19. 10. 2018

Výzva – vloupání do vozidla České pošty

Pouhých patnáct minut stačilo dosud neznámému pachateli, který se během úterý 16. října 2018 v obci Petřvald vloupal do zaparkovaného vozidla České pošty před provozovnou této společnosti. K události mělo dojít v době od 10:45 do 11:00 hodin. Pachatel do vozidla značky Renault Kangoo vnikl po rozbití skleněné výplně předních dveří a následně z něj odcizil peněženku s finanční hotovostí přesahující 11 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky za mřížemi. Policisté v této souvislosti žádají občany, kteří by k dané události mohli poskytnout jakékoliv informace, aby je kontaktovali na telefonním čísle 974 735 751 nebo na bezplatné lince 158.

 

Policisté dopadli pachatele krádeže výfuků

Policisté z Novojičínska dopadli pachatele, který se měl dopustit trestného činu krádeže. Šestadvacetiletý muž měl ve společnosti, kde pracoval, odcizit od dubna do září letošního roku celkem šest kusů nerezových výfuků v hodnotě šesti tisíc korun. Za toto jednání mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

 

Příležitost dělá pachatele

Ostravský policejní komisař rozšířil trestní stíhání 25letého muže pro trestné činy krádež (v různých stádiích), porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Muž vykonal trest odnětí svobody na počátku července 2018. I přesto je podezřelý z devíti skutků spáchaných v době od 15. 8. 2018 do 15. 10. 2018 v různých částech Ostravy (zejména Moravské). Muž měl využívat nepozornosti obětí (neuzamčených kanceláří či vozidel) a v příhodné chvíli se měl zmocnit jejich majetku. Celková škoda se pohybuje aktuálně v řádech téměř dvou set tisíc korun, nicméně není do současnosti objektivizována znalcem. Pachateli předmětného jednání nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Policejní komisař učinil podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice