25. 1. 2019

První zimní kino v Závišicích (možná ve střední Evropě) dává v sobotu 26. 1. 2019 film Léto s kovbojem. Posezení s promítáním bude připraveno v zahradě za Kremlem. Začátek je v 18.00 hodin, vstupné je dobrovolné. Občerstvení zajištěno, hrnky na čaj s sebou. Na zahradě budou připraveny ohníčky na ohřívání a opékání špekáčků.

 

Kvalita ovzduší v Moravskoslezském kraji se zlepšila a meteorologové tak v noci na dnešek a dnes odvolali některá upozornění související se stavem ovzduší. Na Ostravsku, Karvinsku a Frýdecko-Místecku byla nejprve odvolána regulace a následně dopoledne i smogová situace, která vyhlášení regulace předchází. Na Třinecku je regulace rovněž odvolána, ale smogová situace tam zůstává v platnosti. Podniky tak již nemusí dodržovat regulační opatření. Ve zbytku kraje pak byla odvolána smogová situace a aktuálně tam neplatí žádné upozornění. Vyplývá to z dat Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

 

Bílá Šipka 2019 Pá 25. 1. 2019 – So 26. 1. 2019 – Štramberské setkání ctitelů díla malíře Zdeňka Buriana. Kulturní dům Štramberk: PÁTEK 25. 1. – 18.00 „S plátnem a noťassem“aneb večerní potlach, SOBOTA 26. 1. – 9.30 Sběratelská burza, CZECH MADE WESTERN – 14.00 Seznámení s připravovanou výstavou Ing. Silvie Lečíková, Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

 

Po více než měsíční přestávce se v sobotu 26. 1. 2019 v 18:00 naplno rozběhne házenkářská Strabag Rail extraliga, která má před sebou posledních osm kol základní části! Se skvělým šestnáctibodovým ziskem půjdou do zbylých osmi utkání základní části extraligového ročníku 2018/2019 házenkáři Kopřivnice, kteří v prvním domácím zápase v tomto roce přivítají celek Brna, který vstupuje do jarní části s cílem zlepšit postavení v tabulce a zabojovat o postup do play-off. Ze 14 odehraných zápasů vytěžilo Brno osm bodů, což pro tým znamená předposlední příčku v tabulce házenkářské Strabag Rail extraligy. Kopřivničtí házenkáři mohou naopak označit podzimní část sezóny jako úspěšnou. Po sedmi vítězstvích a dvou remízách si dohromady připočetli šestnáct bodů a do zbylých kol tak půjdou z šestého místa v tabulce, ale se stejným bodovým ziskem, který si také po 14. kolech připsal Frýdek-Místek. Během sobotního zápasu s Brnem si můžete tradičně zakoupit klubové bulletiny a každý z nich bude samozřejmě opět slosovatelný! Šťastný majitel výherního zpravodaje bude vylosován o poločase! Na extraligový zápas do Jičína, který kopřivnické házenkáře čeká ve středu 20. února od 20:15 hod, mohou s mužstvem vyrazit členové fanclubu a fanoušci!

 

Mrazivé počasí umožnilo Správě sportovišť Kopřivnice znovu zasněžit sjezdovku v areálu Červený kámen. Čtvrtek byl věnován úpravě sjezdovky, na které leží v průměru 25 cm převážně technického sněhu. V pátek 25. ledna se na ni opět mohou vrátit lyžaři. Ti budou moci sjezdovku využít také během víkendu i následujících dnů. Pokud vyjdou meteorologické předpovědi, bude možné v Kopřivnici v následujících dnech a týdnech lyžovat.

 

V pátek 25. ledna budou mít všechny děti možnost vyzkoušet si na zimním stadionu zdarma, jaké to je být hokejistou. Ukázkový tréning začíná v 15:30.

 

Dobrodružnou výpravu do historie knih a knihoven nabízí od 3. ledna čítárna městské knihovny. Spolkla mě knihovna; tak se jmenuje kniha oblíbené autorky Kláry Smolíkové ilustrátora Vojtěcha Šedy a stejně je nazvána i výstava komiksů a ilustrací z této knihy. A o co jde? Kluk David stále čte, přeplnil knihovnu a když se pokusí nacpat do ní ještě jednu útlou knížečku, knihovna se naštve a kluka spolkne i s kocourem. Tím začne dobrodružná výprava do knižní historie. Potkají knihovníky, učence a písaře, budou pomáhat s knihtiskem a hledat ztracený svitek. K vidění to vše je do konce ledna.

 

Plesová sezóna:

KOPŘIVNICE

  1. 1. 2019 (19.30)       Ples denního stacionáře Kopretina, Katolický dům Kopřivnice. K tanci a poslechu zahraje skupina MARAS, vystoupí žáci ze ZŠ a MŠ Motýlek, taneční skupina Farridah.

 

  1. 1. 2019                       Swingový ples, Katolický dům Kopřivnice se Swing Bandem Zdeňka Pukovce v plném obsazení, tombolu, předtančení Swingville Ostrava, kvalitní víno a občerstvení. Večerem provází Miroslav Gillar. Dobový oděv vítán.

 

LUBINA

  1. 1. 2019                       Hasičský ples (SDH Lubina II – Větřkovice), Katolický dům Lubina. K tanci a poslechu hraje skupina PRAK, občerstvení zajištěno.

 

VLČOVICE

  1. 1. 2019                   Hasičský ples (SDH Vlčovice), Kulturní dům Vlčovice. K tanci a poslechu hraje kapela KopRock, bohaté občerstvení a tombola zajištěna, vstupné s místenkou a večeří 200 Kč.

 

  1. 1. 2019                      Obecní valentýnský ples města Příbora, Kulturní dům Příbor. K tanci a poslechu zahraje hudební skupina Rivieras Show Band, připravena bude slosovatelná hra o ceny, vystoupí taneční pár mezinárodní třídy M v kategorii dospělí Jan Tyllich a Lenka Komínková, Cheerleading FunTime Athletics Nový Jičín, akrobatický tanec Space Construction.

 

Letem světem hudby aneb VIII. Karnevalový rej na Hukvaldech. V pátek 25. ledna v 19.30 hod. se v sále ZŠ a MŠ L. Janáčka na Hukvaldech uskuteční tematický hudební večer. K tanci bude hrát skupina BLANKYT, výtěžek bude věnován dětem ZŠ a MŠ L. Janáčka, občerstvení zajištěno.

 

V neděli 27. ledna v 10.00 hod. se v malém sále Kulturního domu Kopřivnice představí Loutkové divadlo Rolnička se svou pohádkou O koze.

 

Průzkum mapuje současnou situaci ve školách a školkách. Nejen v Kopřivnici, ale také v okolních obcích se v těchto dnech ve školách a školkách objevily dotazníky, které mají zmapovat názory pedagogů a rodičů na vnímání současné situace v těchto zařízeních. V rámci průzkumu, který je povinným výstupem v projektu MAP ORP Kopřivnice II, nyní po celkem dvaadvaceti školách a školkách putují tři typy dotazníků: pedagogický, který je dostupný v elektronické formě. Dotazník pro rodiče dětí MŠ a dotazník pro rodiče žáků navštěvujících ZŠ je k dispozici jak v elektronické, tak ve fyzické formě v daném zařízení. Respondenti dotazníků anonymně odpovídají na otázky ve čtyřech oblastech, které zahrnují od vzdělávání, prevence a mimoškolních aktivit, přes vybavení a stravování až po řízení škol a komunikaci. Nutné je uvést pouze zařízení, které jejich dítě navštěvuje. Sběr dat bude probíhat do 15. února letošního roku. S výsledky průzkumu bude seznámena také široká veřejnost.

 

Kopřivničtí pořadatelé jsou v pohotovosti. Původní termín ledové ploché dráhy bohužel vzhledem k slabému mrazu nevyšel. Nicméně pořadatelé Autoklubu Plochá dráha Kopřivnice již nyní vzhlížejí k termínu dalšímu. Tím by měl být 2. únor 2019. Předpověď počasí na následující dny slibuje mrazy nejen v noci, ale i přes den. Pořadatelé AKPD Kopřivnice jsou v pohotovosti a přípravy na závod jsou v plném proudu. Závod by se měl uskutečnit 2. února 2019 od 13 hodin a bude se jednat o Mezinárodní Mistrovství České republiky na ledové ploché dráze. To znamená, že by se do Kopřivnice měla sjet česká ledařská špička doplněna o jezdce z Německa, Rakouska či Švýcarska. Prosíme diváky, aby po zkušenostech z předchozích let dorazili na ledovou plochou dráhu na Větřkovické přehradě s dostatečným předstihem, aby stihli včas zaparkovat a v klidu dorazit na hráz přehrady.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice