5. 11. 2018

Blíží se tradiční akce Podzim v KTK, kde novým i stávajícím klientům nabídneme akční slevy. Podobně jako v předchozích letech – i letos chystá KTK slevovou akci Podzim v KTK. Budete mít možnost objednat za zvýhodněných podmínek služby, které KTK poskytuje. Slevy se budou týkat jak programových balíčků, tak připojení k internetu, televize do mobilu či dekódovacích karet a modulů. Více informací získáte v příštím vydání KM a na webových stránkách KTK.

 

Globální témata budou ústředním motivem výstavy školních družin a školních klubů. Vernisáž výstavy, která má vyslat signál i ostatním obyvatelům našeho regionu a jež vznikla pod záštitou MAP ORP Kopřivnice II, se uskuteční v úterý 6. listopadu ve 13:30 hodin ve vestibulu Městského úřadu Kopřivnice.

 

Ustavující zasedání zastupitelstva města Kopřivnice 31. 10. 2018. Schválen byl počet sedm radních a čtyři osoby, pro které jsou členové zastupitelstva města uvolnění. Ve funkci starosty města Kopřivnice byl potvrzen Miroslav Kopečný z ODS. Prvním místostarostou se stal za Krásnou Kopřivnici Adam Hanus. Druhým místostarostou byl zvolen za zástupce lidovců Stanislav Šimíček. Funkci třetího místostarosty bude zastávat Dagmar Rysová ze sdružení nezávislých Kopřivnice. Do sedmičlenné rady s touto čtveřicí usednou Kamil Mrva za Krásnou Kopřivnici, Zdeněk Babinec za ODS a Pavel Janek Za KDU-ČSL.

 

Radní na svém posledním zasedání schválili, že kopřivnický psí útulek bude od 1. ledna příštího roku provozovat místo městské policie odbor životního prostředí. Ten ostatně byl hlavním iniciátorem vzniku útulku pro nalezená a opuštěná zvířata, který byl za finanční podpory města Nový Jičín postaven v lokalitě obce Vlčovice a otevřen v září roku 1997. V současné době má zařízení 30 kotců a kapacita útulku je okolo 50 psů. V případě volné kapacity útulku mohou občané umístit svého psa na tzv. hotel.

 

Ztratili jste klíče? Možná je najdete na radnici. Městský úřad Kopřivnice opět zveřejnil seznam dalších nalezených věcí, které lidé letos na radnici odevzdali. Nejvíce lidé v letošním roce ztráceli peněženky, klíče, kola, mobily a brýle. V evidenci je dokonce i registrační značka automobilu či elektronická cigareta. Aby byl nález předán majiteli, stačí popis věci, aby bylo možno potvrdit majitele. Věci, které si nikdo nevyzvedne, jdou poté do dražby. Lidé, kteří něco postrádají a chtějí se přesvědčit, zda právě jejich věc se nachází mezi nálezy, mohou kontaktovat Městský úřad Kopřivnice.

 

U příležitosti 100. výročí vzniku Československa se v neděli 28. října na pražské Evropské třídě konala největší slavnostní přehlídka ozbrojených a záchranářských složek České republiky za poslední roky. Před veřejností defilovalo více než 4300 příslušníků armády, záchranného systému, policie i celní správy a také přes 200 kusů techniky. Nejpočetněji byla zastoupena technika na podvozcích TATRA, což dokazuje, jak významnou roli hrají tyto české vozy z Kopřivnice v domácích ozbrojených silách i organizacích zajišťujících civilní bezpečnost. Veřejnou premiéru si během defilé odbyl nejnovější hasičský speciál s pancéřovanou kabinou, který hasiči převzali do užívání teprve před pár týdny a který je určen pro zásahy ve vysoce rizikových prostředích.

 

V úterý 6.11. se již podruhé uskuteční promítání a přednáška Leoše Hustáka o expedici na Himalájskou horu Minya Konka. Ve vile Machů od 18 hod.

 

Městská knihovna Kopřivnice v rámci cestovatelského cyklu zve v úterý na cestovatelskou besedu Írán – dvě tváře Persie, v posluchárně KD od 18 hod.

 

Blíží se letošní Motýlek pod názvem „Motýlek taneční“. Ve dnech 9. – 10. listopadu se bude v Kulturním domě Kopřivnice konat již dvacátý druhý ročník přehlídky tance, zpěvu a dramatické tvorby handicapovaných dětí Motýlek 2018. Hlavní ideou této kulturní akce je integrace postižených dětí a mládeže do společnosti. Letošního Motýlka se zúčastní cca 300 účastníků různého věku a druhu postižení z České republiky, Polska a Anglie, které vystoupí ve společných vystoupeních. Během této dvoudenní společenské události pro ně bude připravena spousta doprovodných akcí, mezi kterými je třeba zmínit páteční odpolední pracovní workshopy – tvořivá dílna, taneční dílna a muzikodílna. Od 16.00 hod proběhne módní přehlídka, kterou předvedou žáci ZŠ E. Zátopka a žáci ZŠ a MŠ Motýlek. Celou tuto akci organizuje Taneční klub DDM Štramberk, který se rovněž předvede se svými vystoupeními v průběhu módní přehlídky. Výtěžek bude použit na dofinancování nového svozového auta. Ve večerním programu, který začíná v 18.00 hod vystoupí skupina VOXEL, poté se představí žáci ZUŠ Zd. Buriana pod vedením paní učitelky Vraspírové a jako každoročně proběhne diskotéka, kterou bude uvádět DJ Stoupa. V sobotu 10. listopadu dopoledne mají možnost účastníci festivalu Motýlek poznat okolí Kopřivnice, navštívit výstavy, muzea apod. Ve 14 hodin pak bude zahájen čtyřhodinový galaprogram, během kterého předvedou účastníci přehlídky veřejnosti svá krásná vystoupení a v prostorách chodeb KDK zahájí výstavu fotografií. Všichni občané z Kopřivnice i z dalekého okolí jsou srdečně zváni, aby přišli děti povzbudit a strávit s nimi příjemné odpoledne. Moderátorem sobotní přehlídky je pan Roman Pastorek.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice