29. 6. 2020

Filmový klub Kopřivnice. Na závěr první poloviny letošní klubové sezóny pro vás je nachystáno překvapení. Léto zahájí velká společná filmová párty ve stylu severského humoru, která vás naladí a připraví na nádherné dny, týdny či měsíce, kdy si budete užívat radost z léta, z plodů Země, skvělé hudby, večerních západů slunce a mnoha setkání s přáteli.

Srdečně vás tedy zveme na poslední předletní setkání s námi všemi v úterý v 19:00hod. do kina PULS. Čeká vás vlna bláznivého černého humoru a společně se projdeme ikonickými místy moderní hudby…ve filmu uvidíte v jedné z malých rolí jednoho z nejslavnějších artových amerických režisérů minimalistů – detailistů a právě jemu je film věnován. Pokud už tušíte, neprozrazujte, pokud ne, dorazte do kina na poslední promítání našeho filmového klubu v Kopřivnici před prázdninami a vykročte do léta stylově!

 

Od 26.6.2020, je vstup do  kina přes technické muzeum a následně vlevo po schodech nahoru, do 1. patra. Pro imobilní návštěvníky je určen výtah v prostoru pokladen muzea.

 

V úterý 30. 6. 2020 v cca 17:30 hodin se koná setkání u lavičky, kterou před týdnem členové klubu Rotary Frýdek-Místek a Kopřivnice umístili u Rozhledy Bílá hora. Rotariáni věnovali novou lavičku účastníkům projektu Na bílou horu a je to příležitost ke společnému poznání. Účastníci zároveň zahájí výzvu pro letní měsíce a nebude chybět pokřtění nového posezení. Všichni jsou srdečně zváni a samozřejmě můžete vystoupat k rozhledně odkudkoli.

 

S KTK můžete živě sledovat start sezóny formule 1 – 2020. Na kanálech Sport1 HD a Sport2 HD se opět můžete těšit na bohaté menu a kompletní pokrytí závodů, včetně tréninků a kvalifikací, zajímavé hosty a reportáže. Ty pravé emoce vám pak zprostředkují tradiční komentátoři a experti našeho televizního týmu, Tomáš Richtr, Števo Eisele, Josef Král a další. Živě s balíčkem Thematic HD na KTKdigi. První závod je již příští víkend –Grand Prix Rakouska se jede v neděli 5. 7. 2020.

Termíny prvních osmi závodů F1 v sezóně 2020:

5.7. Velká cena Rakouska (Spielberg, Austria)

12.7. Velká cena Štýrska (Spielberg, Austria)

19.7. Velká cena Maďarska (Budapest, Hungary)

2.8. Velká cena Velké Británie (Silverstone, UK)

9.8. Velká cena 70TH ANNIVERSARY (Silverstone, UK)

16.8. Velká cena Španělska (Barcelona, Spain)

30.8. Velká cena Belgie (Spa-Francorchamps, Belgium)

6.9. Velká cena Itálie (Monza, Italy)

 

Stavba bronzové sochy Emila Zátopka dostala zelenou. Kopřivnice postaví sochu Emilu Zátopkovi. Legendární běžec a čtyřnásobný olympijský vítěz se bronzové podobizny ve svém rodném městě dočká v září roku 2022 během oslav 100. výročí jeho narození. O plánu postavit bronzovou skulpturu včera velkou většinou hlasů rozhodli zastupitelé města. Zatímco samotný záměr sochu postavit získal mezi kopřivnickými komunálními politiky širokou podporu, na tom, kde by měla stát, zatím shoda nepanuje. Část zastupitelů prosazuje umístění sochy do samotného centra města, další by ji raději viděli v prostoru před Lašským muzeem, které se má proměnit v muzeum rodáků s novou expozicí Emila a Dany Zátopkových.

Bronzovou sochu pro Kopřivnici by měl vytvořit chrudimský akademický Sochař Jaroslav Brož, z jehož ateliéru vyšla i známá Zátopkova socha v olympijskému muzeu Lausagne. Zatím předběžný návrh počítá s tím, že Zátopkova socha by byla umístěna na mírně zhruba 4 m dlouhé, 80 cm široké, vyvýšené „trati“. Pořízení uměleckého díla připomínající světově proslulého olympionika přijde na zhruba půl druhého milionu korun. Na financování stavby sochy se budou mít možnost podílet nejen Kopřivničané, ale všichni fanoušci Emila Zátopka. Společně s letošním ročníkem Běhu rodným krajem Emila Zátopka totiž odstartuje i dvouletá veřejná sbírka, jejíž výtěžek bude využit právě na financování stavby sochy.

Časový harmonogram počítá s tím, že ještě letos bude mít město k dispozici model sochy, v roce 2021 bude zhotoven finální odlitek a v roce 2022 v rámci oslav Zátopkova výročí bude socha v Kopřivnici odhalena. Společně se stavbou sochy dali komunální politici zelenou také plánu na přesun a proměnu muzejní expozice manželů Zátopkových. Nově koncipovaná expozice se má přesunout z prostor Technického muzea Tatry do zdejšího Lašského muzea, které se má postupně proměnit v muzeum kopřivnických rodáků. Už na začátku května začal pracovní tým připravovat muzejní projekt a definovat cílový stav expozice, která by měla být otevřena před zahájením turistické sezony v roce 2022.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice