29. 9. 2017

Muže v Kopřivnici zabil při spouštění trafostanice elektrický výboj.

Tragédie se stala v části Kopřivnice, kde mimo jiné sídlí automobilka Tatra. Podle informací Práva došlo k silnému výboji, při němž elektrický proud zasáhl muže. „Ten na následky zranění podlehl,“ potvrdil krajský policejní mluvčí Richard Palát. Co přesně se stalo, zatím nevěděl. „Zjišťujeme, spolupracujeme na tom, aby se objasnila příčina, proč k tomu došlo,“ dodal a zopakoval, že v tuto chvíli není možné k případu uvést nic bližšího.

 

Koupil a pak hrozil

Čtyřiadvacetiletý poškozený se rozhodl prodat již nepotřebný kus nábytku. Ve večerních hodinách dne 24. září 2017 předal za částku deset tisíc korun mu neznámé osobě postel. Kupující se následující den měl domáhat dodání také matrací, které dle poškozeného nebyly součásti prodeje. Své nároky stupňoval a přes komunikační kanál měl začít prodejci vyhrožovat újmou na zdraví, přičemž požadoval dodání matrací nebo vrácení zaplacené částky. V poškozeném vzbudil obavy, že by své vyhrůžky mohl splnit a proto celou událost oznámil na policii. Ostravští policisté danou věc kvalifikovali jako přečin vydírání a zahájili úkony trestního řízení k jeho prověření a objasnění. V případě, že bude pachatel dopaden, hrozí mu trest odnětí svobody až na čtyři léta.

 

Odcizil jízdní kolo za 70 tisíc

V sobotních dopoledních hodinách se v rekreační oblasti Maria skála dopustil dosud neznámý pachatel trestného činu krádeže. Ten blíže nezjištěným způsobem překonal uzamčený zámek držáku stojanu pro přepravu kol, který byl upevněný na tažném zařízení vozidla Audi a odcizil z něj pánské horské jízdní kolo v hodnotě 70 tisíc korun. Pachateli nyní hrozí v případě dopadení trest odnětí svobody až na pět let.

 

Vloupání do supermarketu

Oderští policisté v uplynulých dnech zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže. Tohoto trestného činu se ze soboty na neděli dopustil dosud neznámý pachatel, který se na Odersku vloupal do jedné z místních prodejen se smíšeným zbožím. Z ní si po vypáčení zadních vstupních dveří od nákladové rampy odnesl převážné cigarety, alkohol, drogérii a sladkosti, jejichž hodnota byla předběžně vyčíslena na více jak 60 tisíc korun. Policisté po pachateli tohoto trestného činu intenzivně pátrají a v případě dopadení mu hrozí až pět let za mřížemi.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice