23. 6. 2014

 

V neděli 22. 6. v podvečer zasahovala zdravotnická záchranná služba u dalšího pádu z výšky, tentokrát na Novojičínsku. Operátoři převzali prvotní informaci o události v Kopřivnici před osmnáctou hodinou a na místo ihned vyslali nejbližší posádku rychlé zdravotnické pomoci a lékařské rendez-vous z Frenštátu pod Radhoštěm. Žena ve věku čtyřiceti let měla podle informací, které mají záchranáři k dispozici, spadnout z úrovně třetího patra domu. Při příjezdu ZZS nejevila žádné známky života, utrpěla rozsáhlá poranění. Postižené již byla poskytována základní resuscitace. Posádka zdravotnické záchranné služby pokračovala ve snaze o záchranu pacientky za použití přístrojové techniky, použit byl i přístroj zajišťující provádění srdeční masáže. Posádka ženě zajistila dýchací cesty, žilní vstupy a zahájila také podávání léků. Přes veškeré úsilí se nepodařilo obnovit činnost jejího srdce a zasahující lékař musel nakonec konstatovat smrt pacientky.

 

 

V úterý 24. června pokračuje odstávka celého systému centrálního zásobování teplem. Důvodem je blížící se přechod na zkušební provoz nové soustavy tepelných sítí. Po této plošné odstávce budou následovat odstávky lokální, o nichž budou občané informováni zástupcem zhotovitelské firmy.

 

 

Město Kopřivnice Vás zve na veřejné projednání budoucí podoby dětského hřiště v Lubině. Představení jednotlivých návrhů řešení se uskuteční ve středu 25. června od 15 hodin v areálu fotbalového hřiště v Lubině, kde nové dětské hřiště vznikne. Přijďte nám pomoci vybrat, který návrh je nejlepší! Součástí akce budou cyklistické závody Cyklohrátky pro děti.

 

 

Novojičínští policisté zajistili několik osob zabývajících se distribucí omamných a psychotropních látek při akci „Major“. V policejní síti uvízlo téměř 10 osob, muži i ženy, všichni jsou uživatelé drog. Získané drogy distribuovali převážně na území okresu Nového Jičína a Ostravy, mimo jiné také v městě Bílovci. Dvě osoby byly vzaty do vazby. Při samotném zásahu skončilo v rukou policejních techniků několik desítek gramů pervitinu a marihuany připravené k distribuci v hodnotě téměř 100tisíc korun.

 

 

Město Kopřivnice v loňském roce nabídlo občanům možnost zúčastnit se společného nákupu elektřiny a zemního plynu formou elektronické aukce, čímž se zapojeným domácnostem podařilo ušetřit dohromady zhruba 9 milionů korun. Jelikož poptávka veřejnosti stále trvá, bude na kopřivnické radnici opět zřízeno kontaktní místo pro konzultace. A to každou středu od 28. května do 26. června v době od 13 do 17 hodin.

 

 

Dne 24. června od 7:15 – 18:00 hodin v části obce Větřkovice u Lubiny – Haškovec.  Dne 30. června od 7:00 – 13:00 hodin bude přerušena dodávka elektrické energie v části ulice 17. listopadu.

 

 

Dne 25. června od 8:00 – 14:00 hodin bude přerušena dodávka pitné vody na ulici Polní, Pod Zahradami a  2. července od 8:00 – 14:00 hodin na ulici 17. listopadu a Osvoboditelů.

 

 

23. zasedání Zastupitelstva města Kopřivnice se koná ve čtvrtek 26. června 2014 od 16:00 hodin v 10. patře radnice.

 

 

Regulace parkování v centru města začne platit s novým školním rokem.

 

 

Radnice spouští projekt Mladí městu Kopřivnici. Deset středoškoláků bude během letních prázdnin pomáhat zkrášlovat město. Zájemci o brigádu se mohou hlásit již od 18. června.

 

 

Moravskoslezský kraj zahajuje třetí ročník Fajneho léta na techno trase. Do Kopřivnice zamíří 5. července před technické muzeum.

 

 

 

Radnice hledá lektora dopravní výchovy pro dětské dopravní hřiště s nástupem 1. 9. 2014 na částečný úvazek. Přihlášky přijímá do 11. 7. Zdeňka Krišková.

 

 

Dědeček automobil 2013 – to je Anketa, která vznikla v Libereckém kraji „kolébce motorismu“ a připomíná motoristické svátky a výročí. Tato prestižní oborová soutěž propaguje veteránský motorismus a usiluje o jeho uznání coby nedílné součásti automobilového průmyslu. V hlavní kategorii 11. ročníku a titul Dědeček automobil 2013 získala jedinečná TATRA 11 r.v. 1924 majitele z Řevnic. V kategorii Osobnost veteranismu roku 2013 v ČR získává titul a oceněn pan Karel Rosenkranz za celoživotní péči o historii značky TATRA.

 

 

Poslední zvonění ve stylu „Hrdinové filmového plátna“ to bude opět po roce recesní rozloučení žáků 9. tříd s povinnou školní docházkou – dopoledne ve středu 25. 6. 2014

 

 

Zahájit léto můžete na Kopřivnickém  karnevalu  jako v Riu v rámci akce Tancem proti drogám Ve čtvrtek 26. 6. 2014.

 

 

Ve čtvrtek 26. června v 10 hodin se v atriu Základní školy dr. Milady Horákové uskuteční tradiční pietní setkání u příležitosti 64. výročí popravy významné právničky a političky, podle níž se kopřivnická škola jmenuje. Památku této výrazné osobnosti české historie uctí představitelé města Kopřivnice spolu se zástupci Konfederace politických vězňů a členy místního Klubu Masarykova demokratického hnutí.

 

 

Prázdninová soutěž v knihovně: Léto s Hanzelkou a Zikmundem v době od 30. 6. 2014 do 29. 8. 2014.

Během letních prázdnin se můžete seznámit se dvěma legendárními cestovateli, pány Jiřím Hanzelkou a Miroslavem Zikmundem. Můžete se vydat po jejich stopách, přečíst si jejich knihy a zasoutěžit si o hezké ceny. Vyhodnocení proběhne v prvním zářijovém týdnu!

 

 

V druhé polovině června budou zahájeny práce na likvidaci brownfieldu v kopřivnickém sadu E. Beneše. Brownfield je označení pro pozemky, budovy či areály, které nelze bez regenerace efektivně využívat – a právě tento popis odpovídá území, kde v minulosti stávalo muzeum automobilů. Cílem startujícího projektu je ozdravění parkových ploch a příprava pozemků pro navazující aktivity.

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice