14. 12. 2018

Město Kopřivnice aktuálně nabízí byt o velikosti 1+3 za podmínky přistoupení k dluhu zájemcům z řad široké veřejnosti a to na ulici Obránců Míru. Vyplněná přihláška se odevzdává v neprůhledné a zapečetěné obálce nejpozději do 9. ledna do 16 hodin na radnici, na oddělení bytové správy.

 

S příchodem nízkých teplot vydaly Severomoravské vodovody a kanalizace vydaly upozornění týkající se zabezpečení vodoměrů před zamrznutím. „Kroky, které je nutné podniknout, do značné míry závisí na tom, kde je daný vodoměr umístěný. Pokud se nachází ve venkovní šachtě, je potřeba zkontrolovat její spolehlivé uzavření tak, aby nedocházelo k neúměrnému prochlazování jejího vnitřního prostoru. Pokud se potrubí a vodoměr nacházejí v hloubce, kde mohou zmrznout, je potřeba zajistit poklop tepelnou izolací. Použít je možné například polystyren nebo minerální izolační vatu – ne ale skelnou,“ upozorňuje za SmVaK Roman Bouda. V případě, že je vodoměr umístěný uvnitř domu, chaty či chalupy nebo jiné nemovitosti, měli by se lidé snažit zabránit vystavení vnitřní instalace a vodoměru účinkům mrazu, a to například vnější tepelnou izolací. Teplota v daném prostoru se musí pohybovat nad bodem mrazu. Před zamrznutím je třeba chránit také vodovodní přípojku. Více informací zájemci naleznou na stránkách Severomoravských vodovodů a kanalizací www.smvak.cz.

 

O víkendu budou v moravskoslezské části Beskyd v provozu dvě lyžařská střediska. Lyžaři mohou zamířit do Bílé a nově i do nedalekého Mezivodí. Tam na sjezdovce leží víc než metr sněhu, řekl dispečer Horské služby Beskydy.  

Areál v Bílé na Frýdecko-Místecku je v částečném provozu od začátku prosince. „O víkendu pojede lanovka a jedna sjezdovka pod ní. Na druhé straně údolí bude v sobotu jeden vlek a sjezdovka dlouhá 450 metrů,“ řekl vedoucí areálu Jaroslav Vrzgula. Teď finišují s přípravami na otevření druhé sjezdovky vedoucí pod lanovkou. „Nevím, jestli to stihneme do soboty. V neděli se na ní ale už jezdit bude,“ dodal s tím, že postupně stoupá i zájem lidí. Poprvé se vlek rozjede v areálu Mezivodí. „Na sjezdovce máme 40 centimetrů přírodního a 80 centimetrů technického sněhu,“ řekl provozovatel areálu Zbyněk Žák. Dodal, že v sobotu pojede jeden vlek a připraveno bude 400 metrů sjezdovky.

 

Vzpomínky na starý Příbor – Zimní čas. V pátek 14. prosince od 17.00 hod. se můžete těšit na komponovaný podvečer přibližující na základě autentických vzpomínek život v Příboře v minulosti. Akce se pořádá v přednáškovém sále muzea a pamětní síni Sigmunda Freuda.

 

Enkaustika na Fojtství v Kopřivnici. Přijďte si v sobotu 15. prosince od 10.00 hod. do muzea Fojtství vyzkoušet malování enkaustickou technikou na plastové baňky nebo dřevěné zápichy s vánoční tématikou.

 

V neděli 16. prosince od 10.00 hod. se všechny malé i velké děti se mohou těšit na pohádku o královně Koloběžce I. V podání Loutkohereckého divadla Rolnička v Kulturním domě v Kopřivnici.

 

Třetí adventní koncert v Příboře. V neděli 16. prosince od 17.00 hod. vás čeká, již třetí adventní koncert v Piaristickém klášteře, kde vystoupí pěvecké sdružení Kopřivnice.

 

Den otevřených dveří ZŠ Svaté Zdislavy a adventní koncert je naplánován na neděli 16. 12. 2018 od 14.00

 

Na slavnostním galavečeru na pražském Žofíně byli vyhlášeni vítězové podnikatelských soutěží Vodafone Firma roku a Česká spořitelna Živnostník roku. V celorepublikovém klání jednoznačně uspěla společnost Retigo vyrábějící gastronomická zařízení. Mezi živnostníky se dokázala prosadit Kristina Tomandlová, která šije oděvy pro hotely a wellness.

Vodafone Firma roku 2018

  1. místo Retigo, s.r.o. – výroba gastronomického zařízení (Rožnov pod Radhoštěm)
  2. místo Workswell s.r.o. – vývoj a výroba termovizních systémů (Praha 13)
  3. místo OLTIS Group a.s. – integrace informačních systémů (Olomouc)

Česká spořitelna Živnostník roku 2018

  1. místo Kristina Tomandlová – výroba profesních oděvů pro hotely a wellness (Karlovy Vary)
  2. místo Jiří Ďuriš – designové pohřební předměty (Olomouc)
  3. místo Pavla Soletka Krátká – psaní a tvorba originálních knih pro děti i dospělé (Lety)

Vodafone Odpovědná firma roku 2018 – Colognia Press a.s. – moderní tiskárna (Kolín)

Česká spořitelna Nejlepší Startup 2018 – Retino.cz s.r.o. – správa reklamací a vratek (Praha 10)

České stříbro 2018 – Tescoma s.r.o. – výrobce kuchyňských potřeb (Zlín)

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice