27. 2. 2015

 

Turisté zvou do nočního Štramberku, který je okouzlující ve dne, ale ještě poutavější ve večerních a nočních hodinách. To si uvědomují také členové Klubu českých turistů Kopřivnice, kteří v sobotu 28. února pořádají již 13. ročník „Nočního pochodu do Štramberku“. Sraz je v 17 hodin před kulturním domem v Kopřivnici, organizátoři doporučují, aby si účastníci s sebou vzali čelovky a na nohou měli pořádnou obuv, neboť se možná půjde přes Bílou horu.

 

 

V neděli 1. března se kopřivnický zimní stadion stane dějištěm pro sledge hokejovou bitvu v rámci přípravy na Mistrovství světa 2015. Zápas mezi českou a slovenskou reprezentací začíná ve 14:00. Sledge hokej je paralympijskou verzí ledního hokeje, hraje se ve speciálních sáních. Hráči se pohybují a zároveň ovládají puk pomocí dvou krátkých hokejek opatřených na konci ocelovými hroty. Pravidla sledge hokeje jsou v zásadě shodná s pravidly klasického ledního hokeje. Vstupné je dobrovolné a příznivci jsou srdečně zváni.

 

 

Petra Kvitová je sportovec Moravskoslezského kraje za uplynulý rok. Do síně slávy byl uveden bývalý hokejista a současný president klubu HC Vítkovice Steel František Černík. Slavnostní předávání cen se konalo v multifunkční aule Gong.

 

 

Farnost Vlčovice zve na VELIKONOČNÍ HRANÍ, které se uskuteční 12. 4.2015 v 15.00 hodin v kostele Všech svatých ve Vlčovicích. Účinkují:  Příborské žesťové kvinteto a Komorní pěvecký kvartet. Po skončení je na faře připraveno občerstvení.

 

 

Kulturní dům Kopřivnice bude v sobotu hostit Maškarní ples pro dospělé. Pořadatelem akce je Ludmila Tandlerová z prodejny Elixír. Ples bude zahájen ve 20.00 hodin. Večerem bude provázet moderátor René Kuboš, o hudební doprovod se postará kapela Ypsilon. Ples zpestří doprovodný program, ve kterém vystoupí taneční skupiny Bad Boys, Farridah, Las Isidras a další.

 

 

V sobotu 28. 2. 2015 v 19:00 začíná ve Štramberku na Dallasu Maškarní ples. Po loňském plese ve stylu třicátých let, Vás tentokrát zveme na ples Z pohádky do pohádky. Hudba, tombola a občerstvení zajištěno.

 

 

Art Té cafe MANDALA zve v sobotu 28. února ve 20 hodin na hudební večer, kde se představí Katarzia (SK) + Beata Bocek. Koncert nejnovějšího objevu slovenské scény a písničkářky nominované na Cenu Anděl v kategorii World Music.

 

 

V sobotu můžete zavítat také na Skautský ples konaný v Kulturním domě ve Štramberku. Ani zde nebudete ochuzeni o taneční vystoupení a hudební doprovod, který si vezme na triko kapela Night Shift. Navíc si užijete soutěže o ceny, slosovatelné vstupné a půlnoční překvapení. Ples začíná ve 20.00 hodin.

 

 

Nedělní pohádka v Kině Kopřivnice. Tentokrát přijede soubor Divadlo dětského diváka z Přerova a představí vám pohádku s názvem Červená sukýnka, červená Karkulka. Představení v délce 50 minut je v podstatě spojením dvou pohádek – O Červené Karkulce a O neposlušných kůzlátkách. Představení začíná v 15.30 hodin a děti zde budou účinkovat v několika rolích.

 

 

O víkendu se budou konat závody Masters a veřejné lyžařské závody SKI Pohárek, v Lyžařském areálu Červený kámen v Kopřivnici. Akce je rozdělena do dvou dnů. V pátek od 16:00 hodin se konají závody Masters – slalom, které pokračují i v sobotu od 9.00 hodin. V sobotu ve 12:00 hodin pak vypuknou veřejné lyžařské závody v obřím slalomu. Více informací na webu SKI Kopřivnice.

 

 

Starosta ocenil policistu a vrátného. Ve středu 25. února ocenil starosta Miroslav Kopečný nejlepšího policistu kopřivnického obvodního oddělení za rok 2014. Jako nejlepší pracovník obvodního oddělení Kopřivnice byl vybrán praporčík Josef Bohumínský, které měl v loňském roce vynikající výsledky především v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Oceněný policista, jenž pracuje na kopřivnickém oddělení již od roku 2007, vloni zachytil přes dvacet trestných činů v dopravě. Poděkování od starosty Miroslava Kopečného přijal také pracovník Střediska sociálních služeb Kopřivnice Petr Jelínek. Ten při své noční službě 6. prosince 2014 objevil požár jednopokojového bytu v domě s pečovatelskou službou na ulici České a pohotovým jednáním pomohl minimalizovat jeho ničivé následky.

 

 

Kopřivnice chystá další aukci energií. V červnu 2013 proběhla první elektronická aukce na dodávky elektřiny a plynu pro domácnosti v Kopřivnici a jejím správním území. Přes 1 250 zapojených odběrných míst díky ní ušetřilo odhadem až 9 milionů korun. Jelikož smlouvy s vítězným dodavatelem za několik měsíců vyprší, je město připraveno podpořit společný nákup energií také letos.

 

 

Neděle 1. března 2015 – pátek 9. října 2015 – ŠUPLÍKY 2015 – literární soutěž Kulturní dům Kopřivnice – Městská knihovna vyhlašuje 7. ročník literární soutěže „Šuplíky“. Podmínky soutěže: věk soutěžících není limitován. Téma letošního ročníku: ZTRÁTY A NÁLEZY. Všechny práce musí být původní, dosud knižně nebo jinak komerčně nepublikované. Soutěžící nesmí být členem Obce spisovatelů nebo Syndikátu novinářů České republiky nebo jiného sdružení profesního literárního charakteru. Práce, které nebudou vycházet z daného tématu, nebudou hodnoceny! Soutěžní kategorie: próza včetně publicistiky, poezie. Věkové kategorie: děti a mládež do 15 let, dospělí. Soutěžní práce je třeba odeslat nejpozději do neděle 31. srpna 2015 na adresu: Kulturní dům Kopřivnice – Městská knihovna, „Šuplíky 2015“, Obránců míru 368, Kopřivnice 742 21.

 

 

Přijďte si zazávodit na Pustevny! Dne 1. 3. 2015 se koná závod v běhu na lyžích „Pohár Beskydské magistrály“, který se uskuteční na Pustevnách. První tři závodníci v každé kategorii obdrží diplom a medaili. Občerstvení zajištěno. Bližší informace na webových stránkách Beskydské magistrály.

 

 

Dotace na podporu podnikání: kraj vyčlenil deset milionů. Kraj vyhlásil dotační program na podporu malého a středního podnikání. Deset milionů korun vyčlenil prostřednictvím dotačního programu Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji 2015.  Program je zaměřen na podporu malých a středních podniků se sídlem nebo provozovnou na území Moravskoslezského kraje. Podnikatelé mohou požádat o poskytnutí účelových neinvestičních dotací na dva typy projektů. Jedním z nich jsou inovační vouchery. Jde o jednorázovou podporu poskytnutou podniku na rozvoj spolupráce s vysokou školou nebo výzkumnou organizací. Druhým typem podpory jsou dotace na nově vytvořené pracovní místo výzkumníka ve výzkumné a vývojové činnosti podniku, vzniklé po 1. lednu 2015. O dotaci mohou zájemci žádat od 27. března do 10. dubna 2015. Informace o podmínkách najdou na webových stránkách kraje www.kr-moravskoslezsky.cz v sekci Úřední deska, části Dotace.

 

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice