7. 4. 2022

Kokain ve vozidle

Koncem minulého měsíce prováděla hlídka ostravského mobilního dohledu pravidelnou kontrolní činnost, při které našla ve vozidle 5,48 gramů kokainu. Celníci ve večerních hodinách v městě Český Těšín zastavili náhodně vytipované osobní vozidlo české imatrikulace.

 Řidič na dotaz celníků, zda převáží nějaké vybrané výrobky (alkohol, cigarety, tabák…) odpověděl, že nikoliv. Následně byla zahájena kontrola vozidla zaměřená na přepravu vybraných výrobků a omamných a psychotropních látek. Při kontrole vozidla byl v kapse na zadní straně sedadla spolujezdce nalezen igelitový sáček s neznámou bílou krystalickou látkou.

Tato látka byla orientačně testována drogovým testem DETECT 4 DRUGS a COCA s výsledkem pozitivním na přítomnost kokainu. K nalezené látce se řidič vyjádřil, že není jeho a že ji našel v Ostravě na zemi a vzal si ji do auta. Hlídka mobilního dohledu prostřednictvím operační středisko celní správy kontaktovala orgány činné v trestním řízení, kteří si převzali celý případ včetně zajištěného kokainu. Případ je nadále v šetření.

 

 

Žádost o svědecké informace k dopravní nehodě v obci Šenov u Nového Jičína

Policejní inspektor Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Novém Jičíně prap. Karel Frňka opětovně prošetřuje a prověřuje případ dopravní nehody, která se stala 7. září 2021 přibližně patnáct minut po patnácté hodině odpolední na ulici Dukelské v obci Šenov u Nového Jičína. V té chvíli 56letá žena z Novojičínska přecházela silnici číslo I/57 po přechodu pro chodce u autobusové zastávky s názvem „Šenov u Nového Jičína – opravárenský závod), a to ve směru od areálu podniku, přičemž řidič osobního automobilu, který jel na Nový Jičín, jí přejel nárt pravé nohy. S tímto zraněním se daná chodkyně nechala následně lékařsky vyšetřit a ošetřit, kdy v této souvislosti jsou potřebné i další svědecké výpovědi a informace přítomných osob. K průběhu nehodového děje jsou zvlášť důležité poznatky neznámého muže a neznámé ženy, kteří případ viděli a u zraněné ženy byli při prvotní poskytnutí první pomoci. Jakékoli kladné poznatky k výše popsanému případu lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na mobilní telefonní číslo 605 514 335, za což policisté děkují.

 

Případ dopravní nehody osobního automobilu v katastru obce Štěpánkovice

V této chvíli policejní inspektor Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě prap. Mgr. Adam Škrob prošetřuje a prověřuje dopravní nehodu, která se stala přibližně dvacet minut po čtvrté hodině ranní 6. dubna 2022 v katastru obce Štěpánkovice. Jak bylo doposud zjištěno, tak ve výše uvedené době měl 31letý muž z Opavska řídit osobní motorové vozidlo tovární značky Volkswagen s polskou mezinárodní registrační značkou po silnici ve směru od Kobeřic na obec Bolatice, přičemž z dosud blíže nezjištěných příčin vyjel vlevo mimo pozemní komunikaci, narazil do vzrostlého stromu, převrátil automobil na pravý bok a takto zůstal stát v silničním příkopu. Po této kolizní situaci v dopravě shora uvedený řidič i jeho 30letý spolujezdec z Opavska z místa dopravní nehody utekli. Na místo se po chvíli vrátil pouze výše jmenovaný spolujezdec a tento již zde přítomným opavským dopravním policistům sdělil veškeré nutné informace a skutečnosti. V rámci prvotního šetření se na místo dostavil i policejní psovod se služebním psem, který prohledal bezprostřední okolí, ale dalšího z účastníků dopravní nehody nenalezl. Následnými lustracemi v dostupných evidencích bylo prokázáno, že údajný řidič osobního automobilu, tedy 31letý muž, má v současné chvíli vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel a v případě, že opravdu tento muž automobil řídil, tak se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Celá záležitost je nadále v intenzivním prošetřování a v prověřování ze strany opavských policistů a kriminalistů a jakékoli informace, které by vedly k řádnému objasnění případu a k upřesnění nehodového děje, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na mobilní číslo dopravních policistů 735 788 950 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

Objasnění krádeže mobilního telefonu z kapsy poškozené v dolnobenešovském diskoklubu

Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie České republiky v Opavě v den narozenin 21letého muže z Ostravy zahájil jeho trestní stíhání pro přečin krádeže. Jak bylo totiž intenzivním prověřováním ze strany hlučínských policistů a následně i opavských kriminalistů zjištěno a prokázáno, tak shora uvedený muž okolo jedné hodiny ranní 13. února letošního roku využil ve vnitřních prostorách diskoklubu na ulici Hlučínské v Dolním Benešově chvilkové nepozornosti poškozené 16leté dívky z Ostravy a ze zadní kapsy kalhot jí odcizil mobilní telefon značky iPhone v hodnotě 11 a půl tisíce korun. Trestní stíhání obviněného muže je vedeno na jeho svobodě, zjišťuje se i jeho možná další obdobná trestná činnost majetkového charakteru a celá záležitost je nadále ve vyšetřování ze strany opavských kriminalistů.

 

Žádost o svědecké informace k dopravní nehodě na ulici Revoluční v Krnově

Policejní inspektor Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále prap. Boleslav Šidlík v této chvíli nadále intenzivně prošetřuje a prověřuje dopravní nehodu, ke které došlo patnáct minut po sedmnácté hodině odpolední 24. března 2022 na ulici Revoluční v Krnově a žádá případné svědky celé události, aby se mu telefonicky ozvali na bruntálské policejní číslo 974 731 250 případně na číslo 974 731 251.

Jak bylo doposud zjištěno, tak ve výše uvedené době předmětného dne po přechodu pro chodce ulice Revoluční, a to u prodejny s mysliveckými potřebami, šel 73letý místní muž a vedl své elektrické jízdní kolo, přičemž došlo ke střetu se zde projíždějícím osobním motorovým vozidlem tovární značky VW Passat Variant, který řídil 38letý muž z Havířova, okres Karviná. Přední část automobilu tak narazila do zadního kola daného elektrokola a chodec upadl na vozovku. Při tomto mu vzniklo zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovském nemocničním zařízení. Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechové zkoušky vyzněly u obou účastníků kolizní situace v dopravě negativně a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 35 tisíc korun. V této souvislosti shora uvedený policista žádá neznámého muže a neznámou ženu, kteří se v době kolizní situace v dopravě pohybovali v bezprostřední blízkosti případu, aby se kdykoli telefonicky ozvali a případně upřesnili předmětný nehodový děj.

 

Případ dopravní nehody v Městě Albrechtice prošetřují policisté a žádají případná svědectví

Pár minut po devatenácté hodině podvečerní 6. dubna 2022 došlo na ulici Osvobození v Městě Albrechticích k dopravní nehodě dvou motorových vozidel. Jak bylo dosavadním prošetřováním a prověřováním zjištěno, tak u pravého okraje ulice Osvobození bylo v té době odstaveno osobní motorové vozidlo tovární značky VW Golf Variant, ve kterém vzadu seděla 16letá místní dívka, kdy doposud neznámý řidič blíže neupřesněného motorového vozidla (s největší pravděpodobností značky BMW bílé barvy) z dosud přesně nezjištěných příčin najel za pravý okraj komunikace a narazil do zde zaparkovaného volkswagenu. Po tomto střetu nezastavil a pokračoval v jízdě neznámo kam, přičemž na místě kolizní situace v dopravě zůstalo pravé zpětné zrcátko bílé barvy. Výše zmíněná dívka nárazem utrpěla zranění lehčího charakteru s nutností lékařského vyšetření a ošetření v krnovském nemocničním zařízení a hmotná škoda na automobilu VW Golf byla majitelem vyčíslena na finanční částku ve výši 15 tisíc korun. Pro řádné zadokumentování celého spisového materiálu je nutné ustanovit doposud neznámého řidiče neznámého vozu, a proto policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Bruntále žádají případné svědky o kladné poznatky k danému případu, a to na bruntálské policejní číslo 974 731 250 nebo 974 731 251, za což děkují. Kladné informace lze rovněž kdykoli poskytnout na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice