrole byl vyzván k dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem přesahujícím jedno a půl promile alkoholu v krvi. Řidičský průkaz muž při kontrole nepředložil a policisté zjistili, že ho v současné době ani nevlastní. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za uvedený přečin hrozí až jeden rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

 

Recidivista podezřelý z několika trestných činů

V pátek 16. března 2018 policisté z obvodního oddělení ve Frýdlantu nad Ostravicí sdělili pětatřicetiletému muži z Ostravy podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu krádež. Podezřelý se měl na konci pracovního týdne v několika obcích na Frýdlantsku dopustit trestné činnosti. Nejprve ve čtvrtečních nočních hodinách u jedné z čerpacích stanic měl překonat visací zámek kovové skříně a z této odcizit kompresor v hodnotě desítek tisíc korun. Krátce poté měl z jiného nedalekého objektu odcizit zahradní umyvadlo v barevném provedení antický bronz v hodnotě téměř šesti tisíc korun. Po uvedených skutcích se měl motorovým vozidlem přesunout do obce Frýdlant nad Ostravicí. V rámci hlídkové činnosti a na základě dostupných poznatků byl policisty po krátké době vypátrán. Svým jednáním měl muž způsobit poškozeným celkovou škodu téměř čtyřicet tisíc korun, která dosud nebyla objektivizována znalcem. V rámci prověřování bylo zjištěno, že podezřelý muž řídil motorové vozidlo i přes soudem uložený trest zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel a uvedených krádeží se měl dopustit i přesto, že byl za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen. S mužem je v současné době vedeno zkrácené přípravné řízení, ve kterém mu za spáchané přečiny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice