29. 4. 2015

 

 

Nabídky města na nájem městského bytu na ul. Obránců míru 875 o velikosti 1+2 za podmínky přistoupení k dluhu, který jsou určen pro stávající nájemce městských bytů za podmínek dle výzvy. Nabídka platí od 27. 4. 2015 do 11. 5. 2015.

 

 

Dětské centrum připravuje Hry bez hranic na koních ranči Hermelín ve středu 13. května 2015: 8.30 sraz účastníků, 9.00 slavnostní zahájení, 9-11.00 jízda králů (jízda na koních s asistencí zametání), nácvik pracovních dovedností, hod podkovou na cíl, překážková dráha jízdy s kolečky, 11-11.30  slavnostní ukončení s odměnami.

 

 

V pátek 15. 5. 2015 se v Kopřivnici v centru města na pěší zóně, v době od 9 do 16 hodin, uskuteční první letošní farmářský trh. Návštěvníci budou mít možnost  nakoupit si ovoce, zeleninu, chléb, pečivo a koláče, těstoviny, maso a uzeniny, sýry a mléčné výrobky, byliny, čaje, koření, výrobky z medu, bylinnou kosmetiku, řemeslné a rukodělné výrobky a můžou se těšit na rozšířenou nabídku sadby a sazenic zeleniny, bylinek, ovocných stromků, keřů, okrasných dřevin a letniček.

 

 

Kopřiva 2015 – výsledek hlasování diváků o nejoblíbenějším divadle a na verdikt poroty ve složení Alice Olmová a Josef Mlejnek:

Cenu za umělecký přínos získalo Divadlo loutek Ostrava za inscenaci hry Oskar a růžová paní.

O Cenu za nejlepší herecký výkon se rovným dílem dělí Johana Švarcová a Radek Rubáš, oba ze souboru Láhor/Soundsystem, který v Kulturním domě Kopřivnice představil Diskrétní den.

Cenu diváka svým hlasováním návštěvníci letošní Kopřivy udělili Pavolovi Serišovi za hru …chutilo vám, páni?

 

 

Ve Vlčovicích, Mniší a Lubině se uskuteční veřejná setkání občanů s vedením města. První letošní setkání obyvatel místních částí s vedením města a odbornými pracovníky radnice se bude konat v pondělí 4. května v Kulturním domě ve Vlčovicích, druhé o den později, tedy v úterý 5. května, v Kulturním domě v Mniší a poslední proběhne ve středu 6. května v Katolickém domě v Lubině. Začátek všech tří setkání je naplánován na 17 hodin. Na programu bude seznámení s novými členy komisí rady pro místní části, vyhodnocení Akčního plánu rozvoje města 2014-15 a informace o akcích plánovaných na další období. Důležitou součástí setkání bude také diskuze, během níž se mohou příchozí zeptat na vše, co se života v Kopřivnici a jejích místních částech týká.

 

 

Kopřivnice chystá soutěž Best Business Kopřivnice o nejlepšího kopřivnického podnikatele. O tento titul se budou moci ucházet jak drobní živnostníci, tak velké společnosti, začínající firmy i podniky s mnohaletou tradicí. Vítězství jim může přinést nejen prestižní ocenění a zajímavou formu propagace, ale také praktické ceny a nové kontakty.

 

 

Teplárenské sdružení ČR minulý týden ocenilo křišťálovými komíny nejlepší Projekty roku 2014. V jedné ze čtyř vyhlášených kategorií zvítězil společný projekt společností Komterm Morava a Teplo Kopřivnice. Podle hodnotitelů je kopřivnický projekt unikátní svou komplexností a vytváří předpoklad pro dlouhodobě stabilní, ekologické a ekonomicky přijatelné dodávky tepla na území města Kopřivnice. Navíc je ukázkovým příkladem spolupráce soukromého a veřejného sektoru.

 

 

Město Kopřivnice rozdělilo 921 tisíc z dotačního programu na podporu sociální oblasti. Radní a zastupitelé schválili přidělení finančních příspěvků osmi žadatelům, kteří poskytují sociální a zdravotní služby místním občanům. Více na www.koprivnice.cz.

 

 

Milovníci modelů se sjedou do Kopřivnice. Letadla, auta, tanky, vláčky, lodě a dokonce i ponorky. To vše bude během následujícího víkendu k vidění v Kopřivnici. V sobotu a neděli 2.-3. května se zde uskuteční 19. ročník výstavy Beskyd Model Kit Show. Precizní výrobky modelářů ze všech koutů republiky i ze zahraničí budou k vidění v kulturním domě, venkovní expozice vojenské a automobilové techniky oživí centrum města.Oblíbená kopřivnická výstava plastikových modelů patří mezi nejprestižnější akce svého druhu v republice a je spojena s několika mezinárodními modelářskými soutěžemi. Kromě stovek mistrovských výtvorů se příchozí mohou těšit na předvádění dálkově řízených modelů pozemní techniky, venkovní ukázky funkčních modelů lodí a ponorek, vozidla soutěžního týmu Bonver Dakar Project, virtuální simulaci řízení letadel a mnoho dalšího. Chybět nebude ani burza modelů a prodejní expozice modelářských firem. Akce je velmi populární nejen mezi samotnými modeláři, ale díky bohatým doprovodným aktivitám bývá také častým cílem rodinných víkendových výletů. Sobotní program bude probíhat od 9 do 18 hodin, nedělní od 9 do vyhlášení výsledků v poledních hodinách. Bližší informace naleznete na internetových stránkách www.kitshow.cz.

 

 

Kulturní dům Kopřivnice zve na Prvomájové balábilé, které se bude konat v pátek 1. května od 14 hodin před kulturním domem. Těšit se můžete na koncerty Městského dechového orchestru Kopřivnice a skupiny Alfa Orchestra, divadlo pro děti, poníka, skákací hrad, taneční workshop a spoustu dalších doprovodných aktivit. Přijďte se pobavit a strávit příjemné prvomájové odpoledne! V případě nepříznivého počasí se akce nekoná.

 

 

První soukromá základní umělecká škola MIS Music Vás zve na výstavu žáků výtvarného oboru školy ve vestibulu kopřivnické radnice. Slavnostní zahájení se uskuteční v pondělí 4. května v 15:30 hodin a jeho součástí bude kytarové vystoupení žákyň hudebního oboru. Výstava bude na radnici k vidění do 28. května.

 

 

Humanitární organizace ADRA hledá dobrovolníky pro Bíloveckou nemocnici a Seniorcentrum Petřvaldík.

Školení nových dobrovolníků se uskuteční ve středu 6. května v 15.30 hodin v nemocnici Bílovec. Dobrovolnictví je určeno všem zájemcům, kteří chtějí nezištně pomáhat lidem, kteří pomoc z různých důvodů potřebují. obrovolníci projdou vstupním pohovorem a proškolením a pak mohou docházet na oddělení následné péče nebo do sociálního zařízení. Případné dotazy zájemcům zodpoví Zuzana Kuperová na telefonním čísle 605784584, případně e-mailem na zuzana.kuperova@adraostrava.cz. Další informace o dobrovolnictví jsou také na stránkách www.adraostrava.cz.

 

 

 

Zahájení výstavy k 70. výročí osvobození ČSR s názvem Naši zahraniční vojáci ve druhé světové válce se uskuteční v den výročí osvobození Kopřivnice, tedy ve středu 6. května v 17 hodin v Muzeu Fojtství. Základ výstavy tvoří obsáhlý materiál, který nashromáždil pan Václav Langer při zpracování druhého doplněného vydání Almanachu příslušníků čs. zahraničního vojska 1939-1945 z území Novojičínska. Tento soubor doplněný o další materiály z muzeí, či zapůjčených od příbuzných a potomků zahraničních vojáků, dal možnost vytvořit tuto výstavu věnovanou 32 občanům spjatým s městem Kopřivnicí, kteří za druhé světové války odešli do zahraničí a bojovali za osvobození naší země. Výstava potrvá do 21. června a bude přístupná každý den, mimo pondělí, od 9 do 17 hodin.

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice