14. 5. 2014

 

ČEZ Distribuce, a.s. vám oznamuje, že dne 14. května od 7:15 – 17:00 hodin bude přerušena dodávka elektrické energie na ulici Květinové č.p. 1414, 1415 a 1417.

 

 

Velkoobjemové vany na objemný odpad z domácností budou rozmístěny dle harmonogramu vždy od 15:00 hodin. Dne 12. května Mniší – Spružinky, 13. května ulice Javorová, 14. května ulice Francouzská.

 

 

Spokojenost obyvatel prověří průzkum. V následujících dnech proběhne v Kopřivnici průzkum spokojenosti občanů s životem ve městě. Jde již o páté šetření za posledních deset let, které radnici umožní sledovat vývoj názorů, postojů, preferencí a potřeb místních obyvatel. Zjištěné výsledky poslouží jako podklad při plánování dalšího rozvoje. Školení tazatelé osloví více než osm set plnoletých občanů Kopřivnice a místních částí, kterým budou klást dotazy týkající se například jejich spokojenosti s místními službami a infrastrukturou, možnostmi kulturního a sportovního vyžití, informovaností, zapojováním do veřejného života, bezpečností v různých částech města atd. „Z hlediska zjišťování preferencí je velmi zajímavá je část, v níž se mají respondenti vcítit do role zastupitelů a určit, kam by investovali finance z městského rozpočtu. Vybírat mohou z několika aktuálních projektů, na jejichž realizaci mají pouze omezené množství prostředků. Stejně je tomu i ve skutečnosti, a tak mohou výsledky průzkumu posloužit jako určité vodítko pro rozhodování opravdových kopřivnických zastupitelů,“ uvedl Marián Svoboda ze společnosti Augur Consulting, která bude průzkum provádět.

 

 

V sobotu 17. května ožije kopřivnické centrum 17. ročníkem Sportovních her zdravotně postižených dětí a dospělých, známých také jako Memoriál Petra Douska. Jejich účastníci se utkají v několika netradičních disciplínách, které si bude moci vyzkoušet každý příchozí. Připraven bude také pestrý doprovodný program. Nevšední sportovní dopoledne zahájí v 8:30 Městský dechový orchestr Kopřivnice a v 9:30 budou hry oficiálně odstartovány. Handicapovaní sportovci změří své síly například ve slalomu mechanických i elektrických vozíků, jízdě po okruhu, šipkách, petangu, střelbě ze vzduchovky, luku, vrhu koulí a hodu granátem či oštěpem. Chybět nebudou ani speciální disciplíny pro nevidomé soutěžící. Program doplní koncert country skupiny Kondoři (v 11 hodin), vystoupení taneční skupiny Thara (ve 12 hodin) a bubenická show Afrikana (ve 13 hodin).  Hry vyvrcholí v 19:30 galavečerem s bohatým programem a vyhlášením nejlepších sportovců, který se bude konat v kulturním domě.

 

 

V pátek 16. května se v Kopřivnici se uskuteční první farmářský trh letošního roku. Na pěší zóně v centru města bude možné od 9 do 16 hodin opět nakoupit chutné domácí potraviny, čerstvé kuchařské suroviny i zajímavé regionální výrobky od pečlivě vybíraných prodejců. Tentokrát se nakupující mohou těšit také na rozšířenou nabídku sazenic. Farmářské trhy pořádá město Kopřivnice již čtvrtým rokem a na letošek naplánovalo čtyři termíny – v květnu, červnu, září a říjnu. Prodejci jsou vždy pečlivě vybíráni, jde o již osvědčené živnostníky, s jejichž výpěstky či výrobky byli návštěvníci našich trhů v minulosti spokojeni. Na prvním letošním trhu budou moci Kopřivničané nakoupit čerstvé ovoce, zeleninu, různé druhy pečiva, uzeniny, mléčné výrobky, sýrové speciality, včelařské produkty, bylinky, koření či květiny.

 

 

Házená: starší dorostenci porazili Plzeň (31:29) a slaví tak po roce mistrovský titul, extraligový tým mužů porazil Brno (28:26) a přiblížil se předposlednímu Přerovu na rozdíl dvou bodů.

 

 

Dne 16. května končí celoměstská anketa a tím i možnost obyvatel města ovlivnit anketu deseti nejpalčivějších příležitostí či problémů, které by následně město mělo řešit.

 

 

Florbal: so 17. 5. od 9 hod. Vikings Female Cup 2014 – sportovní hala SOU Kopřivnice.

 

 

V sobotu 17. května se koná od 8:00 hodin II. ročník turnaj smíšených dvojic v tenise.

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice