8. 9. 2014

 

Před 14 dny se konalo Mistrovství Evropy v dodgebalu (americký styl vybíjené). Mezi účastníky se objevilo i české družstvo – ve Vídni se představil OlbramChallenge tým z Kopřivnice. ME bylo rozděleno do třech kategorií a to muži, ženy a mix. OlbramChallenge tým reprezentoval Českou republiku v mužské kategorii. Druhý zápas se Švýcarskem se jim podařilo vyhrát, pak už byli soupeři nad jejich síly a celkově získali 11. místo. Už nyní je rozhodnuto, že v roce 2015 pojedou na ME do Manchesteru. Tým začíná hrát od začátku školního roku v tělocvičně ZŠ M. Horákové a bude přibírat hráče, aby mohl obsadit i další kategorie. Kontakt – Miroslav Klimecký, olbramchallenge@gmail.com

 

 

O týden delší prázdniny mají školáci ze ZŠ E. Zátopka, kde školní rok kvůli rekonstrukci začne dnes – 8. Září 2014. Zde by mělo nastoupit 43 dětí. Nejvíce nových žáčků zamířilo do ZŠ M. Horákové – 49, 38 jich nastoupilo do školy 17. listopadu, 35 prváčků mají na Alšovce, 21 v Lubině a 14 v Mniší.

 

 

Správa sportovišť Kopřivnice zveřejňuje záměr města pronajmout nebytový prostor o celkové výměře 110,30 m2 v 1. NP objektu č. p. 49/36, k. ú. Kopřivnice, parcela č. 2430/2 na ulici Husova v Kopřivnici – jde o budovu sociálního areálu koupaliště.

 

 

Rekonstrukce krytého bazénu v Kopřivnici se blíží k závěru.  Projekt za 16 milionů korun zajistí modernější zázemí i zcela nové možnosti relaxace. Upraveny jsou dámské i pánské šatny, umývárny, prostory sauny, recepce i vstupní hala. Došlo i na stavební a technologické úpravy. Šatny jsou vybaveny skříňkami s elektronickými zámky a novými lavicemi. Novinkou bude elektronický odbavovací systém, díky kterému se bude návštěvníkům počítat do zaplacené doby pouze čistý čas v prostoru u bazénu, nikoliv minuty strávené v převlékárně. Slavností otevření se chystá na 24. 9. 2014.

 

 

Několik let se město snaží prodat Kavárnu na ulici školní. Poslední nabídkové řízení mělo uzávěrku 15. srpna a minimální nabídková cena činila 3,9 milionu korun. O objekt projevila v obálkové metodě zájem jedna osoba a rada na své 112 schůzi navrhne usnesení, které následně projedná zastupitelstvo ke konci září.

 

 

Po prázdninové odmlce se opět rozjíždí kopřivnický filmový klub se skvosty české i světové kinematografie. Projekce filmového klubu budou probíhat opět každé úterý v sále kina PULS od 19:00 hod. Podzimní sezóna byla  otevřena 2. 9. 2014 Oscarovým filmem o dospívání a neokázalém hrdinství Ostře sledované vlaky. Na září je připraveno Chlapectví na 9. 9., dokument Americká kinematografie + Filmy měnící svět na 16. 9., Kultovní Mechanický pomeranč uvidíte 23. 9. a 30. 9. drama z Dalmácie  – Knězovy děti.

 

 

Sudkovský půlrok v Lašském muzeu. Za několik dní skončí první výstava, která je spojena se světově proslulým fotografem Josefem Sudkem. Do 14. září prezentujr svou tvorbu lékař a fotograf Petr Helbich, který byl Sudkovým asistentem a jedním z jeho nejbližších přátel. 18. září proběhne velká vernisáž fotografií samotného Josefa Sudka „Z Beskyd“. Návštěvníci se mohou těšit na panoramatické snímky, které vznikaly při Sudkových pobytech u přátel v Beskydech, kam jezdíval od 40. do 70. let minulého století. Výstava bude pořádána ve spolupráci s Uměleckoprůmyslovým muzeem v Praze a potrvá až do 30. listopadu

 

 

Vítání občánků – Sobota 13. 09. 2014, Obřadní síň Kopřivnice.

 

 

Do 18. srpna mohli posílat nabídky zájemci o provozování stravovny na ulici Příčné. O nebytové prostory, které jsou vybaveny novým gastro vybavením, neprojevil nikdo zájem. Rada města tak na své další schůzi bude jednat o prodloužení termínu pro podání nabídek. V návrhu je stanoven termín do 3. října.

 

 

Do 3. září radnice stanovila termín pro doručení nabídek na realizaci druhé etapy stavby chodníku v Mniší. Zájem o vybudování 353 metrů dlouhého chodníku projevilo 9 firem. Nyní jmenovaná komise jednotlivé nabídky posoudí a rada na své následující schůzi vybere nejvýhodnějšího uchazeče. Stavební práce by měly být zahájeny ještě v říjnu letošního roku. Celá akce by měla stát okolo 6 milionů korun a z toho více než 5 milionů činí dotace ROP.

 

 

Vernisáž výstavy enkaustických obrazů paní Jany Povalové a Laury Écsiové s názvem Krása voskem malovaná, která se uskuteční ve čtvrtek 11. září 2014 od 17h v Muzeu Fojtství v Kopřivnici. Enkaustické malbě se Jana Povalová věnuje od roku 2009, kdy ji k jejím tajům přivedla přítelkyně. Jako mnoho jiných nevěděla, o co se jedná, ale krátká exkurze do tajů enkaustiky jí dala znamení, že právě ona je to, co hledá. Umění se Laura Écsiová věnuje již od dětství. Delší čas hledala způsob uměleckého vyjádření, až nakonec jak to už bývá, „náhoda“ ji přivedla k enkaustice.Kromě enkaustiky – její srdeční techniky, se věnuje malbě na sklo, na hedvábí a fraktálům.

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice